• شنبه / ۲۹ خرداد ۱۳۹۵ / ۱۲:۳۹
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 95032917114
  • خبرنگار : 71402

دمیرتاش: اردوغان فاصله چندانی با بغدادی ندارد

دمیرتاش: اردوغان فاصله چندانی با بغدادی ندارد

یکی از رهبران حزب اپوزیسیون دموکراتیک خلق ترکیه در مصاحبه‌ای درباره مسائل مورد گفت‌وگو در نشست شورای اروپا سخن گفت و خواستار حمایت اروپا شد.

به گزارش ایسنا، به نوشته روزنامه حریت، صلاح‌الدین دمیرتاش، از رهبران حزب دموکراتیک خلق ترکیه پس از نشست در بروکسل با دبیرکل شورای اروپا و کمیسیونر شورای حقوق بشر اروپا دیدار کرد. دمیرتاش در این نشست‌ها از اروپا خواست تا درباره نقض‌های حقوق بشری در ترکیه سکوت اختیار نکنند و ابتکارعمل را درخصوص روند صلح ناکام میان ارتش ترکیه و شبه‌نظامیان پ..ک.ک به دست بگیرند.

دمیرتاش درباره محتوای سخنانش با مقام‌های اتحادیه اروپا و شورای اروپا گفت: از آنجایی که ترکیه درگیر مذاکرات عضویت در اتحادیه اروپا شده و یکی از اعضای موسس شورای اروپاست، مسائل مربوط به دموکراسی و حقوق بشر در کشورم محل نگرانی این دو نهاد است. نمی‌توان با ترکیه همانند یک کشور جدا از اروپا برخورد شود. مشکلات و درگیری‌های ترکیه و تلاش‌های صلح در خاورمیانه که در مسیر حل شدن قرار ندارند، مستقیما به کل اروپا اثر می‌گذارد و از همه مهمتر بحران پناهجویان است. این مسائل به هم ارتباط دارد.

 این رهبر حامی کردها همچنین درباره مساله کردها و درگیری‌هایی که در مناطق جنوب‌شرقی کشورش رخ می‌دهد، با مقام‌های اروپایی به گفت‌وگو نشسته است. او گفت:‌ نگاه نهادهای اروپایی این است که ترکیه کشوری تیره و مرموز دیده می‌شود که به سمت رادیکالیسم شبیه داعش منحرف شده و به طرف نوعی دیکتاتوری حرکت می‌کند. گرچه وجهه اردوغان به بدی ابوبکر البغدادی نیست اما تنها اندکی از آن فاصله دارد. من تاکنون شاهد چنین وضعیت تیره‌ای در کشورم نبوده‌ام. وقتی مردم درباره ترکیه صحبت می‌کنند، گویی شرایط آن را بدتر از سوریه می‌بینند. حق ما این نیست و اردوغان در آن نقش زیادی دارد. هر آنچه به نام ارتقای اسلام و حذف اسلام‌هراسی در جهان انجام شده، به بزرگترین دشمن اسلام تبدیل شده است. گمان می‌کنم نام اردوغان در تاریخ به عنوان بدترین رهبر ارتقا دهنده اسلام پس از داعش ثبت شود.

   دمیرتاش درباره انتظاراتش از اروپا گفت: تمام نیروهای دموکراتیک در ترکیه برای روند صلح تلاش می‌کنند اما این کافی نیست. اروپا باید موضع مداخله‌ای و ابتکاری به دست بگیرد. از جمله این اقدامات میانجیگری میان طرفین برای اعلام آتش‌بس است. آنها نباید در مساله حقوق بشری ساکت بمانند. با سکوت، روابط آنها با ترکیه نه تنها بهتر نمی‌شود، بلکه مناسبات لطمه می‌خورد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha