نخستین نشست کمپین «من یک طراحم» با بررسی اصلیترین چالشهای شغلی طراحان جوان برگزار شد.
به گزارش خبرنگار بخش هنرهای تجسمی ایسنا، نخستین گردهمآیی کمپین «من یک طراحم» با حضور اساتید و فعالان حوزههای مختلف دیزاین و طراحی برگزار شد.
در ابتدای این نشست، حامد بیدی - طراح این کمپین - به توضیح ماهیت و چشمانداز کمپین و اعلام آمارهای آن پرداخت و گفت: مطابق آمارهای اعلامشده، این کمپین در سه روز اول رونمایی و با کمک شبکههای اجتماعی، بیش از هزار امضا جذب کرد و تا روز برگزاری نشست بیش از 12 هزار نفر بازدیدکننده آن را دیدند، به طوری که از هر چهار بازدیدکننده، یک نفر آن را با ثبت ایمیل خود امضا کرده است.
سپس پنل گفتوگوی نشست با حضور دکتر سیدمهدی نورانی (عضو هیئت علمی و استادیار گرافیک)، محمدرضا محمدی (مدیر مرکز طراحی صنعتی پژوهشکده فرهنگ و هنر)، آرش تنهایی (طراح گرافیک و نویسنده و پژوهشگر)، لیلا عراقیان (معمار و طراح پل طبیعت تهران) و مجید علویزاده (طراح و توسعهدهنده وب) برگزار شد.

در این پنل، محمدرضا محمدی درباره نبود یک مرکز صنفی برای طراحان مخصوصا طراحان صنعتی صحبت کرد و به تفاوتهای طراحی بهعنوان صنعت نرم در مقابل سایر صنایع اشاره کرد.
او همچنین یکی از اصلیترین مشکلات طراحی در ایران را پایین بودن سواد بصری جامعه دانست.
آرش تنهایی نیز از اعتماد دو طرفه بین طراح و کارفرما، لزوم اعتماد به نفس و نبودن ترس سخن گفت و توصیه کرد قبل از اینکه خود طراحان استودیوی شخصیشان را داشته باشند، در شرکتها و کانونهای تبلیغاتی تجربه کسب کنند تا بتوانند با مشکلات و چالشها به خوبی مواجه شوند.
مجید علویزاده نیز از مشکلاتی که «پروژههای رفاقتی» پیش میآورند گفت و درخواست هزینه تحت هر شرایطی را از اصول کار حرفهای دانست.
لیلا عراقیان نیز از چگونگی شروع فعالیت حرفهای خود در سالهای آخر دانشگاه و روند طراحی پل طبیعت تهران گفت و از اجرای ضعیف قوانین و برخی بدسلیقگیها در معماری ایران گلایه کرد.
دکتر نورانی نیز درباره ترسهای رایج در زمینه طراحی صحبت کرد و دوران تحصیلی را فرصت خوبی برای کسب تجربه دانست و رعایت اخلاق از طرف آزادکارها را هم مهم برشمرد.
در بخش سوم این نشست، دکتر محمدجعفر نعناکار (مدرس دانشگاه و وکیل پایه یک دادگستری) در سخنرانی خود به نکات کاربردی حقوقی برای طراحان پرداخت و دربارهی مسائلی نظیر مالکیت حقوقی، مراجع حقوقی برای ثبت آثار، انواع قراردادها و مراجع رسیدگیکننده مسوول توضیحاتی ارائه کرد.
در پایان نیز اعلام شد که این نشست اولین قدم کمپین «من یک طراحم» برای مطرح کردن چالشهای شغلی طراحان در جامعه و رسانههاست و جلسات و نشستهای تخصصیتری بهصورت منظم برای یافتن راهکارها با همراهی امضاکنندگان کمپین برگزار خواهد شد که اخبار آن در صفحات فیسبوک و توییتر کمپین و همچنین وبسایت www.ManTaraham.ir اعلام میشود.
کمپین «من یک طراحم» که حدود 5 / 1 ماه از طراحی و رونمایی آن توسط مرکز طراحی «اسپیرال» گذشته، توانسته بیش از 3300 امضا از طراحان در وبسایت www.ManTaraham.ir ثبت کند و بازخورد وسیعی در شبکههای اجتماعی داشته باشد. هدف این کمپین، ارتقای فرهنگی جایگاه شغلی طراحان اعلام شده، بهطوری که در وبسایت این کمپین دغدغههای شغلی رایج طراحان در شش بند مطرح شده و از سفارشدهندگان خواسته شده جایگاه شغلی طراحان را درک کنند.
انتهای پیام

نظرات