• چهارشنبه / ۲۵ شهریور ۱۳۹۴ / ۱۶:۴۳
  • دسته‌بندی: همدان
  • کد خبر: 94062516365
  • منبع : نمایندگی همدان

میدان امام همدان چه سالی ساخته شد؟

میدان امام همدان چه سالی ساخته شد؟

ایسنا/همدان میدان امام خمینی (ره) همدان که در مرکز شهر واقع شده، در سال 1307 توسط معمار شهرساز آلمانی به نام "کارل فریش" تهیه شده و بین سال‌های 1309 تا 1312 ساخته شده است. ابنیه اطراف میدان، شبیه ساختمان‌های میدان حسن‌آباد تهران و به سبک "باروک" (سبکی که در قرن 19 و 20 در اروپا معمول بوده) ساخته شده است.

میدان امام خمینی (ره) همدان که در مرکز شهر واقع شده، در سال 1307 توسط معمار شهرساز آلمانی به نام "کارل فریش" تهیه شده و بین سال‌های 1309 تا 1312 ساخته شده است. ابنیه اطراف میدان، شبیه ساختمان‌های میدان حسن‌آباد تهران و به سبک "باروک" (سبکی که در قرن 19 و 20 در اروپا معمول بوده) ساخته شده است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، منطقه همدان، از این میدان شش خیابان 30 متری منظم با زاویه 60 درجه به نام‌های اکباتان، باباطاهر، شریعتی، بوعلی‌سینا، تختی و شهدا منشعب می‌شود. این خیابان‌ها در محل الحاق به میدان امام(ره) و در دو طرف، دارای گنبدهایی با پوشش‌های فلزی هستند که 12 تابلو به نام دوازده پیشوای دینی شیعیان در کنار آنها دیده می‌شود. چنین شهرهایی در جغرافیای شهری، شهرهای شعاعی با دوایر متحدالمرکز نامیده می‌شود که در ایران تنها، میدان امام(ره) همدان چنین است که در سال 1379 به عنوان آثار ملی ثبت شده است.

میدان مرکزی شهر همدان مربوط به دوره پهلوی و نماد شهرسازی مدرن بوده و یکی از میادین بزرگ و مطرح کشور است. یکی از ویژگی‌های بارز این میدان و علت حفظ جایگاه آن، موقعیت ارتباطی با سایر خیابان‌ها و بازارهای همدان است.

با وجود چنین نماد منحصر به فردی، همگان همدان را با نماد آرامگاه بوعلی‌سینا می‌شناسند اما میدان امام خود به عنوان یک نشانه شهری و هویتی برای شهر محسوب می‌شود بنابراین مسئولان شهر بر آن شدند تا میدان را ساماندهی، بازسازی و مرمت کرده و در واقع نماد شهر را احیا کنند.

چندی پیش مرمت و بازسازی میدان امام توسط شورای اسلامی شهر همدان به تصویب رسید و عملیات اجرایی آن آغاز و مراحل اولیه کار انجام شده اما با توجه به اینکه میدان امام در کنار بازار اصلی شهر و قلب اقتصادی همدان قرار دارد، بیشتر کاربری‌های اطراف آن تجاری است. اما گویا قرار است مراکز تجاری میدان جمع‌آوری و به مراکز عرضه محصولات و صنایع دستی تولید همدان تبدیل شوند تا علاوه بر جذب گردشکر، آنان را با آثار تاریخی و صنایع دستی شهر آشنا کنند اما این دغدغه را به وجود می‌آورد که بازاریان در این بین متضرر خواهند شد یا منفعت عایدشان می‌شود؟

اگر قرار است چنین کاری انجام شود، باید تمام جوانب و عواقب کار را سنجید. نباید بی‌گدار به آب زد و تمام افراد را در این میان مدنظر قرار داد.

فاز یک و دو مرمت میدان امام شهر همدان 100 درصد انجام شده است

سخنگوی شورای اسلامی شهر همدان از انجام 100 درصدی فاز یک و دو ساماندهی میدان امام خمینی (ره) همدان خبر داد.

"کامران گردان" در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا اظهار کرد: فاز سوم ساماندهی میدان امام خمینی(ره) در حال انجام بوده و تا کنون یک سوم کار انجام شده است.

وی اضافه کرد: برای ساماندهی میدان امام خمینی(ره) به طور کلی هشت مرحله در نظر گرفته شده که در صورت تامین اعتبار ظرف مدت یک تا یک و نیم سال این پروژه تکمیل خواهد شد.

میراث فرهنگی با جدیت وارد کار شود

گردان تصریح کرد: برای ساماندهی، مجموعه میراث فرهنگی باید با جدیت وارد کار شود و اعتبار جذب کند تا پروژه به صورت کامل اجرا شود.

سخنگوی شورای اسلامی شهر همدان خاطرنشان کرد: در حال حاضر امر جداره‌سازی و نقاطی که مربوط به مجموعه شهرداری بوده در حال انجام است و بانک ملی در این مرحله باید نسبت به جداره‌سازی دیواره‌های بانک مشابه کاری که شهرداری انجام می‌دهد، اقدام کند.

مشاغلی که معرف همدان باشند در میدان امام فعالیت کنند

وی به اصلاح برخی مشاغل موجود در اطراف میدان امام اشاره کرد و گفت: در میدان امام باید مشاغلی وجود داشته باشد که نماد و معرف شهر همدان باشد.

جذب گردشگر با مرمت بناها

رئیس شورای شهر همدان نیز به خبرنگار ایسنا گفت: مهمترین هدف در مرمت بناها جذب گردشگر است.

"علی‌اکبر نظری" با بیان اینکه گردشگران در رونق بازارهای سنتی نقش اساسی دارند، اظهار کرد: شش طرح از جمله پاکسازی، ترمیم آسیب‌های وارد شده به بناها و تعمیر بافت جداره‌ها مانند بانک ملی برای رسیدن به این اهداف پیش‌بینی شده است.

مشاغلی که در میدان امام جلوه خوبی ندارند...

وی عنوان کرد: مشاغلی مانند کله‌پزی در سطح شهر جلوه خوبی ندارد و این در حالیست که گردشگرانی که وارد استان می‌شوند باید با مسائل و آثار تاریخی و مکان‌های دیدنی آشنا شوند.

نظری تصریح کرد: حدود دو سال اخیر چندین بار مدیرعامل سازمان زیباسازی شهرداری و کارشناسانی در زمینه میراث فر هنگی و تاریخی در راستای ساماندهی و مرمت بناهای مرکز شهر اقداماتی انجام داده‌اند.

وی با اشاره به همکاری و مساعدت معاون عمرانی استانداری در مرمت این بنا اضافه کرد: میراث فرهنگی در همه زمینه‌ها ما را یاری کرده اما در زمینه بودجه‌ای ورود پیدا نکرده است.

نظری عنوان کرد: در شهر همدان طرحی تفصیلی توسط مشاوران فنی اتاق اصناف نوشته شده که از شش خیابان اصلی میدان، یک راه به طور قطع بر اساس زمینه‌های گردشگری طراحی شده است.

وی یادآور شد: اتاق اصناف همدان یکی از پیشگامان در این امر بوده و با بررسی‌های لازم و درنظر گرفتن توجیه‌های اقتصادی، هماهنگی‌های لازم درنظر گرفته شده است.

رئیس اتاق اصناف استان همدان نیز به ایسنا گفت: طی سال‌های گذشته سازمان زیباسازی شهرداری همدان برای ساماندهی مرکز شهر و فضای معماری طرح‌هایی را پیش‌بینی کرده‌ بود که در حال حاضر توسط مدیرعامل سازمان زیباسازی عملیاتی کردن این طرح‌ها آغاز شده است.

"حمیدرضا فرسایی‌وحید" اظهار کرد: در سال‌های اخیر برای ساماندهی میدان امام طرح‌های مختلفی از جمله تعمیر بافت دیوارها و جداره‌ها، تغییر کاربری به سمت معماری تاریخ تمدن، حرص کردن درختان، اصلاح مبلمان سطح شهر، تعمیر معابر و ساماندهی دست‌فروشان در شب‌ها اجرا شده است.

اجرای طرح با رضایت مالکان انجام می‌شود

وی با بیان اینکه اجرای طرح‌ها در مراکز شهر اجباری نبوده و براساس رضایت مالکان است، یادآور شد: در این زمینه از نظرات مالکان مغازه‌های واقع در مرکز شهر استفاده شده، همچنین در یک سال اخیر هیأت امنای بازار و پنج کارشناس در این زمینه پیشنهاداتی ارائه دادند.

به گزارش ایسنا، از صحبت‌های مسئولان ذیربط مرمت و نوسازی میدان امام چنین برمی‌آید که این امر حساب شده پیش می‌رود اما باید دید موارد مطرح شده تا چه حد امکان تحقق و اجرا شدن دارد. گفته می‌شود این پروژه در صورت همکاری میراث، اصناف و بازاریان کمتر از یکسال به سرانجام می‌رسد اما مگر نه اینکه برای آغاز هر کاری باید متحدانه پیش رفت. در واقع این اتحاد باید پیش از آغاز شکل گیرد نه اینکه پس از اجرای طرح به دنبال تحقق این امر بود. در مجموع انجام هر کاری که به نفع شهر و شهروندان باشد باید به صورت جدی پیگیری شود و همه در این راستا تعامل و همکاری داشته باشند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha