به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری رویترز، قرار است گزارش سالانه درباره وضعیت قاچاق انسان در جهان تحت نظارت وزارت خارجه آمریکا روز پنجشنبه منتشر شود.
همچنین یکی دیگر از اهداف انجام این اقدام از سوی آمریکا ارسال این پیام است که واشنگتن درباره آزار و اذیت اقلیت مسلمان روهینجا در میانمار نگران است.
آنگ سان سو چی برنده جایزه نوبل و رهبر جدید میانمار از سوی جامعه بینالملل به دلیل نادیده گرفتن اقلیت روهینجا مورد انتقاد قرار گرفته است.
پیشتر سوچی به گزارشگر ویژه حقوق بشر سازمان ملل گفته که دولت او از استفاده از کلمه "روهینجا" برای توصیف اقلیت مسلمان سرکوب شده در شمال غرب این کشور خودداری خواهد کرد.
به گفته گروههای حقوق بشری، حزب حاکم رهبر دموکراسیخواه میانمار قصد دارد محدودیتهای آزادی بیان که از سوی خونتای سابق اعمال شده، حفظ کند.
این اقدام تنبیه آمیز آمریکا در حالی انجام میشود، که واشنگتن تلاش میکند از میانمار به عنوان مهرهای برای خنثی کردن ادعایهای پکن در دریای چین جنوبی استفاده کند.
آمریکا در پی بروز برخی تغییرات در ساختار سرکوبگرانه حکومتی میانمار در تحریمهای طولانی مدت خود علیه این کشور انعطاف به خرج داد با این حال واشنگتن هنوز هم تجارت با شرکتهایی را که اکثر سهام آنها نظامی بوده و یا در لیست سیاه وزارت خزانه داری قرار دارند، ممنوع میداند. آمریکا همچنین مبادلات تسلیحاتی و خرید و فروش پشم و یاقوت را با میانمار ممنوع کرده است.
در این میان برخی از دیپلماتهای آمریکایی خواهان تمجید از میانمار به دلیل اصلاحات اخیر انجام شده از سوی دولت جدید این کشور هستند اما کارشناسان حقوق بشر آمریکا بر این باورند که این اقدامات برای جلوگیری از قاچاق انسان و بهبود وضعیت حقوق بشری در این کشور به خصوص در قبال اقلیت مسلمان کافی نیست.
چندی پیش، دفتر حقوق بشر سازمان ملل در گزارشی درباره وضعیت حقوق بشر اقلیتها در میانمار اعلام کرد که متوجه "الگوی نقض گسترده حقوق بشر علیه اقلیت روهینجا شده است که حاکی از حملاتی گسترده یا سیستماتیک بوده و احتمال اثبات ارتکاب جرم علیه بشریت از سوی آنها در یک دادگاه را افزایش میدهد".
انتهای پیام
نظرات