به گزارش ایسنا، خاش یکی از شهرستان های سیستان و بلوچستان است که 12 درصد مساحت کل استان را به خود اختصاص داده است؛ این شهرستان با توجه به ویژگی های آب وهوایی خاص خود و برخورداری از خاک حاصلخیز مناسب و آب فراوان بیشترین موقعیت کشاورزی در استان را به دست آورده است.
در ارتفاعات تفتان به دلیل هوای نسبتا سرد انواع درختان شامل زرد آلو، گردو، بادام، آلو در قسمت جنوبی شهرستان نخیلات، مرکبات، برنج در اراضی شرقی آن و در مجاورت مرز پاکستان نخیلات دیم در سطح زیاد با کیفیت مناسب، در دشت گوهر کوه باغات پسته و امکان کشت سایر محصولات نظیر انار، زیتون، گندم ، یونجه، زیره سبز، محصولات جالیزی و سبزی و صیفی جات حتی زعفران در این منطقه وجود دارد.
آتشفشان نیمه فعال تفتان در شمال و رشته کوه بیرک در جنوب وشرایط اقلیمی و آب و هوایی آنها وضعیت کشت شهرستان را تعیین کرده اند که یک رنگین کمان از محصولات کشاورزی در شهرستان را به وجود آورده اند به همین دلیل مردم از این منطقه به عنوان ایران کوچک یاد می کنند.
مدیر جهاد کشاورزی خاش در گفت وگو با ایسنا اظهار کرد: سالیانه در این شهرستان بیش از 300 هزار تن محصول زراعی، باغی، دام وطیور، آبزیان و زنبور عسل توسط 16هزار و 500نفر از بهره برداران بخش کشاورزی به همراه دوتشکل صنفی خانه کشاورز و صنف کشاورز در سه بخش مرکزی، ایرندگان و کارواندر تولید می شود.
طوقی با بیان اینکه 16 هزار هکتار از سطح اراضی زراعی شهرستان مربوط به خانواده غلات است تصریح کرد: در این اراضی گندم ، جو، ذرت دانه ای و برنج کشت می شود که بیشترین سطح زیر کشت با هزار هکتار مربوط به ذرت دانه ای با عملکرد 15هزار تن تولیدمی باشد همچنین یک واحد ذرت خشک کنی در این شهرستان فعال است.
وی ادامه داد: محصول جو در شهرستان خاش طی سه مرحله زمستانه ( برای تامین علوفه دام) ، پاییزه و تابستان کشت می شود که مرحله تابستان در شهریور برداشت می شود.
طوقی در رابطه با اینکه حدود 300 هکتار از اراضی بخش ایرندگان و دهستان کارواندر این شهرستان مربوط به کشت باقلا است، خاطر نشان کرد: این محصول به صورت تازه خوری و خشک مصرف می شود؛ باقلا از جمله محصولاتی است که در تناوب زراعی بذر آن پس از برداشت برنج کاشته می شود و زمین زیر کشت این محصول به لحاظ حاصلخیزی برای کشت مجدد برنج بسیار مفید است.
مدیر جهاد کشاورزی خاش افزود: شهرستان خاش رتبه اول تولید سبزیجات را در سطح استان سیستان وبلوچستان دارند و در تمام طول سال سبزی کشت و برداشت سبزی برگی و بوته ای در این شهرستان انجام که از این طریق بخش عمده نیاز مردم استان به سبزیجات از طریق کشاورزان خاشی تامین می شود.
وی با اشاره براینکه کشت سیب زمینی و پیاز در شهرستان خاش در دو نوبت انجام می شود اذعان کرد: محصولات دیگر نظیر بادمجان، فلفل، بامیه، شلغم و سایر محصولات حوزه برگی نیز در این شهرستان وجود دارد که سطح زیر کشت آن هزار هکتار می باشد.
طوقی عنوان کرد: هندوانه منطقه گرنچین این شهرستان از مهم ترین محصولات به شمار می آید؛ زمانی که هندوانه جنوب و شمال استان تمام می شود برداشت این هندوانه در خاش شروع میشود
این مسئول ادامه داد: در حال حاضر هزار و 200 واحد گلخانه با مساحت 540 مترمربع و تولید 15 هزار تن محصول طی سال در شهرستان خاش وجود دارد که محصولاتی نظیر خیار، گوجه، کدو و فلفل دلمه در آنها کشت و همچنین تقریبا اکثر محصولات باغی موجود در کشور در این شهرستان کشت می شود.
مدیر جهاد کشاورزی خاش گفت: بیشترین سطح زیر کشت محصولات کشاورزی بعد از خرما مربوط به پسته است؛ انواع خرما دیم و آبی و خرمای ربی که متخص این استان و یکی از خرماهای سالم و ارگانیک کشور است که سال قبل گواهی ارگانیک خود را دریافت کرده نیز در منطقه ماشکید در بخش مرکزی دهستان پشت کوه کشت می شود.
طوقی با بیان اینکه انار سنگان و زردآلو در این منطقه ووجود دارد و گونه های ریشه سیاه مانند هلو ، آلو، گیلاس و گردو و بادام در این منطقه در حال گسترش است اظهار کرد: زرد الو بیشتر حالت تازه خوری دارد و تقریبا چند روزی زودتر از سایر استان ها مناطق کشور وارد بازار مصرف می شود؛ مرکبات لیمو ترش، گریپ فروت، ترنج، نارنج، پرتقال و نارنگی در منطقه ایرندگان و کارواندر وجود دارد و زیتون نیز در این منطقه کشت می شود که استقبال فراوانی از آن شده است.
انتهای پیام
نظرات