• چهارشنبه / ۲ تیر ۱۳۹۵ / ۰۱:۳۱
  • دسته‌بندی: سینما و تئاتر
  • کد خبر: 95040100845

اصغر بیچاره، چاره‌ساز اهالی سینما

اصغر بیچاره، چاره‌ساز اهالی سینما

رضا میرکریمی در مراسم بزرگداشت اصغر بیچاره گفت: برخلاف فامیلی این عکاس، کسانی که با او آشنا بودند، می‌دانند که او چقدر چاره‌ساز بوده و به دنبال حل مشکلات اطرافیانش بوده است.

به گزارش خبرنگار ایسنا، رضا میرکریمی مدیرعامل خانه سینما در مراسم بزرگداشت اصغر بیچاره، عکاس پیشکسوت سینما ضمن خوشامدگویی گفت: اینجا محفلی است که به یاد عضوی تأثیرگذار از جامعه سینمای ایران برگزار شده است.

میرکریمی در این مراسم که شامگاه اول تیرماه در خانه سینما برگزار شد، گفت: زمانی که کسی فامیلی بیچاره را برای خود انتخاب می‌کند، نشان از نگاه فروتنانه‌ی او دارد ولی کسانی که با اصغر بیچاره آشنا بوده‌اند، می‌دانند که او تا چه اندازه چاره‌ساز اطرافیانش بوده و پیگیر حل مشکلات آنان بوده است.

میرکریمی اضافه کرد: از آن مهم‌تر علاقه‌ای بود که مرحوم بیچاره به این شغل داشت. آدم‌ها باید در هر شغلی که باشند به جای غر زدن که فقط روحیه‌ی خود و اطرافیانشان را خراب می‌کنند از آن لذت ببرند. از دیگر خصوصیات رفتاری اصغر بیچاره می‌توان به روحیه همیشه مثبت او اشاره کرد که زبانزد همه بود.

میرکریمی در پایان خاطرنشان کرد: در نهایت اصغر بیچاره کسی است که بعد از مرگ هم بدنش را برای تحقیقات اهدا می‌کند تا باز هم برای دیگران نیز چاره‌سازی کرده باشد. این آدم ارزش تقدیر دارد.

در ادامه‌ی این مراسم علی نیک‌رفتار رئیس انجمن عکاسان سینما در سخنانی با اشاره به کارنامه این عکاس پیشکسوت گفت: اصغر بیچاره بیش از هفتاد سال در رشته‌های مختلف سینما مانند بازیگری، تهیه‌کنندگی، موسیقی، کارگردانی، گریم و .... فعالیت داشته است. اولین ورود ایشان به سینما با کپی از عکس‌های فیلم «دختر لر» همراه شد و تا عکاسی از فیلم «ناخدا خورشید» این پیشه را ادامه داد.

او اضافه کرد: عکاسی از فیلم در زمان ایشان به عنوان یکی از اولین عکاسان سینما به وجود آمده است. همچنین اصغر بیچاره، بزرگترین آرشیو عکس سینما را در اختیار داشت و امیدواریم امروز پس از مرگش به عنوان گنجینه‌ای برای استفاده علاقه‌مندان حفظ و نگهداری شود.

نیک‌رفتار در پایان خاطرنشان کرد: اصغر بیچاره در سالهای ابتدایی شکل‌گیری انجمن عکاسان سینما به عضویت افتخاری این انجمن درآمد ولی به سبب خصوصیت رفتاری‌شان بسیار کم در این جلسات شرکت می‌کرد، ولی می‌خواهم امروز در این جمع نکته‌ای را یادآور شوم، حالا که اصغر بیچاره از میان ما رفته است ولی همچنان هنرمندان زیاد دیگری هستند که مانند او مشکلاتی دارند ولی به سبب عزت‌نفس و غرورشان ما از آن‌ها بی‌خبریم. هیچ‌وقت این نکته را فراموش نکنید که برای رسیدگی و سرزدن به این نسل از هنرمندان خیلی زود دیر می‌شود.

در ادامه این مراسم تورج ژوله پسر این عکاس به روی سن آمد و گفت: در مورد پدرم بهتر است همکارانی که هم‌نسل او بوده‌اند سخن بگویند ولی چیزی که هیچ‌وقت در قاموس او نمی‌گنجید، فعل نشدن بود. به همین دلیل پدرم تمامی ملزومات خانه ما را در اختیار پروژه‌های سینمایی‌اش قرار داده بود.

او تصریح کرد: زیباترین چیزی که از پدرم به خاطر می‌آورم حس کمک کردن و همیاری به هم‌نوع بود که از او آموخته‌ام.

محمد متوسلانی بازیگر و کارگردان سینما در پیشنهادی به پسر مرحوم بیچاره گفت: بهتر است تک‌گفتارهای اصغر را جمع کنیم و به عنوان یک مجموعه شیرین و جذاب در کنار عکس‌های یادگاری او منتشر کنیم.

پوری بنایی از بازیگران قدیمی سینما به روی سن آمد و درحالی که با بغض سخن می‌گفت رو به خانواده‌ی اصغر بیچاره اظهار کرد: من را شریک غم خود بدانید. خاطرات بسیاری از مرحوم بیچاره دارم و هیچ‌وقت محبت‌های او را فراموش نخواهم کرد.

او پس از بیان خاطراتی از اصغر بیچاره در بخش دیگری از سخنانش خاطرنشان کرد: اگر امروز عزت و احترامی در میان مردم دارم، فقط به سبب گذشته‌ی من است که هیچ‌وقت آن را فراموش نخواهم کرد. من برای آن سینما و همکارانم در آن دوره احترام زیادی قائل هستم. فکر می‌کنم همه‌ی بازیگرانی که امروز درخششی از خود نشان می‌دهند راه بازیگران قدیم را رفته‌اند.

در پایان مراسم پس از نمایش مستندی از بخشی از زندگی اصغر بیچاره اردشیر شلیله کارگردان این مستند به روی سن آمد و گفت: در این گونه مراسمات افراد همیشه با تعریف و تمجید از یکدیگر حال خوبی را ایجاد می‌کنند ولی من می‌خواهم توجه شما را به یک مسئله‌ی تلخ جلب کنم.

شلیله ادامه داد: ما دچار یک عادت بد شده‌ایم و یک اخلاق بد جمعی به ما تحمیل شده است که گویی هیچ‌کدام نمی‌خواهیم آن را تغییر دهیم. همانطور که احتمالاً متوجه شده‌اید، این رفتار بد آن است که تا زمانی که افراد زنده هستند به آن‌ها توجه نمی‌شود و زمانی که از میان ما می‌روند توجهی در مدت کوتاهی پس از فوتشان به آن‌ها می‌شود.

او افزود: من این مستند را در سال 81 ساختم و پس از آن در جشنواره‌های متعددی به نمایش درآوردم که هر بار از تمام افرادی که می‌شناختم برای دیدن آن دعوت می‌کردم. همانطور که در فیلم هم گفته می‌شود اصغر بیچاره فقط نمونه‌ای از این افراد است. ما در جامعه‌ی هنری نیز از این افراد بسیار داریم و متأسفانه بعد از رفتنشان است که به فکرشان می‌افتیم.

به گزارش ایسنا مراسم بزرگداشت اصغر بیچاره عکاس پیشکسوت سینما شامگاه اول تیرماه در خانه‌ی سینما با حضور هنرمندانی چون بهمن فرمان آرا، سعید پورصمیمی، کامران ملکی، رضا بابک، ابوالحسن داودی و.... برگزار شد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha