• یکشنبه / ۲۰ تیر ۱۳۹۵ / ۱۰:۰۲
  • دسته‌بندی: علم
  • کد خبر: 95040110521

با همکاری دانشمند ایرانی محقق می‌شود

شارژ تلفن همراه با میکروب!

شارژ تلفن همراه با میکروب!

یک محقق ایرانی دانشگاه آکسفورد برای اولین بار نشان داد که می‌توان حرکت طبیعی باکتری‌ها را برای تامین نیروی میکروماشین‌ها جمع‌آوری کرد.

به گزارش ایسنا به نقل از دیلی‌میل، محققان بر این باورند که در آینده می‌توان از میکروب‌ها برای تامین انرژی اجزای تلفن هوشمند نیز بهره برد.

از این تکنیک می‌توان برای تولید انرژی در یک مقیاس کوچک استفاده کرد و در صورت کاربرد گسترده می‌تواند به بحران رو به افزایش انرژی کمک کند.

دکتر امین دوست محمدی و محققان دانشگاه آکسفورد از شبیه‌سازی رایانه‌ای برای نمایش این امر استفاده کردند که ماده فعال متراکمی مانند باکتری‌ها می‌توانند به شکل روترهای استوانه‌ای تبدیل شوند و یک منبع نیروی ثابت را ارائه کنند.

به گفته آن‌ها، این نیروگاههای زیستی در آینده می‌توانند به موتورهای میکروسکوپی برای دستگاههای کوچک مانند تلفن همراه هوشمند یا میکروفنهایی تبدیل شوند که نیرویشان را خودشان تامین می‌کنند.

تعلیق باکتریایی انبوه یک مثال ناب از سیالات فعال محسوب می‌شود که بطور خودجوش جریان می‌یابند.

اگرچه باکتری‌های شناگر می‌توانند جریانات زنده آشفته را بوجود آورده و هدایت کنند، اما بقدری بی‌نظم هستند که نمی‌توان هیچ نوع نیروی سودمندی از آن‌ها استخراج کرد.

اما محققان با غوطه‌ور ساختن روتورهای ریز متقارن درون سیالات فعال دریافتند که باکتری‌ها بطور خودجوش خود را به شیوه‌ای سازمان دادند که روترهای همسایه‌شان در جهات متضاد شروع به گردش کنند و ساختار ساده‌ای از یک مزرعه بادی را بوجود بیاورند.

این محققان اظهار شگفتی کردند که این توربین‌های میکروسکوپی بدون طراحی قبلی ایجاد شدند و روترهای خود را به شکل چیزی شبیه به مزرعه بادی مونتاژ کردند.

دکتر دوست‌محمدی، یکی از مولفان اصلی این تحقیق اظهار کرد: قابلیت دریافت حتی میزان اندکی کار مکانیکی از این سیستم زیستی بسیار ارزشمند است زیرا آن‌ها به برق یا استفاده از فرآیندهای بیوشیمیایی داخلی برای حرکت در اطراف نیاز ندارند.

این تحقیق در مجله Science Advances منتشر شده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha