• سه‌شنبه / ۲۰ بهمن ۱۳۹۴ / ۱۱:۱۱
  • دسته‌بندی: انرژی
  • کد خبر: 94112012985

وزیر نفت به ایسنا خبر داد

مناقصه 15 میدان مشترک در سال‌95/ کارت سوخت دیگر توجیه ندارد

مناقصه 15 میدان مشترک در سال‌95/ کارت سوخت دیگر توجیه ندارد

وزیر نفت با غیرقابل توجیه دانستن ادامه استفاده از کارت سوخت گفت: مناقصه 15 تا 16 میدان مشترک نفتی سال آینده در ایران برگزار می‌شود.

وزیر نفت با غیرقابل توجیه دانستن ادامه استفاده از کارت سوخت گفت: مناقصه 15 تا 16 میدان مشترک نفتی سال آینده در ایران برگزار می‌شود.

به گزارش خبرنگار ایسنا، بیژن نامدار زنگنه امروز سه شنبه 20 بهمن‌ماه در نشستی که در وزارت نفت برگزار شد اظهار کرد: معتقدم استفاده از کارت سوخت برای مصرف بنزین توجیه ندارد اما در این زمینه شخصا تصمیم نگرفتم و موضوع را برای مشورت و تصمیم‌گیری به دولت ارجاع دادم.

وی در بخش دیگری از صحبتهایش تاکید کرد: تولید بنزین یورو چهار امسال در کشور به 24 میلیون لیتر رسیده است.

او همچنین اظهار کرد: تا پایان دولت یازدهم تولید نفت از حوزه غرب کارون به 300 هزار بشکه می‌رسد.

زنگنه در بخشی از سخنانش تصریح کرد: برخی می‌گویند پای خارجی نباید به کشور باز شود، برای این کار یا من نباید باشم یا نفت را باید تعطیل کرد، اما من هستم و مقام مشروع نظامم.

نامدار زنگنه با اشاره به این‌که در صورت وجود اراده سیاسی یک ماهه می‌توان قیمت نفت را اصلاح کرد، اضافه کرد: کشورهایی که قیمت نفت را پایین می‌آورند قطعا ضربه بیشتری به آنها وارد می‌شود، چرا که ما به نخوردن و سختی عادت کرده‌ایم.

وی درباره‌ی این‌که گفته می‌شود وجود زنگنه باعث کاهش قیمت نفت می‌شود، تصریح کرد: اگر من چنین فردی‌ام که اقتصاد دنیا را متحول می‌کنم و دو درصد رشد چین را پایین می‌آورم خیلی است، اما من خودم هنوز دچار چنین توهمی نشده‌ام.

وزیر نفت ادامه داد: یکی از تفاوت‌های مدل جدید یا بیع متقابل این است که در این قرار‌داد اکتشاف و توسعه همراه با هم اتفاق می‌افتد و تفاوت دیگر بلند‌مدت بودن آن است.

نامدار زنگنه در ادامه گفت: به زودی نشستی را در رابطه با کرسنت برگزار می‌کنم و در چارچوب مصوبه شورای امنیت عالی در مورد این موضوع توضیح می‌دهم.

وی تصریح کرد: این افتخار نیست که برخی می‌گویند برخلاف مصوبات شورای عالی امنیت صحبت می‌کنم. من با تمکین به آن خیلی اوقات سکوت می‌کنم.

وزیر نفت اظهار کرد: مناقصات نفتی ما در سال آینده و در ایران برگزار می‌شود و حدود 15 میدان نفتی مشترک با هدف افزایش بازیافت در اولویت ما است.

200 میلیارد دلار سرمایه می‌خواهیم

وزیر نفت از نیاز به سرمایه گذاری ٢٠٠ میلیارد دلاری برای توسعه صنعت نفت در بخش بالادست و پایین دستی طی سالهای آینده خبر داد و افزود: منابع داخلی برای تامین این مقدار سرمایه کافی نیست و باید از منابع خارجی استفاده کنیم.

زنگنه با بیان این مطلب افزود: برای توسعه میدانهای مشترک و بالا بردن ضریب بازیافت مخازن نفتی و همچنین رسیدن به اهداف توسعه ای نیاز به سرمایه گذاری ٢٠٠ میلیارد دلاری داریم.

وی با اشاره به برنامه ریزی برای توسعه فناوری در صنعت نفت طی سالهای آینده تصریح کرد: مدل جدید قراردادهای نفتی با این هدف طراحی شد تا بتوانیم با امضای قرارداد این هدف را محقق کنیم.

وزیر نفت با بیان این که در بخش بالادستی صنعت نفت به ١٣٠ میلیارد دلار سرمایه گذاری و بخش پایین دستی از جمله پتروشیمی، نوسازی و ساخت پالایشگاههای جدید به ٧٠ میلیارد دلار سرمایه نیاز داریم، تصریح کرد: برای تامین این مقدار سرمایه، مدل جدید قراردادهای نفتی را طراحی کردیم، هم اکنون شاهد رقابت فشرده ای در منطقه برای جذب سرمایه گذاری در صنایع نفت و گاز هستیم.

زنگنه با اشاره به اقدامهای که از سوی برخی کشورها برای کاهش رجوع به ایران انجام می دهند، تصریح کرد: برخی از این کشورها می گویند می خواهیم سهام شرکت ملی خود را بفروشیم که تحلیلها نشان می دهد این کشورها به دنبال این هستند تا رغبت سرمایه گذاران را برای حضور در ایران کاهش دهند.

20 میلیارد دلار از صندوق توسعه دریافت می‌کنیم

وی با بیان این که ما می خواهیم در فضای رقابتی کار کنیم، افزود: برای توسعه صنعت نفت، منابع داخلی ما کافی نیست، با این که حدود ١٥ تا ٢٠ میلیارد دلار منابع جدید نیز از صندوق توسعه ملی دریافت خواهیم کرد، اما منابع داخلی به سختی پاسخ نیازهای جاری ما را می دهد؛ بنابراین باید به فکر تامین این سرمایه از منابع خارجی و از آن مهمتر به دنبال فناوری باشیم.

وی با اشاره به عملکرد صنعت نفت در دولت یازدهم، برنامه توسعه پارس جنوبی را یکی از مهمترین برنامه های دولت و وزارت نفت اعلام کرد و افزود: توسعه این میدان، کار بی نظیر صنعت نفت و جمهوری اسلامی است؛ بر این اساس و با توجه به عقب ماندگیهایی که طی سالهای اخیر در توسعه این میدان به وجود آمده بود، به اولویت بندی ١٧ فاز در حال توسعه پارس جنوبی پرداختیم.

وزیر نفت با بیان اینکه توسعه هفت فاز پارس جنوبی اولویت نخست وزارت نفت و پس از آن توسعه ١٠ فاز دیگر به اولویت دوم بدل شد، ادامه داد: بر این اساس، تمرکز خود را بر تکمیل توسعه هفت فاز پارس جنوبی قرار دادیم و با این که در همان ایام با معضلات مالی روبرو شدیم، اما پارسال فاز ١٢ پارس جنوبی و امسال نیز فازهای ١٥ و ١٦ پارس جنوبی به صورت رسمی و با حضور رئیس جمهوری محترم افتتاح شد.

زنگنه با بیان این که فازهای ١٥ و ١٦ پارس جنوبی پیش از افتتاح در مدار قرار گرفته بودند، افزود: با این حال در این دولت بنا داشتیم تا زمانی که همه واحدها در مدار قرار نگرفته از افتتاح رسمی آن خودداری کنیم، هم اکنون نیز فاز ١٨ پارس جنوبی با گاز دریا در مدار بوده و فاز ١٧ نیز با گاز فازهای ٦ تا ٨ پارس جنوبی در مدار است.

همه فازهای پارس‌جنوبی به‌جز 14 تا پایان دولت وارد مدار می‌شود

وی با بیان این که اوایل سال ٩٥، فازهای ١٧ و ١٨ نیز به صورت رسمی افتتاح می شود، تصریح کرد: چنانچه مشکلات مالی نبود، امسال نیز ٤ فاز ١٩ (معادل دو فاز) ٢٠ و ٢١ نیز وارد مدار می شدند،اما به دلیل مشکلات مالی، سال آینده این فازها نیز وارد مدار می شوند.

وزیر نفت تصریح کرد: برنامه کلی ما این است که ١٠ فاز باقیمانده پارس جنوبی جز فاز ١٤ تا پایان دولت یازدهم وارد مدار شود که با اجرای آنها از نظر برداشت روزانه، دغدغه عقب ماندگی برداشت از این میدان مشترک را نخواهیم داشت.

زنگنه با اشاره به نیاز ٣٠ میلیارد دلاری برای توسعه فازهای باقیمانده پارس جنوبی تصریح کرد: در دولت یازدهم در بدترین شرایط تحریمها و مشکلات ناشی از کاهش قیمت نفت و منابع مالی، توانستیم فازهای پارس جنوبی را وارد مدار تولید کرده و به ظرفیت تولید گاز کشور اضافه کنیم.

وی گفت: در سال ٩٢ نزدیک به ٤٥ درصد و پارسال، ٢٧ درصد سوخت موردنیاز نیروگاهها از طریق سوخت مایع تامین می شد، اما با مجموع اقدامهایی که در پارس جنوبی انجام شد امسال این مقدار به ١٧ درصد رسیده است که این موضوع نشان دهنده شاخص افزایش مصرف گاز در نیروگاههاست.

زنگنه با بیان این که طی همین بازه زمانی نیز بدون محدودیت سوخت صنایع را با گاز تامین کردیم، افزود: همین موضوع سبب شد تا تولید صنایع پتروشیمی نیز افزایش یابد.

وی افزایش ظرفیت تولید و صادرات نفت خام را یکی از سیاستهای اصلی دولت یازدهم اعلام کرد و افزود: با افزایش ظرفیت تولید نفت، مقدار صادرات نفت ما نیز افزایش می یابد، از سوی دیگر با افتتاح فازهای پارس جنوبی نیز تولید میعانات گازی و در نتیجه صادرات آنها نیز افزایش خواهد یافت.

تولید نفت از غرب کارون تا پایان دولت به 300 هزار بشکه می‌رسد

وزیر نفت با اشاره به اقدامهای وزارت نفت برای افزایش ظرفیت تولید نفت با اولویت میدانهای مشترک، افزود: اولویت نخست ما در این میان، توسعه میدانهای غرب کارون است که ظرفیت تولید آنها در ابتدای دولت یازدهم از ٥٠ تا ٦٠ هزار بشکه در روز تا پایان این دولت به روزانه ٣٠٠ هزار بشکه می رسد.

به گفته زنگنه، بر اساس برنامه ریزی انجام شده، سال آینده، ظرفیت تولید میدانهای غرب کارون به بیش از ٢٠٠ هزار بشکه در روز افزایش خواهد یافت.

وی با اشاره به عملکرد صنعت پتروشیمی نیز تصریح کرد: در آغاز فعالیت دولت یازدهم، ارزش تولید محصولات پتروشیمی بر پایه قیمتهای سال ١٣٩٠، ١٦ میلیارد دلار بود که امسال این رقم به ١٨ میلیارد دلار می رسد.

وزیر نفت تصریح کرد: با اجرای طرحهای جدید صنعت پتروشیمی تا پایان سال ٩٦، ارزش تولید محصولات پتروشیمی به بیش از ٢٢ میلیارد دلار خواهد رسید؛ این در حالی است که فازهای ١٥، ١٦، ١٧ و ١٨ پارس جنوبی به تامین خوراک اتان پتروشیمی ها نیز می پردازد که همین مسئله نیز سبب افزایش ظرفیت تولید آنها شده است.

زنگنه با اشاره به افزایش کیفیت بنزین و گازوئیل تولیدی کشور نیز افزود: در ابتدای دولت یازدهم، ٢,٥ میلیون لیتر بنزین یورو ٤ تولید می شد که امروز این مقدار به ٢٤ میلیون لیتر رسیده است؛ همچنین تولید گازوئیل با ١٠ هزار پی پی ام گوگرد انجام شد که هم اکنون این مقدار به ٥٠ پی پی ام کاهش یافته است.

وی با بیان این که تلاش می کنیم تا در کلانشهرهای بزرگ، بنزین را به صورت یورو ٤ توزیع کنیم، تصریح کرد: با افتتاح فاز یک پالایشگاه ستاره خلیج فارس، از واردات بنزین نیز بی نیاز خواهیم شد.

زنگنه پیشرفت پالایشگاه ستاره خلیج فارس را ٩٠ درصد اعلام کرد و افزود: سال آینده ٢ ردیف پالایشی (ترین) این پالایشگاه وارد مدار خواهد شد و بر اساس برنامه پیش از پایان دولت یازدهم سه ردیف پالایشی باقیمانده نیز وارد مدار خواهد شد.

به گفته وزیر نفت، بر اساس برنامه ریزی انجام شده، ظرفیت پالایشی کشور در اواخر برنامه ششم توسعه و اوایل برنامه هفتم توسعه به 3.2 میلیون بشکه در روز خواهد رسید.

زنگنه با اشاره به عملکرد دولت در حوزه گازرسانی نیز افزود: در یک سال اخیر ٨٠٠ هزار خانوار روستایی از نعمت گاز برخوردار شدند، ضمن این که گازرسانی روستایی به استان سیستان و بلوچستان نیز در این دولت انجام شد.

وی با اشاره به پنج رویکرد اقتصاد مقاومتی شامل درون زایی، برون زایی، دانش محور، عدالت محور و مردمی تصریح کرد: اهداف رویکرد عدالت محوری اقتصاد مقاومتی با گازرسانی به استان سیستان و بلوچستان، محقق و تعادل منطقه ای نیز ایجاد شده است.

وزیر نفت با اشاره به عملکرد وزارت نفت در مبارزه با فساد و قاچاق فرآورده های نفتی نیز افزود: از پارسال، توزیع نفت و گاز خودروهای برون شهری بر اساس بارنامه آنها صورت می گرفت که این مسئله سبب کاهش مصرف این سوخت شد.

زنگنه با بیان این که در سطح داخل شهرها نیز سهمیه خودروها با همکاری وزارت کشور و دیگر نهادها کاهش یافت، افزود: این مسئله سبب کاهش حدود چهار تا پنج میلیون لیتری در مصرف سوخت خودروها شد که البته بخشی از این کاهش مصرف به دلیل کاهش ورودی بارها و انتقال بار از جاده به شهر بوده است.

هفته دیگر، هنوز نرسیده است!

وی افزود: درباره فساد معروف دیگری که نمی خواهم نام آن را ببرم و بارها از سوی آنها اعلام شده که قرار است هفته آینده پول نفت را بدهند، اما هنوز آن هفته فرا نرسیده است، از این رو سخنی نمی گویم.

وزیر نفت درباره بهینه سازی مصرف انرژی نیز افزود: بر اساس سیاستهای بند «ق» تبصره ٢ بودجه، بهینه سازی مصرف انرژی در حال فعال شدن است و با توجه به امکان فاینانسی که به وجود آمده است انتظار داریم شاهد فعال شدن این بخش نیز باشیم.

پیش‌نویس‌های قراردادهای نفتی مورد تایید وزارت نفت نیست

وزیر نفت با اشاره به این‌که دو یا سه پیش‌نویس از قرار‌دادهای نفتی ایران مطرح است اما هیچ‌ کدام مورد تایید وزارت نفت نیست، ادامه داد: ما هنوز متن و پیش‌نویس اصلی قرار‌داد را نداده‌ایم که قابل استناد باشد، آنچه قابل استناد است مصوبه دولت است که من به شفافیت آن استدلال می‌کنم.

نامدار زنگنه با اشاره به این‌که حتی اگر قرار بود از قرار‌دادهای بیع متقابل نیز استفاده شود لازم بود شرایط عمومی آن تنظیم و به تصویب دولت برسد، بیان کرد: ما قرار‌دادی منعقد نکرده‌ایم و پیش‌نویسی تهیه نکرده‌ایم که از ما می‌خواهند آن را لغو کنیم.

وی اضافه کرد: تاکنون پنج قرار‌داد نفتی خارجی آن هم در دولت قبل منعقد شده است که برای میدان آزادگان، آذر، یاران و یادآوران بوده است که دو قرار‌داد با پیمانکار ایرانی و سه قرار‌داد با پیمانکار چینی منعقد شده است.

برسر IPC لجبازی نمی‌کنیم

وزیر نفت با اشاره به این‌که وزارت نفت از انتقادات و اصلاحات برای IPC استقبال می‌کند، تصریح کرد: اما اگر آنها بخواهند به جای انتقاد بگویند ما خیانت می‌کنیم دیگر این امر قابل مباحثه نیست.

نامدار زنگنه ادامه داد: برای مثال آقای توکلی به عنوان یک نماینده مجلس مخالف من است و علیه من در مجلس صحبت می‌کنند اما مخالفت او برای من قابل احترام است. ما با یکدیگر مذاکره می‌کنیم و من نگرانی‌های آنها را می‌پذیرم.

وی در ادامه عنوان کرد: حرف زدن اعلام مواضع نیست، بلکه مذاکره باید صورت گیرد. من بخشی از نگرانی‌ها را قبول دارم و ما نیز بر سر IPC لجبازی نمی‌کنیم، چرا که مصنوع دست انسان است و ممکن است اشکال داشته باشد.

وزیر نفت با اشاره به این‌که برخی می‌گویند نباید پای خارجی به ایران باز شود، اظهار کرد: در این صورت یا من نباید وزیر باشم یا باید نفت را تعطیل کنیم، اما من مقام مشروع قانونی‌ام و در این مقام فعلا هستم.

نامدار زنگنه گفت: ما باید حرف‌ها و انتقادها را تحمل کنیم و در نهایت به یک تصمیم مشترک در مورد مدل جدید قرار‌دادی برسیم.

وی در ادامه درباره‌ی انتقادات مطرح شده به مدل جدید قرار‌دادهای نفتی افزود: یکی از این انتقادات، مشارکت در تولید است که ما در مدل قرار‌دادی خود نیمی از تولید میدان را منوط به انجام بازپرداخت به پیمانکار می‌دهیم که البته این با عنوان تخصیص بخشی از میدان دوبار به تایید شورای نگهبان قبلا رسیده است.

چرا به قراردادهای دولت قبل اعتراض نشد؟

وزیر نفت با اشاره به این‌که دیگر انتقادات مربوط به نامحدود بودن زمان قرار‌دادهای نفتی است، تصریح کرد: از این نظر در زمان دولت گذشته پنج قرار‌داد نفتی با زمان نامحدود امضاء شده است، چرا آن موقع اعتراض نکرده‌اند؟ اگر می‌گویند از این موضوع اطلاع نداشتیم این امر قابل قبول نیست.

نامدار زنگنه با اشاره به نامه‌ای که به رییس سازمان صدا‌وسیما درباره برگزاری نشستی در مورد IPC نوشته است، اظهار کرد: من به آقای سرافراز نامه‌ای نوشتم و از او خواستم در یک نشست که در آن به توازن از مخالفان و موافقان حضور داشته باشند این موضوع را حدود دو ساعت به بحث بگذاریم نه مانند نشست‌هایی که در حال حاضر برگزار می‌کنند و تنها مخالفان ما برای خراب کردن صحبت می‌کنند.

IPC با بیع متقابل دو تفاوت اساسی دارد

وی با اشاره به این‌که IPC شامل 11 بند می‌شود که قابل مذاکره است، ادامه داد: یکی از تفاوت‌های این مدل با بیع متقابل بحث پیوند داشتن اکتشاف و توسعه است که قبلا ریسک کشف در ابتدا برعهده پیمانکار بود و اگر کشف صورت می‌گرفت تازه پیمانکار باید وارد مناقصه می‌شد که ما این مشکل را برطرف کردیم.

وزیر نفت دیگر تغییر قرار‌داد‌ را مدت زمان آن دانست و ادامه داد: در گذشته اگر پیمانکاران افزایش تولید خود را در 21 روز از 28 روز قرار‌داد به دست می‌آوردند، میدان برای توسعه تحویل به ما داده می‌شد و پیمانکار سود و پاداش خود را دریافت می‌کرد و این در حالی است که ممکن است آن 21 روز افزایش تولید با تکنیک‌های دوپینگی به دست آمده باشد و میدان دچار مشکل باشد.

نامدار زنگنه ادامه داد: به ما گفتند که در مدل خود بنویسید طرف خارجی هیچ مالکیتی به نفت تولیدی و مخزن ندارد. از سوی دیگر طرف خارجی می‌گوید اگر قرار است ضمانت عملکرد بدهند، باید در تولید هم حضور داشته باشند و یا خودم بهره‌برداری را انجام دهم یا بهره‌برداری با نظارت و دستورالعمل من صورت بگیرد.

وی تصریح کرد: من هم خوشم می‌آید که آنها قبول کنند دهها میلیارد دلار در ایران سرمایه‌گذاری کنند و هیچ دستمزدی از ایران نگیرند، اما متاسفانه شرکت‌های خارجی این را نپذیرفتند.

در حد "لالیگا" درباره مدل جدید قراردادها توضیح دادیم!

وزیر نفت با اشاره به این‌که وزارت نفت، به قول جوانان "در حد لالیگا" در مورد مدل جدید قرار‌دادهای نفتی توضیح داده است، اظهار کرد: با این حال دستگاه‌هایی که ادعای کارشناسی دارند می‌آیند و پیشنهادات خود را به ما مطرح کنند تا مدل را بازنگری و اصلاح کنیم.

نامدار زنگنه درباره‌ی طرح ایجاد شرکت ایرانی اکتشاف و استخراج و مخالفت با آن به سابقه مخالفت‌های این چنینی اشاره و خاطر نشان کرد: در مورد پتروپارس و مپنا نیز من تلاش کردم و با مخالفت مواجه بودم، اما حالا طرفدار دارد.

وی ادامه داد: اگر الان شرکت ایرانی اکتشاف و استخراج درست نکردیم نباید 100 سال دیگر بگوییم چرا این را نداریم. اگر از این می‌ترسند که من قوم و خویش‌های خودم را وارد کار کنم سابقه من مخالف این را نشان می‌دهد و اگر نگران این امر هستند ضوابط تشخیص صلاحیت مناسبی را به ما پیشنهاد دهند.

وزیر نفت درباره این‌که چطور قرار است در حالی که هنوز پیش‌نویس قرار‌داد‌ها تهیه نشده است، مناقصه برگزار شود، بیان کرد: IPC در خیلی زمینه‌ها نزدیک به بیع متقابل است و می‌توان از آن استفاده کرد. برخی پیوست‌ها را نیز می‌توان بعد از مناقصه تعیین کرد.

نامدار زنگنه اضافه کرد: اشکالی که مخالفان IPC مطرح می‌کند به ماهیت نیست، بلکه به متن قرار‌داد است و اصلی‌ترین بحث نیز طولانی‌بودن قرار‌دادها است که ما می‌توانیم در برخی موارد که اختلافات زیادی وجود دارد موضوع را به رای‌گیری بگذاریم.

وی با تاکید بر این‌که موضع او در مورد یارانه‌ها همان موضع سابق است، در مورد بازگشت اضافه پرداخت وزارت نفت در این زمینه به دولت، تصریح کرد: دولت پولی را که بگیرد پس نمی‌دهد.

وزیر نفت همچنین درباره‌ی واگذاری پتروشیمی‌ها به بخش خصوصی با اشاره به این‌که 20 درصد از کل صنایع از جمله پتروشیمی‌ها باید طبق قانون در اختیار دولت باشد، ادامه داد: لازم است در پتروشیمی‌ها بیش از 40 میلیارد دلار تا آخر برنامه ششم سرمایه‌گذاری شود که تمام این مبلغ لازم است از سوی بخش خصوصی تامین شود و دولت هیچ‌گونه سرمایه‌گذاری نمی‌تواند و نخواهد کرد.

نباید دولت تعهد بازپرداخت وام بخش خصوصی را بدهد

نامدار زنگنه درباره حمایت از بخش خصوصی در این صنعت اظهار کرد: ما می‌توانیم به سرمایه‌گذاران برای پیدا کردن فاینانس و پروژه کمک کنیم، اما باید بخش خصوصی یاد بگیرد که روی پای خود بایستد، نباید دولت تعهد بازپرداخت وام بخش خصوصی را بدهد.

وی با اشاره به این‌که براساس سیاست‌های کلی برنامه ششم شرکت ایرانی بدون مالکیت می‌تواند در اکتشاف و تولید وارد شود، گفت: ما نمی‌توانیم براساس قانون بخش‌های بالادستی را واگذار کنیم، اما از بخش خصوصی نیز حمایت می‌کنیم.

وزیر نفت ادامه داد: ما برای عرضه نفت خام نیز مشکلی نداریم، اما بدنه با آن مشکل دارد، چرا که این امر چیز جدیدی است، اما ما به دنبال راه انداختن آن هستیم چرا که به نفع دولت است و من بر این موضوع مصرام.

کارت سوخت برای بنزین توجیه ندارد

نامدار زنگنه با اشاره به این‌که هنوز تصمیم جدیدی در مورد افزایش قیمت بنزین گرفته نشده است، افزود: من با ادامه یافتن کارت سوخت برای بنزین مخالف‌ام اما این طرح را برای گازوئیل با جدیت ادامه می‌دهیم.

وی با اشاره به این‌که ادامه‌ی طرح کارت سوخت برای بنزین منوط به تصمیم دولت در این زمینه است، گفت: برخی معتقدند که از طریق کارت سوخت ما اطلاعات زیادی تولید می‌کنیم، اما تا به حال استفاده‌ای از اطلاعات تولید شده از این کارت‌ها نشده است و از این به بعد هم اطلاعات کارآمدی به دست نمی‌آید، چون سهمیه‌ها برداشته شده است و هر جایگاه‌دار نیز چندین کارت سوخت در جیب خود دارد.

وزیر نفت با بیان این‌که دو قیمتی کردن نرخ بنزین فساد ایجاد می‌کند، ادامه داد: یک نرخی کردن بنزین، LPG و گازوئیل دستاورد خوبی برای دولت بود و فساد را کم کرد.

نامدار زنگنه تصریح کرد: کارت بنزین توجیح اقتصادی ندارد و باید هزینه زیادی برای نوسازی آن انجام دهیم و لازم است سهمیه‌های سوری تعیین کنیم، البته در این زمینه شخصا تصمیم نگرفتم و موضوع را برای مشورت به معاون اول رییس‌جمهور ارجاع دادم و تصمیم در مورد آن منوط به نظر دولت است.

یخ‌های بزرگ تحریم هنوز آب نشده است

وی درباره‌ی این‌که افزایش تولید 500 هزار بشکه‌ای نفت به کجا رسیده است، اظهار کرد: بخش عمده‌ای از این میزان از خشکی است و بخشی هم محقق شدند، اما هنوز یخ‌های تحریم به طور کامل آب نشده است و این امر زمانی می‌برد ما مشتریان زیادی داریم که هنوز منتظر رفع مشکلات بیمه و حمل‌ونقل‌اند و بانک‌ها در دوران تحریم از این موضوع ترسیده‌اند.

مناقصه 15 میدان مشترک در سال آینده

وزیر نفت درباره‌ی زمان برگزاری مناقصات نفتی افزود: نخستین مناقصات سال آینده و برای حدود 15 تا 16 میدان مشترک نفتی با هدف افزایش بازیافت انجام می‌شود که در مذاکرات ما اولویت شرکت‌های خارجی نیز برای همین میادین بوده است.

نامدار زنگنه تصریح کرد: مناقصه در ایران برگزار می‌شود البته قرار بود نشستی در انگلیس داشته باشیم که به دلیل نفرستادن ویزا برای بخش خصوصی ایران حضور ما در این نشست لغو شد.

برای کرسنت نشست خبری می‌گذارم

وی درباره ابهامات موجود در پرونده کرسنت گفت: به زودی در مورد کرسنت توضیحاتی خواهم داد که البته نمی‌دانم این کار را قبل از انتخابات انجام می‌دهم یا بعد از انتخابات، اما قرار است مصاحبه مفصلی در این باره داشته باشم.

وزیر نفت با اشاره به این‌که توضیحات وی در مورد این پرونده با توجه به مصوبات شورای عالی امنیت خواهد بود، بیان کرد: عالی‌ترین مرجع تامین منافع کشور شورای عالی امنیت است که تحت نظر مقام معظم رهبری فعالیت می‌کند. این‌که کسی می‌گوید علی‌رغم مصوبات شورا حرف می‌زنند افتخار نیست.

نامدار زنگنه تصریح کرد: اما من به خاطر منافع ملی سکوت می‌کنم. من وظیفه‌ام است که مصوبات شورا را انجام دهم، چرا باید خلاف منافع ملی حرف زد برخی با چنین حرف‌هایی طرفی را که پررو است پرروتر می‌کند.

وی خاطر نشان کرد: برخی می‌گویند ما از این معاهده 50 میلیارد دلار خسارت دیده‌ایم. این حرف‌ها همه سندی می‌شود که روی میز داوری خواهد رفت. ما حتی 500 میلیون دلار هم ضرر ندیده‌ایم. یک عده فقط می‌خواهند این مساله را بهم بزنند.

وزیر نفت ادامه داد: من شخصا خواهش می‌کنم به منافع ملی توجه کنید نه به من.

فرصت 60 روزه برای تعیین تخفیف ترک‌ها

زنگنه درباره‌ی محکومیت ایران در دادگاه قرار‌داد گازی ایران و ترکیه اظهار کرد: در قرار‌دادهای گازی به اجبار باید قرار‌داد بلند‌مدت منعقد شود و نمی‌توان قیمت را برای این قرار‌داد به صورت نهایی تعیین کرد، بلکه هر یک از طرفین می‌توانند تقاضای تجدید نظر داشته باشند که ترکیه دوبار این تقاضا را کرد.

وی گفت: قیمت اولیه گاز در قرار‌داد چندان مهم نیست که من این را در مورد کرسنت‌ هم گفتم.

وزیر نفت تصریح کرد: ترکیه علیه ایران تقاضای تخفیف 50 درصدی را مطرح کرد و در دادگاه تخفیف 13 تا 15 درصدی تعیین شد و ما در مدت زمان 60 روزه که الان در آن قرار داریم، فرصت داریم برای تعیین قطعی این درصد مذاکره کنیم. من فکر می‌کنم واقعا در قرار‌داد با ترکیه قیمت ما کمی بالاتر از روس‌ها بوده است.

وزیر نفت اظهار کرد: موضوع تهاتر کالا با نفت با روسیه منتفی است، اما لوک اویل می‌تواند مشتری نفتی ما باشد.

وی اضافه کرد: ما با هر مذاکره‌ای با اعضای اوپک از جمله عربستان موافقیم.

وزیر نفت در پاسخ به این سوال که آیا پایین آمدن قیمت نفت امری مدیریت شده است، گفت: نمی‌توان در این مورد قطعی نظر دهم، اما برخی می‌گویند ظاهرا این امر به دلایل اقتصادی است ولی برخی دیگر معتقدند بعضی کشورها قیمت نفت را پایین می‌آورند.

زنگنه ادامه داد: در همین مورد مقاله‌ای معتبر نوشته شده است که می‌گوید کشوری قیمت نفت را پایین آورده برای آنکه به ایران ضربه بزند.

وی با اشاره به این‌که در صورت وجود اراده سیاسی می‌توان قیمت نفت را یکماهه اصلاح کرد، اضافه کرد: کشورهایی که آن را پایین می‌آورند بیش از ما آسیب می‌بینند، چرا که ما به نخوردن و سختی عادت داریم.

مطالبات 4 میلیارد دلاری ایران از مشتریان خارجی

وزیر نفت همچنین درباره‌ی میزان مطالبات نفتی با اشاره به این‌که مطالبات شرکت نفت از مشتریان خارجی‌اش که بخشی از آن به دولت می‌رسد چیزی در حدود 4 میلیارد دلار است، اظهار کرد: ما از شل، ساراس، هلنیک یونان، ژاپن و هند مطالباتی داریم که تسویه مطالبات از ژاپن و هند آغاز شده است و یونان نیز ممکن است مطالباتش را به صورت قسطی پرداخت کند.

نامدار زنگنه در مورد این‌که آیا از این به بعد پرداخت‌های نفتی ایران قرار است به یورو انجام شود، گفت: بحث پرداخت یک بحث عملیاتی است، اما استراتژی ما این است که نفت را با قیمت دلاری می‌فروشیم، اما این‌که ارز را چه ارزی بگیریم باید بانک مرکزی تعیین کند.

وی اظهار کرد: احتمال دارد پرداخت‌ها به یورو باشد چرا که ما در مورد پرداخت‌های دلاری همچنان مشکل حساب داریم.

وزیر نفت در مورد خط لوله گازی ایران و پاکستان با اشاره به این‌که ایران متعهد و علاقه‌مند به این خط لوله است و در حال تکمیل این خط است، بیان کرد: باید خطوط خود را آماده می‌کرد تا از 2015 تحویل گاز شروع می‌شد. از این نظر تخلف کرده است و ما می‌توانیم خسارت بگیریم، اما اولویت ما فعال کردن اصل قرارداد است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۴-۱۱-۲۰ ۱۳:۰۹

من به اين مرد ايمان دارم