به گزارش خبرنگار «محیط زیست» خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، مسعود تجریشی مدیر دفتر برنامه و تلفیق ستاد احیای دریاچه ارومیه در مراسم آغاز حرکت نمادین دوچرخهسوار کشورمان به سمت دریاچه ارومیه با اشاره به اینکه اقدامات ستاد احیای دریاچه ارومیه طی سه سال اخیر معطوف به برنامههای سازهای شامل لایروبی رودخانهها، رهاسازی آب از سدها و... بوده است، گفت: امسال اقدامات صرفهجویانه با اتکا به مشارکت مردم آغاز میشود.
وی با بیان اینکه بحث ذخیره ارزش غذایی در کشور ما جا نیفتاده است، اظهار کرد: عمده فعالیتهای ستاد معطوف به تقویت ذخیره ارزش غذایی است و سعی داریم به سمت تولیداتی حرکت کنیم که امکان صادرات داشته باشند. در این زمینهها تجربه کافی نداریم و شرایط مستلزم آن است که وزارت جهاد کشاورزی و مراکز تحقیقاتی وارد کار شوند.
مدیر دفتر برنامه و تلفیق ستاد احیای دریاچه ارومیه با تاکید بر اینکه با صرف قیمتگذاری کارها پیش نمیرود، افزود: تا وقتی که مردم با بخش خصوصی وارد کار نشوند، دولت به تنهایی کاری از پیش نمیبرد. ستاد احیای دریاچه ارومیه در سال 92 و در پی قول آقای روحانی مبنی بر احیای دریاچه ارومیه تشکیل شد.
تجریشی با تاکید بر اینکه ستاد طی این سالها تلاش داشت با همکاری دانشگاهها و مردم کار خود را پیش ببرد گفت: دانشگاه شریف جزو مجموعههایی است که همواره با ستاد دریاچه ارومیه همکاری و مشارکت داشته است. امسال سال سوم است که از برنامه 10 ساله ستاد احیای دریاچه ارومیه طی میشود و دریاچه به وضعیت تثبیت رسیده است.
وی با اشاره به اینکه در سال اول شروع کار ستاد به کمک 700 متخصص و دانشگاهی برنامهای به تصویب هیات وزیران رسید، اظهار کرد: سعی داریم با کاهش 40 درصدی مصرف آب با 60 درصد باقیمانده به تولیدات بیشتر برسیم. در سال دوم عمده فعالیتها به این سمت حرکت کرد که اقدامات سازهای انجام شد و در آبان سال قبل فعالیتهایی چون اتصال سیمینرود به زرینهرود، لایروبی رودخانهها و مدیریت بهتر آب انجام شد.
مدیر دفتر برنامه و تلفیق ستاد احیای دریاچه ارومیه با تاکید بر اینکه دریاچه ارومیه در حال حاضر به واسطه این اقدامات توانسته به وضعیت تثبیت برسد، اظهار کرد: در ماههای شهریور و مهر به دلیل افزایش دما و تبخیر انتظار میرود مجددا شمال و جنوب دریاچه جدا شوند. اقدامات 7 سال آینده ستاد بر افزایش سطح دریاچه با کمک و مشارکت مردم معطوف خواهد بود.
تجریشی با بیان اینکه امیدواریم افرادی چون حمیدرضا مهری خامنه دوچرخهسواری که قرار است از دانشگاه شریف تا دریاچه ارومیه رکاب بزند، بتوانند کمک رسان ستاد در احیای دریاچه ارومیه باشند.
مدیر دفتر برنامه و تلفیق ستاد احیای دریاچه ارومیه با اشاره به اینکه در حال حاضر مطالعهای در سطح مزرعه و معیشت مردم با تامین مالی توسط کشور ژاپن شروع شده است، اظهار کرد: سعی داریم طی دو سال آینده تجربیات بینالمللی را اجرایی کنیم و از اینجا به بعد نقش مردم و خیرین پررنگتر میشود.
تجریشی با تاکید بر اینکه باید مردم نسبت به احیای دریاچه ارومیه مطالبهگرانهتر رفتار کنند، گفت: شفافسازی ستاد دریاچه ارومیه نیز در راستای مطالبهگر شدن مردم است.
مدیر دفتر برنامه و تلفیق ستاد احیای دریاچه ارومیه با بیان اینکه یکی از خصوصیات ماه رمضان تشنگی است، افزود: اگر دریاچه از بین برود، کل مردم منطقه تشنه میمانند و پیغام این دوچرخهسوار در این ماه با وضعیت دریاچه ارومیه ارتباط دارد. حرکت نمادین این دوچرخهسوار شروع خوبی برای ورود مردم به صحنه و مطالبهگری آنها است.
به گزارش ایسنا، حمیدرضا مهریخامنه که صبح امروز طی یک حرکت نمادین برای اعلام وضعیت کنونی دریاچه ارومیه پا به رکاب شد، اظهار کرد: اگر امروز حال ما بد است، چون حال محیط زیست ما بد است. دوست داشتم در دهه چهارم زندگی خودم به زادگاه آبا و اجدادی خویش برگردم و این حرکت نمادین را برای جلب مشارکت مردم انجام دهم.
این دوچرخهسوار با اشاره به طرح سهشنبههای بدون خودروی سازمان حفاظت محیط زیست، افزود: زندگی همه ما تبدیل به زندگی ماشینی شده است. بنابراین سهشنبهها فرصتخوبی است تا از این سبک زندگی فاصله بگیریم و به زندگی عادی خود برگردیم.
به گزارش ایسنا، در این مراسم نمادین، مجید تفرشی کارشناس ارشد معاونت حقوقی و بینالملل وزارت امور خارجه نیز حضور داشت.
انتهای پیام
نظرات