محسن علوی در گفتوگو با خبرنگار ایسنا، اظهار کرد: میراث فرهنگی به صورت مستمر برنامه ریزیهایی برای احیا و مرمت بناهای تاریخی در دست اقدام دارد و امسال برای مرمت مسجد جامع سنندج یک میلیارد ریال هزینه میکند.
وی افزود: مرمت این مسجد تاریخی و مذهبی از یک ماه قبل با نظارت کارشناسان این سازمان شروع شده و تا آخر تیرماه سال جاری به پایان میرسد.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کردستان عنوان کرد: مرمت بخشهای فرسوده و آسیب دیده این بنای تاریخی میتواند ضمن معرفی آن به عنوان یک جاذبه تاریخی و دینی، برای برگزاری آیینهای مذهبی از جمله نماز جمعه و جماعت نیز مورد استفاده قرار گیرد.
وی ادامه داد: هم اکنون علاوه بر مسجد جامع سنندج، مرمت و بازسازی سه مسجد دیگر در این شهرستان شامل مساجد قوله، خورشید لقاء خانم و پیرعمر در حال انجام است.
این کارشناس ناظر مرمت بناهای تاریخی سازمان میراث فرهنگی کردستان نیز گفت: کار بازسازی و مرمت مسجد جامع با همکاری سه تیم تخصصی مرمت کاشیهای منقوش، سنگ کار و لایه بردار رنگ روغن روی پنجرههای چوبی انجام میشود.
یدالله زنوری افزود: این سه تیم شامل 12 نفر استادکار هستند که با نظارت کارشناسان میراث فرهنگی کار مرمت این بنای تاریخی را انجام میدهند.
وی اضافه کرد: این سه تیم کار مرمت نقوش، جایگزینی بخشهای فرسوده نما، رنگ زدایی درب و پنجرهها، کف سازی بخش های آسیب دیده، بندکشی کاشیهای نقش دار، عایق کاری پشت بام و بازسازی دربها و پنجرههای با نقوش اسلیمی بر اساس ساختار اولیه انجام میدهند.
مسجد دارالاحسان یا مسجد جامع سنندج که در خیابان امام خمینی (ره) این شهر واقع شده، از ابنیههای مهم هنر دوران قاجار و محلی برای رشد و تربیت اساتید و علمای دینی کردستان بوده است.
این مسجد که دارای دو هزار و 362 متر مربع مساحت و یک هزار و 862 متر مربع زیر بناست، در دوران امان الله خان اردلان ساخته شده است.
این شخص که بنا به روایتها و شواهد مکتوب تاریخی، حاکمی کاردان و با درایت بوده، همواره در جهت رونق شکوفایی و آبادانی سنندج تلاش کرده، به طوری که هستههای مهم شهری در زمان وی بوجود آمده است.
وی در دوران حکومت 27 ساله خویش (1214 تا 1240 ه.ق) علاوه بر بنای مسجد مزبور، عمارات دیگری چون عمارت خسروآباد، حمام ظهیر (خان) و عمارت سرهنگ را از خود به یادگار گذاشته که هر کدام از آنها از سبک خاص معماری و تزیینات ویژهای برخوردار است.
بنا بر اشعار موجود در مسجد جامع سنندج که بوسیله میرزا صادق اصفهانی متخلص به ناطق و میرزا فتح الله خرم سنندجی متخلص به خرم سروده شد، ساخت مسجد در سال های 1227 ه .ق تا 1228 ه .ق انجام گرفته است.
انتهاي پیام
نظرات