• سه‌شنبه / ۱۴ بهمن ۱۳۹۳ / ۱۱:۴۳
  • دسته‌بندی: مجلس
  • کد خبر: 93111407966
  • خبرنگار : 71234

با تصویب کمیسیون تلفیق انجام می‌شود؛

حذف یارانه خانوارهای بادرآمد بیش از2.5میلیون

حذف یارانه خانوارهای بادرآمد بیش از2.5میلیون

سخنگوی کمیسیون تلفیق گفت: طبق مصوبه این کمیسیون و موافقت دولت، یارانه کلیه خانوارهایی که درآمد ماهیانه‌شان بیشتر از 2.5 میلیون تومان باشد پرداخت نمی‌شود.

سخنگوی کمیسیون تلفیق گفت: طبق مصوبه این کمیسیون و موافقت دولت، یارانه کلیه خانوارهایی که درآمد ماهیانه‌شان بیشتر از 2.5 میلیون تومان باشد پرداخت نمی‌شود.

به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، محمدمهدی مفتح در حاشیه جلسه علنی امروز (سه‌شنبه) مجلس، به ارائه توضیحاتی در خصوص مصوبه کمیسیون تلفیق در مورد تعیین تکلیف درآمدها و هزینه‌های اجرای قانون هدفمند کردن یارانه‌ها در سال 94 پرداخت.

وی در توضیح گفت: کمیسیون تلفیق در موارد مهم، اساسی و سرنوشت ساز تلاش کرده است که به نظرات دولت توجه کند، چون مهم آن است که مصوبه‌ای به تصویب برسد که دولت بتواند آن را اجرایی کند.

مفتح ادامه داد: بر همین اساس موضوع هدفمند کردن یارانه‌ها در دولت به پیشنهاد کمیسیون برنامه و بودجه تغییر پیدا کرد و جایگزین لایحه دولت شد، جلسه‌ای که با حضور آقای نوبخت برگزار شد و ایشان نیز به صورت صریح و روشن مصوبه کمیسیون را تأیید کردند.

سخنگوی کمیسیون تلفیق ادامه داد: طبق مصوبه این کمیسیون درآمد حاصل از اجرای هدفمندی در سال 94، 48 هزار میلیارد تومان است، این اعتبار از محل اصلاح قیمت‌ها باید کسر شود، این همان درآمدی است که دولت نیز آن را لحاظ کرده بود.

مفتح به ارائه توضیحاتی در خصوص بخش مربوط به هزینه‌های درآمدهای حاصل از اجرای قانون هدفمندی اشاره و اظهار کرد: طبق این مصوبه مقرر گردید 5 هزار میلیارد تومان موضوع ماده 8 قانون هدفمندی برای کمک به بخش تولید، بهبود حمل و نقل عمومی و بهینه‌سازی مصرف انرژی در واحدهای تولیدی، خدماتی و مسکونی هزینه شود.

مفتح افزود: همچنین مقرر گردید 10 درصد از درآمد هدفمندی یعنی مبلغ 4.8 دهم هزار میلیارد تومان در حوزه بهداشت و درمان هزینه شود. این با استناد به ماده 34 قانون برنامه پنجم توسعه به تصویب رسید که بر اساس آن باید 1 درصد از درآمدهای هدفمندی صرف حوزه بهداشت شود.

وی گفت: قرار شده است تا مبلغ 37 هزار میلیارد تومان برای پرداخت یارانه نقدی و غیرنقدی موضوع ماده 7 قانون هدفمندی هزینه شود بدان معنا که مشخص بشود چه افرادی می‌توانند یارانه بگیرند.

سخنگوی کمیسیون تلفیق توضیح داد: طبق این مصوبه کلیه خانواده‌های تحت پوشش کمیته امداد و بهزیستی مشمول دریافت یارانه هستند. همچنین عشایر و خانوارهای ساکن در روستا یارانه می‌گیرند.

وی افزود: کلیه بازنشستگان کشوری و تأمین اجتماعی مشروط به این‌که مستمری‌شان حداکثر 2.5 میلیون تومان باشد مشمول دریافت یارانه می‌شوند، این بدان معناست کسانی که کمتر از 2.5 میلیون تومان مستمری می‌گیرند می‌توانند یارانه دریافت کنند.

سخنگوی کمیسیون تلفیق همچنین گفت: کلیه خانوارهایی که برای سازمان هدفمندی محرز شود که درآمد ماهیانه‌شان کمتر از 2.5 میلیون تومان است نیز مشمول دریافت یارانه خواهند شد.

مفتح خاطرنشان کرد: بر این اساس با این نحوه پرداخت یارانه و به دنبال آن حذف بخشی از خانوارها برای دریافت یارانه و صرفه‌جویی حاصل از حذف خانوارهای پردرآمد مقرر شد که این اعتبارات در هر استان به بنگاه‌های تولیدی همان استان برای ایجاد اشتغال تخصیص پیدا کند.

وی افزود: 1.2 میلیارد تومان نیز برای یارانه تسهیلات و مسکن جهت مسکن اقشار آسیب پذیر روستایی، مسکن مهر و ساماندهی مسکن و بافت فرسوده تخصیص پیدا میکند.

به گفته مفتح، در این مصوبه اجازه جابجایی تا 10 درصد به دولت داده شده و مقرر گریده خانوارهای یارانه بگیر میتوانند به جای دریافت یارانه نقدی،‌ یارانه سود تسهیلات مسکن تا 1.5 برابر یارانه نقدی دریافت کنند. این بدان معناست که مثلا کسی که وام مسکن گرفته می‌تواند به جای 18 درصد بازپرداخت وام 14 درصد پرداخت کند و از سود تسهیلات مسکن برخوردار شود.

سخنگوی کمیسیون تلفیق ادامه داد: 100 درصد از منابع حاصل از افزایش قیمت برق در سال93 و 94 تا مبلغ 7 هزار میلیارد تومان به صنعت برق اختصاص می‌یابد، منظور از منابع حاصل از افزایش قیمت برق در سال 93 آن دسته از فیش‌های وصولی مربوط به سال 93 است که در سال 94 پرداخت می‌شود.

وی همچنین یادآور شد: میزان یارانه همچون سال‌های گذشته است و دولت مکلف شده این قانون را از فروردین سال 94 اجرایی کند.

به گزارش ایسنا، سخنگوی کمیسیون تلفیق همچنین به بخش دیگری از مصوبات این کمیسیون اشاره و اظهار کرد: طبق مصوبه کمیسیون تلفیق وزارت ارتباطات مکلف شد با مشارکت و سرمایه‌گذاری در پروژه‌های فیبر نوری و بین‌المللی سهم مناسبی از بازار پهنای باند منطقه را کسب کند و سرمایه‌گذاری‌های لازم را داشته باشد.

وی افزود: مصوبه دیگر آن است که تا مبلغ 120 میلیارد تومان از اعتبارات عمرانی و جاری دستگاه‌های وابسته به وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات با تأیید وزیر ارتباطات به صورت وجوه اداره شده در جهت تحقق ارتقای بخش ارتباطات و فناوری اطلاعات، ارتقای سطح فناوری و کیفیت تولیدات زیربخش ارتباطات و تولید برنامه‌های نرم‌افزاری و همچنین ایجاد زمینه صدور خدمات فنی مهندسی در زمینه آی‌سی‌تی هزینه شود.

به گفته وی، مقرر گردید حداقل 8 درصد از اعتبارات عمرانی هر استان برای اجرای طرح‌های هادی روستایی یعنی پروژه‌های بهسازی روستا تخصیص پیدا کند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۳-۱۱-۱۴ ۱۲:۳۸

با سلام و عرض ادب حضور شما و هموطنان. اين پولي که ماهانه به حساب سرپرستان خانواده ها واريز مي شود همان سوبسيد به کالاهاي اساسي مي باشد قرار بود سوبسيدها از انرژي و برخي کالاهاي اساسي حذف و مستقيما به خود مردم پرداخت شوند تا مردم خود مديريت کنند. حرفي از ميزان درآمد مردم نبود. آيا اين اقدام شرعي و قانوني است؟ اين خلف وعده با مردم نيست؟

avatar
۱۳۹۳-۱۱-۱۴ ۱۴:۰۳

کم مونده يه پولي هم بديم بهشون

avatar
۱۳۹۳-۱۱-۱۴ ۱۴:۴۵

آخه از همه مهمتر مبناي تشخيص درآمد5/ 2ميليوني چيست؟ بعضي از شغلها فصلي هستند،انموقع چي.هردم ازاين باغ...

avatar
۱۳۹۳-۱۱-۱۴ ۱۵:۰۱

ابزار سنجش ميزان درآمدهاراازکجا بياوريم اساسي ترين مشکل در برنامه ريزي هاي ما نبود بانک اطلاعات صحيح ميباشد.

avatar
۱۳۹۳-۱۱-۱۴ ۱۵:۰۹

با سلام و احترام مطمئنا اولين گروهي كه با اين تصميم به آنها ظلم خواهد شد آن گروه از كارمندان دولت هستند كه مطابق با حكم كارگزيني درآمد بالاي دو و نيم ميليون دارند و جالب اينكه ماليات حقوق خود را هم قبل از دريافت حقوق پرداخت مي‌كنند ولي هيچ سيستم نظارتي وجود ندارد كه براي مثال ميزان درآمد يك دكه روزنامه فروشي كه حداقل 5 تا 6 ميليون تومان است را رصد كند چون هيچ آمار مستندي از ميزان فروشش در دست نيست تازه براي ماليات گرفتن از آن دكه هم مسلما هيچگاه به اندازه يك نفر كارمند دولت با حقوق ماهيانه دو نيم ميليون تومان ماليات گرفته نمي شود.

avatar
۱۳۹۳-۱۱-۱۴ ۱۵:۱۸

انشالله که عملي بشود نه مثل پارسال که قانون روي زمين ماند. طرف ده تا ماشين دارد چند تا خانه دارد ولي از 45 تومان نمي گذرد.

avatar
۱۳۹۳-۱۱-۱۴ ۱۷:۲۰

باسلام.مصوبان اين طرح که مرکزنشين هستندآيابامبلغ 2.5 ميليون براي زندگي دريک ماه،داشتن دودانشجوواعضاي 5 نفره مي شه زندگي راگذراند؟بااين قيمت هايي که هرروزبه صورت شیب ملايم درحال افزايش مي باشدچي؟