• یکشنبه / ۲۰ تیر ۱۳۹۵ / ۱۰:۳۳
  • دسته‌بندی: کرمانشاه
  • کد خبر: 95040110553
  • منبع : نمایندگی کرمانشاه

پیش‌بینی تولید 120 تن سقز و کتیرا در استان کرمانشاه

پیش‌بینی تولید 120 تن سقز و کتیرا در استان کرمانشاه

ایسنا/کرمانشاه رئیس اداره بهره‌برداری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان کرمانشاه توان تولیدی محصول سقز و کتیرا در استان کرمانشاه در سال‌هایی که برداشت مجاز است را بیش از 120 تن اعلام کرد.

محمدجواد ابراهیمی در گفت و گو با خبرنگار ایسنا، با بیان اینکه امسال بهره‌برداری از اکثر عرصه‌های دارای گونه‌های گون و بنه مجاز است، گفت: بهره‌برداری باید با هماهنگی و مجوز اداره کل منابع طبیعی انجام گیرد.

به گفته ابراهیمی 30 کارشناس عضو نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی برای نظارت بر برداشت بنه‌زارها و گون‌زارها در استان کرمانشاه مشغول به فعالیت هستند.

رئیس اداره بهره‌برداری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان کرمانشاه توان تولیدی محصول سقز(شیره درخت بنه) و کتیرا(شیره گون) در استان کرمانشاه در سال‌هایی که برداشت مجاز است را تولید بیش از 120 تن سقز و کتیرا اعلام کرد.

ابراهیمی در ادامه با بیان اینکه استان کرمانشاه 528 هزار هکتار جنگل و یک میلیون و 192 هزار و 595 هکتار مرتع دارد، گفت: استان کرمانشاه 200 هزار هکتار بنه‌زار و 100 هزار هکتار گون زار دارد.

وی با بیان اینکه سقز و کتیرا منبع درآمد تعداد زیادی از ساکنان مناطقی از استان کرمانشاه است، گفت: این صمغ‌های پرارزش از بهترین انواع صمغ‌ها هستند که از آنها فرآورده‌های متعددی بدست می‌آید که در صنایع مختلف چاپ، دارویی و... کاربرد دارند.

رئیس اداره بهره‌برداری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان کرمانشاه در ادامه با بیان اینکه در حال حاضر تنها بهره‌برداران سقز در کشور مردم اورامانات هستند، گفت: تمرکز بهره‌برداران سقز در منطقه اورامانات و در شهرستان‌های پاوه، جوانرود، روانسر و ثلاث باباجانی است که از دیرباز به امر استحصال سقز اشتغال داشته و معمولا بصورت گروهی یا فردی اقدام به سقزچینی می‌کنند.

وی افزود: بهره‌برداری از کتیرا معمولا به صورت خانوادگی انجام می‌شود.

ابراهیمی گفت: سقز و کتیرای بدست آمده بعد از برداشت، فرآوری و با پخت در محل تولید و یا در کارگاه‌های موجود در شهرها توسط دلالان و واسطه‌ها به سایر نقاط کشور و حتی خارج از کشور صادر می‌شود.

وی افزود: بهره‌برداری از این رویشگاه‌ها که سابقه بسیار طولانی هم دارند هنوز به شکل سنتی انجام می‌شود .

رئیس اداره بهره‌برداری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان کرمانشاه افزود: درخت بنه درختی است که در تمام رویشگاه‌های  استان کرمانشاه دیده می‌شود، البته تراکم پوشش این گونه عمدتا در شهرستان‌های اورامانات، کرمانشاه، دالاهو، سرپل‌ذهاب و گیلانغرب است.

 ابراهیمی افزود: برداشت سقز و کتیرا بستگی به شرایط اقلیمی، اکوسیستمی، بارندگیها و... دارد و لذا اغلب هر دوسال یکبار اجازه برداشت به بهره‌برداران داده می‌شود، البته گاهی این فاصله زمانی طولانی‌تر هم می‌شود.

ابراهیمی در ادامه توسعه کشت پایدار گونه‌های گون و بنه را از اولویت‌های اداره کل دانست و افزود: به این منظور از متقاضیان با دادن زمین و درختان و تسهیلات حمایت می‌شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha