به گزارش ایسنا به نقل از روابط عمومی ستاد اطلاعرسانی جشنواره پایتخت کتاب ایران، برای شبکه شهرهای دوستدار کتاب ایران هیات موسسی متشکل از همایون امیرزاده(مشاور اجرایی معاون امور فرهنگی)، عباس کرخی( سرپرست اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی نیشابور به عنوان پایتخت کتاب ایران)، همایون قنواتی( مدیرکل فرهنگ ئ ارشاد اسلامی خوزستان)، حمیده ماحوزی( مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی بوشهر) و هادی مسلمی( شهردار نیشابور) مقدمات کار را فراهم کردند.
بنا بر این گزارش، در نخستین مجمع عمومی این شبکه که نهادی است ارتباطی برای تبادل تجربهها و همکاریهای مشترک شهرهای متعدد، شهرهای نیشابور، اهواز، شهرکرد، تبریز و کاشان با رای اعضای مجمع عمومی به عنوان شورای هماهنگی این شبکه و شهرهای سبزوار و اصفهان به عنوان شهرهای علی البدل شورای هماهنگی انتخاب شدند و مقرر شد که دبیرخانه این شبکه هر سال در شهر پایتخت کتاب باشد.
در نشست نخستین مجمع عمومی همچنین اساسنامهی پیشنهادی شبکه شهرهای دوستدار کتاب اصلاح و تصویب شد .
در این نشست همایون قنواتی، مدیر کل ارشاد استان خوزستان به نمایندگی از هیات موسس بر ضرورت تشکیل چنین نهادی تاکید کرد و گفت: با راهاندازی جشنواره پایتخت کتاب ایران، فرصت مهم و مغتنمی برای ایجاد انگیزه و رقابت میان شهرهای ایران در حوزه کتابخوانی فراهم کرده است. پس از برگزاری دو دوره موفق این جشنواره ضرورت تشکیل نهادی که نامزدهای معرفی شده در جشنواره پایتخت کتاب با هم در ارتباط باشند ضروی بود از اینرو پیشنهاد تشکیل شبکه شهرهای دوستدار کتاب مطرح شد.
همچنین عباس کرخی سرپرست فرهنگ و ارشاد اسلامی شهر نیشابور به عنوان پیشنهاددهنده تاسیس شبکه و عضو هیات موسس در توضیحی گفت: به اعتقاد ما هر چقدر روابط و تعاملها در عرصه کتابخوانی بیشتر باشد و برنامهریزان و مدیران فرهنگی در این عرصه با هم مرتبط باشند، بیشک به افزایش و گسترش کتاب خوانی و اجرای برنامههای خلاقانهتر در این حوزه می توان امیدوار بود. بر همین اساس بود که ما این موضوع را پیشنهاد کردیم.
وی همچنین متذکر شد: جشنوارهی پایتخت کتاب فرصت رقابت در عرصه ترویج کتابخوانی را فراهم آورد و اکنون شبکه شهرهای دوستدار کتاب فرصت تعامل و تبادل تجربیات را رقم میزند.
بر اساس این گزارش راهاندازی شبکه شهرهای دوستدار کتاب از برنامههای پیشنهادی نیشابور در دومین دوره جشنواره پایتخت کتاب ایران بوده است. ایده راه اندازی شبکهای از این دست در جهان هم سابق دارد و از جمله نمونههای موفق آن میتوان به ایجاد شبکه شهرهای خلاق اشاره کرد.
علیاصغر سیدآبادی، مدیرکل دفتر مطالعات و برنامهریزی فرهنگی وزارت ارشاد اسلامی نیز در این نشست هدف از تشکیل این شبکه را تبادل ایدهها و نظرها میان شهرها، برگزاری برنامههای مشترک در حوزه کتابخوانی و همچنین فراهم آوردن زمینهی تعامل و همکاری در عرصه ترویج کتابخوانی دانست و افزود: هماهنگی میان شهرهای مختلف و اطلاع از کم و کیف برنامهها و فعالیتهای شهرها در عرصه کتابخوانی می تواند از دیگر ماموریتهای این شبکه باشد.
راهاندازی شبکه شهرها دوستدار کتاب همزمان با برگزاری نخستین کارگاه آموزشی برنامهریزی فرهنگی ویژه پایتخت کتاب در نیشابور انجام شد.
انتهای پیام
نظرات