به گزارش ایسنا به نقل از مدیکال اکسپرس، یکی از بزرگترین مشکلات در درمان سرطان مغز این است که تنها مقدار محدودی از داروهای شیمیدرمانی به داخل مغز راه مییابند زیرا رگهای خونی مغز شدیدا به سلولها پیوند خوردهاند تا از ورود مواد سمی و پاتوژنها جلوگیری کنند. اما این سد خونی همچنین از انتقال داروها به تومورها نیز جلوگیری میکند.
فناوری محققان شرکت CarThera در فرانسه شامل یک مبدل ۱۱.۵ میلیمتری موسوم به SonoCloud است که طی یک عمل جراحی درون حفرهای در جمجمه بیمار قرار میگیرد. در زمان تزریق داروی شیمیدرمانی، پزشکان میتوانند میکروحبابهایی را به درون جریان خون بیمار تزریق کنند که از میان سدخونی مغز عبور میکند. سپس دستگاه فعال شده و امواج فراصوت را برای دو دقیقه به مغز میتاباند تا میکروحبابها را فعال کند. این حبابهای در حال ارتعاش، سد خونی را برای حدود شش ساعت برای داروی شیمیدرمانی باز میکنند تا هفت برابر میزان داروی دریافتی در روشهای سنتی به تومور برسد.
دانشمندان یک مطالعه آزمایشی را بر روی ۱۵ بیمار مبتلا به سرطان مغزی مرگبار گلیوبلاستوما انجام دادند و نتایج آنها نشان داد که این تکنیک بطور موفق به دارو اجازه عبور به سمت بافت مغزی را داد.
با وجود این نتایج، محققان باید کارآزمایی بالینی بزرگتری را انجام بدهند تا ثابت کنند که این روش باعث بروز عوارض جانبی نمیشود. برای مثال آنها باید نشان دهند که باکتری وارد مغز نشده و باعث بروز بیماری مرگبار مننژیت نمیشود.
محققان قصد دارند در سال ۲۰۱۷ یک کارآزمایی بزرگتر را بر روی ۲۰۰ بیمار اروپایی و آمریکایی انجام دهند و در صورت موفق بودن نتایج، این کاشت ممکن است تا سال ۲۰۲۰ به بازار عرضه شود.
انتهای پیام
نظرات