به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا ) منطقه مازندران، حسین سروری، فرماندار رامسر در جلسه ساماندهی باغ 33 هکتاری رامسر تصریح کرد: بعد از گذشت 17 سال از ثبت ملی باغ 33 هکتاری و تلاش برای احیای آن و ارائه طرح های متعدد از سوی شهرداری و سرمایه گذاری بخش خصوصی در میراث فرهنگی، این باغ ایرانی بی نظیر در رامسر همچنان در بلا تکلیفی بسر می برد.
وی افزود: مردم رامسر می خواهند بدانند که ثبت ملی باغ چه آثاری برای رامسر و شهروندان داشته و پس از 8 سال در انتظار بودن، به دنبال ثبت جهانی باغ 33 هکتاری هستند و امروزه به عنوان یک اثر ملی هیچ استفاده و منفعتی برای مردم این شهر و گردشگران نداشته است.
سروری افزود: محدودیت حریم دریا و جنگل و میراث موجب می شود سرعت توسعه شهر کاهش یابد اما آثار ملی باعث جذب توریست در شهر میشود.
وی با اشاره به اینکه رامسر فاقد مجتمع فرهنگی است در حالی که مجوز شهرداری و پروانه ساخت آن از سوی مدیرکل صادر شده است، بیان کرد: از سوی میراث فرهنگی با ساخت آن جلوگیری شده که این امر کم لطفی و به ضرر شهر گردشگری و توریستی است.
حسین متاجی، رییس اداره میراث فرهنگی رامسر نیز در این جلسه گفت: 220 میلیون تومان اعتبار جهت ساماندهی باغ 33 هکتاری اختصاص داده می شود و تمامی طرح های پیشنهادی حتی اگر مصوبه فرمانداری و شورا را داشته باشد تا به تایید کمیته فنی میراث فرهنگی استان و کشور نرسد قابلیت اجرایی شدن نخواهد داشت. این معضل سال هاست که وجود دارد و نمی شود هر طرحی را در آن اجرا کرد.
وی تصریح کرد: درحفظ این باغ مشکلات مالی و سلیقهای وجود دارد و طرح این باغ را کارشناسان فنی ارائه کردند. دغدغه ما حفظ باغ ایرانی است؛ این باغ در سایت عرصه تاریخی قرار دارد و معماری آن زیر نظر کمیته عالی میراث فرهنگی تعیین میشود.
رئیس اداره میراث فرهنگی رامسر بیان کرد: استاندار مازندران دستور دادند شورای عالی میراث برای حفظ هویت شهر حضور داشته باشند و ما به عنوان شهر خوب جاذبه فراوان داریم اما امکانات برای گردشگری نداریم.
به گزارش ایسنا، نصرت الله کوزه گر، شهردار رامسر در این جلسه خواستار رفع موانع و تصویب طرح های پیشنهادی ارائه شده از سوی شهرداری و شورا توسط میراث فرهنگی شد تا این بلاتکلیفی پایان پذیرد. این باغ در اختیار شهرداری رامسر است اما طرح هایی در باغ قابلیت اجرایی خواهد داشت که به تصویب میراث فرهنگی برسد. در طی سال های گذشته بافت جدید ایجاد نشد ولی بافت های قبلی تا میزان زیادی احیا شد. دیوار باغ بازسازی کامل شد و هم اکنون برای نگهداری همین باغ ماهیانه 40 میلیون تومان هزینه میشود.
در پایان جلسه شهردار و شورای شهر رامسر مصوب کردند که سازمان میراث فرهنگی کل کشور و به تبع آن استان مازندران و میراث فرهنگی شهر رامسر تا یک ماه آینده طرح های پیشنهادی خود را جهت احیا و بازسازی باغ 33 هکتاری ارائه کنند.
انتهاي پیام
نظرات