• دوشنبه / ۷ تیر ۱۳۹۵ / ۱۴:۰۲
  • دسته‌بندی: مجلس
  • کد خبر: 95040103825
  • خبرنگار : 71132

گفت‌وگو با نمایندگان زن مجلس دهم

ساعی: غلبه صدای مردانه در مجلس آسیب هایی را به دنبال دارد

ساعی:  غلبه صدای مردانه در مجلس آسیب هایی را به دنبال دارد

زهرا ساعی که به عنوان نماینده مردم تبریز در مجلس دهم حضور دارد ، دانشجوی دکترای ژئوپلوتیک است و سالها به عنوان پژوهشگر در مرکز مطالعات زنان دانشگاه تهران حضور داشته و مشاور استاندار و مدیر کل بانوان و خانواده استانداری تهران بوده است.

او که ۳۶ ساله و متاهل است و یک فرزند پسر دارد می‌گوید که کار سیاسی را با تشکل های دانشجویی در دانشگاه آغاز کرده و از اوایل تاسیس حزب اعتدال و توسعه در این حزب مشغول فعالیت شده تا الان که به عنوان یکی از اعضای این حزب فعالیت سیاسی دارد.

ساعی در گفت‌وگو با ایسنا خود را یک نیروی اعتدال گرا با مشی اصلاح‌طلبی  دانست و درباره ثبت نام خود در مجلس دهم گفت: به هر حال انتخابات تا لحظه آخر قابل پیش‌بینی نیست به ویژه اینکه در حوزه انتخابیه تبریز تعداد کاندیداها ۱۴۷ نفر بود  که بر سر ۶ کرسی نمایندگی رقابت می‌کردند.

وی افزود:من پیش از این در انتخابات های متخلف در کمیته ها و ستادهای انتخاباتی فعالیت کردم و در این دوره نیز اقبال عمومی را در جامعه امروز نسبت به حوزه بانوان می دیدیم و احتمال می دادم که اعتماد عمومی به خانم ها بیشتری ازقبل باشد چرا که دولت تدبیر و امید در دو سال  گذشته بستر مناسبی از جهت به کار گیری خانم ها بر سطوح مدیریت میانی و کلان ایجاد کرده بود و این‌ها افکار عمومی را به سمت اعتماد به زنان سوق می‌دهد  چرا که به هر حال مهم است که فضای اجتماعی برای حضور خانم ها باز باشد.

وی با اشاره به حضور دو  نماینده خانم از حوزه انتخابیه تبریز در دوره چهارم و یک نماینده خانم در دوره هفتم اضافه کرد: البته در دو دوره گذشته نماینده خانمی از حوزه تبریز در مجلس حضور نداشته است.

وی درباره عملکرد زنان در مجالس گذشته نیز یادآور شد: در مجلس پنجم و ششم بیشترین مصوبات را درحوزه خانواده و زنان داشتیم که این هم زمان با بیشترین حضور خانم‌ها در مجلس بوده است. این مصوبات عمدتا در جهت تقویت کارکرد خانواده و حل مسائل و مشکلات حوزه زنان بوده است در حالیکه متاسفانه عملکرد مجلس نهم از این حیث رضایت بخش نبود.

ساعی با بیان اینکه غلبه صدای مردانه در مجلس آسیب هایی را به دنبال دارد تاکید کرد: به هر حال نیمی از جمعیت را خانم ها تشکیل می‌دهند و حضور زنان در سطح کلان تصمیم گیری ها کمک می‌کند که نگاه ها در سیاست گذاری فقط مردانه نباشد. رویکرد خانم ها عمدتا به گونه ای است که در حوزه سیاست داخلی امکان ایجاد همگرایی بین نیروها را فراهم می‌کند و در حوزه سیاست خارجی و بین‌المللی نگاه صلح آمیز دارند و این می‌تواند در سطوح مختلف تصمیم گیری اثرگذار باشد.

وی با بیان اینکه نمایندگان خانم مجلس دهم می تواننند به کمک سایر نمایندگان مسائل و مشکلات حوزه زنان را بررسی و در جهت ارائه راهکار برای حل آن اقدام کنند تصریح کرد: اگر ما در حوزه آسیب های اجتماعی زنان سرپرست خانوار، زنان خانه دار و مسائل مختلف مبتلا به اقشار مختلف زنان راه حل ارائه بدهیم جلوی بسیاری از تهدیدهای آینده گرفته می‌شود.

ساعی حضور بیشتر خانم ها، جوانگرایی و ورود نیروهای اعتدالی به مجلس را ازمحاسن مجلس دهم عنوان و خاطر نشان کرد: در این دوره طیفی از نیروهایی که معتقد به گفتمان اعتدال و عقلانیت هستند در مجلس حضور پیدا کردند. آن هم در مقابل کسانی که معتقد به گفتمان افراط گرایی و رادیکالیسم بودند و به اعتقاد من وجود همین نگاه می‌تواند کشور را به سمت توسعه هدایت کند.

این نماینده مجلس ادامه داد:  گفتمان اعتدال و عقلانیت از خرداد ۹۲ و با روی کار آمدن دولت تدبیر و امید آغاز شده و مردم با رای شان با انتخابات هفتم اسفند ۹۴ نشان دادند که می خواهند تغییر به همین سمت باشد. این گفتمان طیف های مختلف اصلاح‌طلب، اعتدالی و اصولگرایی معتدل را در خود جای داده و ترکیب این خرده گفتمان ها در کنار هم می‌تواند مجلسی همراه با سیاست‌های  کلان کشور را تشکیل بدهد و نویدبخش اقدامات مثبت در حوزه مسائل اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی باشد.

ساعی با تاکید بر لزوم نهادینه کردن گفتمان اعتدالی تصریح کرد: ما باید مباحث را به دور از حاشیه و جنجال و افراط در جاده اعتدال و بر  مبنای قانون اساسی پیگیری کنیم چرا که قانون محور بودن جلوی بسیاری از ناهنجاری ها و نارضایتی ها را می گیرد بنابراین باید مجلس را از حاشیه دور کنیم تا سیاست زده نشود و بتواند همراه با قوای دیگر و به دور از افراط و تفریط قدم بر دارد و برای قوه مجریه ریل گذاری کند.

وی در پایان با اشاره به حضور تعداد ۱۷ خانم در مجلس دهم تصریح کرد: ما باید از فرصتی که در مجلس دهم در اختیار جامعه بانوان قرار گرفته کمال استفاده را داشته باشیم و فرصت سوزی نکنیم چرا  که این اعتماد یک سرمایه اجتماعی است و باید با توجه به مطالبات اقشار مختلف بانوان آن را تقویت کنیم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۵-۰۴-۰۷ ۱۶:۵۶

اعتدالی یعنی چی فقط اصلاحات