به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، به نقل از خبرگزاری رویترز، یک مقام دفاعی بلندپایه آمریکایی که نامش را فاش نساخت گفت: این تصمیم همچنین اجازه به استفاده بیشتر از نیروی هوایی آمریکا در افغانستان به ویژه در زمینه "پشتیبانی هوایی نزدیک" خواهد داد.
وی افزود: این تصمیم به معنی دستور تمام عیار برای هدف قرار دادن طالبان نیست.
این در حالی است که با این تصمیم، باراک اوباما رئیس جمهور آمریکا، بار دیگر نقش حمایتی واشنگتن در جنگ با شبه نظامیان در افغانستان آن هم پس از گذشت بیش از یک سال از پایان ماموریت رزمی نیروهای خارجی در این کشور را تعریف کرده است. این تصمیم همچنین در آستانه یک تصمیم گیری دیگر اوباما درباره تداوم سیاست کاهش برنامه ریزی شده تعداد نظامیان آمریکایی در افغانستان و رساندن تعداد آنها به 5500 تا آغاز سال 2017 مطرح شده است.
بر اساس سیاست جدیدی که اعلام شده ژنرال جان نیکولسن فرمانده نظامیان آمریکایی در افغانستان خواهد توانست "در زمان مناسب" اجازه به حضور سربازان آمریکایی برای همراهی نیروهای "عادی" افغان در میدان جنگ دهد. این در حالی است که به گفته مقام مذکور تا پیش از این نیروهای آمریکایی تنها مجاز به همراهی نیروهای نظامی "ویژه" افغان بودند.
وی افزود: این اختیارات افزایش یافته قرار است در موارد گزینش شده ای که مشارکت نظامیان آمریکایی باعث «تاثیرات راهبردی» در میدان جنگ خواهد شد استفاده شود. معنی آن این است که نیروهای آمریکایی نباید انتظار داشته باشند که در مأموریتهای هر روزه سربازان افغان را همراهی کنند.
این تصمیم به معنی تغییر قوانین درگیری فعلی آمریکا در افغانستان است که محدودیتهایی را بر قابلیت نیروهای آمریکایی برای حمله به شبه نظامیان در این کشور ایجاد کرده است. به عنوان مثال پیش از این ارتش آمریکا اجازه داشت «در مرحله آخر» و در زمانی که کمکشان برای جلوگیری از یک شکست چشمگیر ارتش افغانستان ضروری بوده دست به حمله به طالبان بزند. بر اساس تعریف قبلی نظامیان آمریکایی در موارد صرفا دفاعی تر میتوانستند به نیروهای افغان کمک کنند و با سیاست جدید آنها اجازه پیدا میکنند در زمانهای کلیدی نیروهای افغان را در تهاجم علیه طالبان نیز همراهی کنند.
انتهای پیام
نظرات