• سه‌شنبه / ۲۲ تیر ۱۳۹۵ / ۱۰:۱۲
  • دسته‌بندی: خانواده
  • کد خبر: 95040112101
  • منبع : ستاد مبارزه با مواد مخدر

یک پژوهشگر حوزه اعتیاد هشدار داد

افزایش بیماریهای مزمن با مصرف مخدرهای صنعتی

افزایش بیماریهای مزمن با مصرف مخدرهای صنعتی

یک پژوهشگر حوزه اعتیاد می گوید: پیامدهای منفی اعتیاد به مواد مخدر صنعتی و داروهای روانگردان، ضرورت مقابله با این معضل اجتماعی را بیش از گذشته کرده و آن را به همگان تاکید می کند.

به گزارش ایسنا، سیروس ملایی با بیان اینکه امروزه مصرف مواد مخدر بصورت علنی در سطح جامعه مشاهده می شود، افزود: مسوولان و کارشناسان مسایل اجتماعی و فرهنگی باید با ارایه راهکارهای مختلف از گسترش شیوع اعتیاد به مواد مخدر صنعتی و شیمیایی در میان نوجوانان و جوانان جلوگیری کنند.

وی اظهار کرد: پیامدهای منفی و زیان‌های جبران ناپذیری که مصرف مواد مخدر برای سلامت فرد به همراه دارد، ضرورت مقابله با این معضل اجتماعی را صدچندان می کند.

این پژوهشگر تصریح کرد: بهره گیری از قوانین قاطع در برخورد با فروش مواد مخدر و بهره گیری از ظرفیت رهبران مذهبی در راهنمایی و توصیه به مردم می تواند در اجتماعی شدن مبارزه با مواد مخدر موثر باشد.

ملایی با هشدار به اینکه مصرف مواد مخدر صنعتی در اشکال و نام های مختلف که حاوی ترکیبات شیمیایی و ناخالص مواد هستند، در سال‌های اخیر، موجب رشد اعتیاد و ناهنجاری های ناشی از مصرف آنها در جامعه شده است، گفت: در یک دهه گذشته موادی با نام های تجاری شیشه، کراک، قرص های روانگردان و غیره در بازار قاچاق یافت شده است که علاوه بر آثار سوء روانی و اجتماعی، بروز بیماریهای مزمن را نیز افزایش داده است .

وی اضافه کرد: این مواد با اثرگذاری روی قسمت های مهم مغز و سلول های بدن، موجب رشد یا ناکارآمدی آنها شده و با اختلال در کارکرد بخش های مختلف، موجب شکل گیری توده های سرطانی می شوند.
این پژوهشگر حوزه اعتیاد و مدرس دانشگاه ادامه داد: این مواد جدید و صنعتی به خاطر ترکیب های شیمیایی خطرناکی که دارند چه بسا از مخدرهای سنتی خطرناک تر و کشنده تر هستند و در کنار آسیب های روحی موجب رشد سلول های سرطان هم می شوند.

ملایی با بیان اینکه تغییر نگرش اجتماعی جوانان به مصرف مواد صنعتی و داروهای روان گردان از دیگر راهکارهای اجتماعی شدن مبارزه با مواد مخدر است ، گفت: این تغییر نگرش می تواند به کاهش تقاضا برای خرید و مصرف مواد منجر شود.

وی خاطرنشان کرد: متاسفانه براساس افکار غلط و اشتباه در حال حاضر امروزه مصرف مواد مخدر در میان برخی نوجوانان و جوانان به یک ژست روشنفکری تبدیل شده است، در حالیکه نابودکننده جسم و روان می‌باشد.

ملایی با بیان اینکه رسانه ها باید کمک کنند تا مصرف مواد مخدر به یک ضد ارزش میان معتادان تبدیل شود، تصریح کرد:متاسفانه مصرف مواد مخدر صنعتی نیز میان دختران جوان نیز شیوع یافته و این مسئله سلامت مادران آینده را به خطر انداخته است .

به گزارش روابط عمومی ستاد مبارزه با مواد مخدر؛ این پژوهشگر حوزه اعتیاد اظهار کرد: امر اجتماعی شدن مبارزه با مواد مخدر در جامعه امروزی بیش از سالهای گذشته وظیفه عمومی احساس می شود و باید اراده نوجوانان و جوانان را برای پیشگیری از مصرف مواد مخدر با راهکارهای مختلف آموزشی ، فرهنگی ، مهارتی و غیره تقویت کرد.

ملایی ادامه داد: مسوولان و رسانه ها باید مبارزه اجتماعی با مواد مخدر را مورد توجه قرار دهند تا شاهد نابودی نسل امروز و آینده کشور نباشیم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha