به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، منطقه لرستان، فرش لری فرشی است با نقوش هندسی و حیوانات اساطیری و رنگهای تند و زنده که نشان از ذهن خلاق بافنده لر دارد و آنان به رغم نداشتن نقشه با ذهن خلاق خود اقدام به آفرینش نقوشی زیبا میکنند.
البته امروز شاهدیم که کمتر کسی فرش لری میبافد و متاسفانه این تابلوی عشق و هنری که زیر پای مردم است مغفول مانده و نیاز است دست اندرکاران و مسئولین نسبت به تهیه نقشه و توسعه صنعت فرش در استان تلاش کنند.
پنج مجتمع کارگاهی فرش در استان راهاندازی میشود
در اینباره محمدرضا صفیخانی رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت لرستان به ایسنا میگوید: صنعت فرش استان در ماههای اخیر متحول شده است.
وی با بیان اینکه پنج مجتمع کارگاهی فرش بهعنوان بخشی از برنامه اقتصاد مقاومتی این اداره کل در استان تشکیل میشود که در این راستا سرمایهگذار راهاندازی این مجتمعها نیز تعیین شده است، تصریح کرد: بیش از 7.5 میلیون رأس گوسفند در استان وجود دارد که بطور میانگین یک تا 1.5 کیلوگرم پشم توسط هر گوسفند تولید میشود.
فرش لرستان به یک صنعت شکوفا و اشتغالزا تبدیل خواهد شد
صفیخانی اضافه کرد: پشم تولید شده در استان بهصورت خام و به ازای هر کیلو 8 هزار تومان خارج و در استانهای دیگر پس از فرآوری و رنگرزی با قیمت 50 تا 70 هزار تومان وارد میشود و با اینحال اگر زیرساختهای لازم در استان فراهم شود هم ارزشافزوده پشم در استان افزایش مییابد و هم هزینه تمامشده برای تولید فرش کاهش مییابد.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت لرستان اظهار کرد: در سالی که باعنوان «اقتصاد مقاومتی، اقدام و عمل» نامگذاری شده است صنعت فرش استان به یک صنعت شکوفا و اشتغالزا تبدیل خواهدشد.
صنعت فرش در لرستان ظرفیت خوبی است
در اینباره مهندس هوشنگ بازوند استاندار لرستان به ایسنا میگوید: طی 2.5 سال گذشته فرش لری نتوانسته هیچ گرهای از مشکلات اقتصادی استان باز کند و تاکنون هیچ خروجی نداشته است.
وی ادامه داد: صنعت فرش در لرستان ظرفیت خوبی است که میتواند حرف برای گفتن داشته باشد، اما نمیدانم گره کار کجاست؟
استاندار لرستان با اشاره به اینکه هیچ اقدامی برای رونق فرش لری انجام نشده و فقط در حد حرف و شعار بوده است، اضافه کرد: در سالی که به اقتصاد مقاومتی و اقدام و عمل مزین شده و همچنین لرستان پایلوت اقتصاد مقاومتی است، لازم است صنعت معدن و تجارت لرستان به ما بگوید چه کاری و برنامهای برای توسعه و رونق فرش لری دارد.
رکود به معنای کامل در صنعت فرش لری وجود دارد
وی با بیان اینکه چنانچه مشکلات بانکی یا هر مشکل دیگری در این راستا وجود دارد مشخص شود تا آن را مرتفع سازیم، بیان کرد: رکود به معنای کامل در صنعت فرش لری وجود دارد و باید با برنامهریزی دقیق این مهم مرتفع شود.
توسعه فرش در استان نمود پیدا کند
نماینده عالی دولت در استان با تاکید براینکه فرش ظرفیت خوبی است و باید از آن استفاده شود، ادامه داد: باید توسعه فرش در استان نمود پیدا کند تا آن را به بازار کشورهای همسایه صادر کنیم.
بازوند تصریح کرد: در ازای تامین امکانات مورد نیاز فرش، صنعت معدن و تجارت استان متعهد شود که برای صادرات چه مقدار فرش تهیه خواهد کرد و چه برنامهریزیای دارد.
استاندار لرستان با بیان اینکه نیاز است برای توسعه صنعت فرش لرستان شرایط برای بخش خصوصی تسهیل شود، خاطرنشان کرد: فرش ظرفیت بزرگی در لرستان است و میتواند علاوه برایجاد اشتغال، اقتصاد خانوادهها را متحول سازد.
وی با اشاره به اینکه زمانی میتوانیم بگوییم استان در بحث صنعت فرش متحول شده است که شغل ایجاد کند و صادرات شود، بیان کرد: یکی از سالنهای استانداری لرستان که در ورودی شهر خرمآباد قرار دارد در اختیار مرکز فرش استان قرار خواهد گرفت تا بتوان در این مکان شهرک فرش ایجاد شود.
دانش، فناوری و مهارت لازم در صنعت فرش را در داخل کشور داریم
در این باره حمید کارگر رئیس مرکز ملی فرش ایران به ایسنا گفته بود: تولید فرش نیازمند سرمایهگذاری اندکی است و با سه الی چهار میلیون تومان میتوان یک شغل ایجاد کرد و ارزآوری داشت.
کارگر با بیان اینکه دانش، فناوری و مهارت لازم در صنعت فرش را در داخل کشور داریم و صنعت فرش گل سرسبد اقتصاد مقاومتی است و البته خلأهایی دارد که باعث شده این صنعت آنگونه که شایسته است خود را نشان ندهد، بیان کرد: علیرغم وجود بافندگان فرش در لرستان اما توان آنان و مواد اولیه در اختیار استانهای دیگر است، زیرا زنجیره ارزش آن در لرستان تکمیل نیست.
رئیس مرکز ملی فرش ایران با اشاره به اینکه در لرستان به اندازه کافی واحدهای طراحی، رنگرزی، بافت، رفو و مرمت، پرداخت و تکمیل نهایی و فروش وجود ندارد، ادامه داد: نیاز است این زنجیره تکمیل شود و این امر مستلزم همکاری استانداری و سازمان صنعت معدن تجارت لرستان است.
بیمه قالیبافان بیمه خوبی است چون 20 درصد از حق کارفرما را دولت پرداخت میکند
وی با بیان اینکه در پرداخت تسهیلات فرش بافی صندوق کارآفرینی امید همکاری لازم را دارد، تصریح کرد: در برخی استانها نظیر لرستان برخورد سلیقهای، تنگ نظریها و سنگاندازیها در سیستم پرداختی وجود دارد و این درحالی است که مدیریت کلان این صندوق همکاری لازم را با فرش ایران دارد.
کارگر با بیان اینکه بیمه قالیبافان بیمه خوبی است چون 20 درصد از حق کارفرما را دولت پرداخت میکند به همین دلیل انحراف آن زیاد بوده است، اضافه کرد: در این دو سال اخیر به دلیل اینکه اعتباری برای بیمه قالیبافها اختصاص نیافته است با مشکل مواجه شدهایم، البته وزیر کار و رفاه و استانداران و مجلس پیگیر بیمه قالیبافان بودهاند.
رئیس مرکز ملی فرش ایران گفت: پرداخت تسهیلات بالای 20 درصد سود و نتیجهای جز بدهکار شدن قالیبافان ندارد و از دو محل دیگر یعنی اعتبارات فنی و اعتباری که در اختیار مرکز ملی فرش قرار دارد و دیگری صندوق کارآفرینی امید تسهیلات به قالیبافان پرداخت میشود.
کارگر اضافه کرد: امیدواریم شهرک تخصصی فرش که تمام فرآیند تولید فرش در آن انجام میشود، امسال در لرستان به بهرهبرداری برسد.
به گزارش ایسنا، نیاز است مسئولین زیرساختهای لازم برای توسعه صنعت فرش لری در استان را فراهم سازند، چرا که فرش ظرفیت بزرگی در لرستان محسوب میشود و میتواند علاوه بر ایجاد اشتغال، اقتصاد خانوادهها را متحول سازد، توسعه این صنعت قطعا رونق اقتصادی را برای استان به ارمغان میآورد و این حرکت مصداق بارز اقتصاد مقاومتی است.
گزارش از: آزیتا یوسفیان، خبرنگار ایسنا، منطقه لرستان
انتهاي پیام
نظرات