بهروج گنجخانلو در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) منطقه زنجان، گفت: منابعطبیعی بستر حیات و امانت آیندگان است، ولی توجه نکردن به منابعطبیعی به خصوص جنگلها و تخریب آن با شخم زدن، ایجاد آتشسوزی و حضور دام مشکلاتی را بهوجود آورده که نتیجه آن بهوجود آمدن بیابان است.
وی افزود: خشکسالی، گسترش روزافزون آفت و بیماریها از آثار از بین رفتن جنگلها و بهوجود آمدن بیابان است؛ لذا کمبود آب که به مرور احساس میشود ناشی از توجه نکردن به منابع طبیعی و جنگلها است.
این مسوول خاطرنشان کرد: معتقدیم هماکنون مرگ خاموش منابعطبیعی آغاز شده است و این موضوع آثار وحشتناکی در جوامع دارد. سیل، خشکسالی و تغییر نوع بارش از برف به باران از آثار مرگ منابعطبیعی است.
معاون ادارهکل منابعطبیعی و آبخیزداری استان زنجان با بیان اینکه زندگی همه موجودات زنده متاثر از منابعطبیعی است، اظهار کرد: نجات منابعطبیعی نجات همه انسانها است، لذا نمیتوان بدون انجام هیچ کاری منتظر بهبود اوضاع بود، بلکه نیازمند عزم ملی و فرهنگسازی در این زمینه هستیم.
وی تصریح کرد: مشکل اصلی منابعطبیعی، شخم، دام و برداشت بیرویه است که این مشکلات به دلیل وضعیت اقتصادی جامعه بهوجود میآید. در واقع فشار بر زمین و کمبود زمین را میتوان دلیل اصلی آن دانست.
گنجخانلو عنوان کرد: منابعطبیعی ظرفیت تامین 700 واحد دامی را دارد، اما تعداد واحدهای دامی موجود یک میلیون و 350 هزار رأس است که منجر به از بین رفتن گیاهان خوش خوراک و جایگزین شدن گیاهان مهاجم به جای علوفه خوب میشود.
این مسئول در خصوص فرهنگسازی در راستای بهبود وضعیت منابعطبیعی یادآور شد: برای بهبود اوضاع منابعطبیعی نیازمند یک عزم ملی هستیم لذا در این راستا فعالیتهای مختلفی انجام گرفته است که میتوان نمونه آن را استفاده از ظرفیت رسانهها و مبلغان دینی در روستاها دانست.
معاون ادارهکل منابعطبیعی و آبخیزداری استان زنجان تاکید کرد: با توجه به کاهش بارندگیها و در نتیجه به صرفه نبودن کاشت برخی گونهها و در کنار آن ضرورت حفاظت از عرصههای طبیعی، ادارهکل منابعطبیعی دست به اقداماتی زده تا بتوانیم منطبق با اقلیم منطقه، شرایط را برای افزایش درآمد حوزهنشینان فراهم کنیم.
وی تصریح کرد: کاشت پسته، سنجد و بادام میتواند شرایطی را برای کشاورزان فراهم کند که علاوه بر کارهای معمول خود منبع درآمد دیگری نیز داشته باشند و قطعا این کار در آینده تبعات بسیار خوبی را به همراه خواهد داشت.
این مسئول به ضرورت توسعه کشت گیاهان دارویی در عرصههای هدف ملی و طبیعی استان زنجان اشاره کرد و یادآور شد: به منظور ارتقای سطح معیشت اقتصادی خانوارها و افزایش پوشش گیاهی و توسعه جنگل، کشت گیاهان دارویی در استان زنجان در اولویت ادارهکل منابعطبیعی قرار گرفته است که در همین رابطه 10 هزار اصله گیاه دارویی باریجه در عرصههای هدف ملی و طبیعی استان زنجان با همکاری و مشارکت جوامع روستایی کاشته شده است و صرفه اقتصادی بالایی دارد.
انتهاي پیام
نظرات