شرکت یو تی زد طی پروژه ای با بکارگیری پسماندهای آسیاب قهوه علاوه بر تولید انرژی، تغییرات جوی را کنترل و از منابع آبی حفاظت کرده است.
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) پروژه تولید انرژی از پسماند آسیاب قهوه در سال 2010 شروع شد و هدف آن پرداختن به مشکلات زیست محیطی و بهداشتی ناشی از فاضلاب تولیدی در صنعت قهوه است.
سیستمهای استفاده از فاضلاب تولید قهوه و مکانیزم استفاده از پسماند جامد در هشت مزرعه قهوه در نیکاراگوئه ، 10 مزرعه در هندوراس و یک مزرعه در گواتمالا نصب شده اند. تاثیر مثبت این پروژه روی زندگی پنج هزار تن از ساکنان این منطقه شرکت یو زد تی را بر آن داشته که این طرح را در دیگر کشورها تکرار کند.
70 درصد قهوه جهان در آمریکای لاتین تولید میشود و 31 درصد منابع آب شیرین جهان در این قاره قرار دارد. اما تولید قهوه میزان زیادی فاضلاب تولید میکند که عمدتا در رودخانه های رها میشوند و روی حیات گونههای جانوری و گیاهی و همچنین جوامعی که در پایین دست رودخانه زندگی میکنند، تاثیر منفی میگذارد.
به علاوه فاضلاب قهوه به همراه چندین تن فاضلاب ارگانیک سمی که روی خاک تاثیر منفی دارد و مقادیر قابل توجهی گاز گلخانه ای منتشر میکند، همراه است. این گازهای گلخانه ای به ویژه از نوع متان هستند که در تغییرات جوی نقش عمده ای دارند.
تولید انرژی از پروژه فاضلاب قهوه در مزارعی با وسعتهای متفاوت اجرا شده است. نتایج بدست آمده از این پروژه شامل جلوگیری از قطع درختان جنگلی و ایجاد شرایط بهتر برای خانوارهایی است که برای پختوپز اجاق گاز خانگی را جایگزین هیزم کرده اند.
دیگر نتایج این طرح شامل استفاده از تمام آب مصرفی در فرآوری قهوه، کاهش 50 درصدی آب مورد استفاده در فرآوری قهوه، تولید مقدار قابل توجهی بیوگاز برای تامین برق خانه ها و آسیاب قهوه و جلوگیری از انتشار گازهای گلخانه ای است.
شرکت یو تی زد در حال معرفی این فن آوری در کشورهای پرو و برزیل است و امیدوار است برای تکرار این تجربه در آفریقا و آسیا بودجه و حمایت کافی را بدست آورد.
انتهای پیام
نظرات