• دوشنبه / ۳ شهریور ۱۳۹۳ / ۱۱:۱۳
  • دسته‌بندی: گردشگری و میراث
  • کد خبر: 93060301638
  • خبرنگار : 71021

15 سال پس از ابطال یک بخشنامه

چرا زن‌ها باید در خیابان بخوابند؟!

چرا زن‌ها باید در خیابان بخوابند؟!

«اگر مراکز اقامتی، زنان مجرد (تنها) را در صورت نداشتن نامه‌ی "اداره امکان" نپذیرند، تخلف کرده‌اند و باید از طریق همان اداره‌ی اماکن نیروی انتظامی، تخلف آن‌ها پیگیری شود.»

«اگر مراکز اقامتی، زنان مجرد (تنها) را در صورت نداشتن نامه‌ی "اداره امکان" نپذیرند، تخلف کرده‌اند و باید از طریق همان اداره‌ی اماکن نیروی انتظامی، تخلف آن‌ها پیگیری شود.»

گزارش تکان‌دهنده‌ی دانشجوی دختری که به‌علت دیر رسیدن، از خوابگاه محل اقامتش جا ماند و بعد هم با مراجعه به چند مهمانپذیر، به‌علت نداشتن شناسنامه و نامه‌ی اداره‌ی اماکن، جواب رد شنید و مجبور شد، شب را در پایانه‌ی اتوبوس‌رانی به صبح برساند، برای چندمین‌بار در طول سال‌های گذشته، این پرسش را مطرح می‌کند که چرا برخی مراکز اقامتی بعد از گذشت 15 سال از ابطال بخشنامه‌ی اداره‌ی اماکن نیروی انتظامی، همچنان از پذیرش زنان مجرد (تنها و بدون داشتن همراه مرد محرم به اضافه‌ی مدارک مستند که تأییدکننده‌ی این محرمیت باشد) خودداری می‌کنند؟!

به گزارش خبرنگار گردشگری ایسنا، نیروی انتظامی و مسوولان اداره‌ی اماکن بارها اعلام کرده‌اند که هیچ ممنوعیتی برای پذیرش زنان مجرد در مراکز اقامتی وجود ندارد، چون نیروی انتظامی به‌طور نامحسوس با سیستم ثبت مسافر در مراکز اقامتی در ارتباط است.

سیستم ثبت در مراکز اقامتی به این شکل است که مشخصات مسافر، زن یا مرد (در هر رده‌ی سنی) بعد از تکمیل فرم پذیرش، در سامانه‌ای ثبت می‌شود که نهادهای زیادی به اطلاعات آن دسترسی دارند،‌ از جمله اداره‌ی اماکن نیروی انتظامی. بنابراین و البته طبق بخشنامه‌ی اداره‌ی اماکن، دیگر لزومی ندارد مسافر به این اداره، مراجعه کند و معرفی‌نامه‌ی آن اداره را به‌شکل دستی به مراکز اقامتی تحویل دهد.

با این وجود، ظاهرا بخشنامه‌ی جدید اداره‌ی اماکن با موضوع «حذف ممنوعیت پذیرش زنان مجرد در مراکز اقامتی بدون تأیید این اداره» بعد از این همه سال، هنوز به‌دست برخی مراکز اقامتی نرسیده یا توجیه از سوی اداره‌ی اماکن پس از ابلاغ بخشنامه‌ی جدید، آن‌قدر قوی و مناسب نبوده که مراکز اقامتی، بدون داشتن واهمه از بار مسوولیت و تخلفی که متوجه‌شان خواهد شد، زنان را پذیرش کنند.

با وجود این‌که آن دانشجوی دختر علی‌رغم داشتن کارت شناسایی به مهمان‌پذیر راه داده نشد، اما رییس اتحادیه‌ی هتلداران استان تهران در این‌باره تأکید کرد: مسافر حتی اگر هیچ مدرک شناسایی هم نداشته باشد، مرکز اقامتی طبق بخشنامه‌ها و ضوابط موجود، مجبور است که مسافر را پذیرش کند و سپس اداره‌ی اماکن را در جریان قرار دهد. در اجرای این قانون، هیچ تفاوتی بین مسافر زن و مرد وجود ندارد.

ماجرای دانشجوی دختر، یک مصداق برای کل زنان ایرانی است و این موضوع را مطرح می‌کند که تکلیف در این‌باره چیست؟ چرا هربار باید این سوال مطرح شود که آیا اداره‌ی اماکن، بخشنامه‌ی قبلی خود را باطل کرده و بخشنامه‌ی جدید را به تمام واحدهای اقامتی حتی در دورافتاده‌ترین نقاط کشور، ابلاغ کرده و اگر این‌طور است، چرا هنوز برخی مراکز اقامتی خود را ملزم به رعایت آن نمی‌دانند؟

جمشید حمزه‌زاده ‌- رییس جامعه‌ی هتلداران ایران - در این‌باره به خبرنگار ایسنا، گفت: تا آنجا که من اطلاع دارم، بخشنامه‌ی قبلی اداره‌ی اماکن، سال‌هاست باطل شده و بخشنامه‌ی جدید هم سال‌هاست ابلاغ شده و حتما به‌دست تمام مراکز اقامتی رسیده است و آن ممنوعیت قبلی برای پذیرش زنان در این مراکز باید برداشته شده باشد.

او تأکید کرد: مراکز اقامتی طبق آخرین بخشنامه‌ی اداره‌ی اماکن، باید مسافر را حتی اگر مدارک شناسایی نداشته باشد، پذیرش کنند.

محمدعلی فرخ‌مهر - رییس اتحادیه‌ی هتلداران استان تهران -، یعنی شهری که کانون حادثه برای آن دختر دانشجو و شاید زنان و دختران دیگری هم بوده باشد، نیز با تکرار و تأیید سخنان رییس جامعه‌ی هتلداران ایران، به ایسنا گفت: مسافر، فرقی نمی‌کند زن یا مرد، تحت هر شرایطی و بدون داشتن مدارک شناسایی باید در مرکز اقامتی، پذیرش شود و اصلا به داشتن نامه‌ی اماکن نیازی نیست.

وی ادامه داد: وقتی مسافری فرم پذیرش در مرکز اقامتی را تکمیل می‌کند، مشخصاتش در سامانه‌ای ثبت می‌شود که اداره‌ی اماکن به آن دسترسی دارد و دیگر نباید آن نامه را بخواهند. مراکز اقامتی با این کار دقیقا طبق بخشنامه‌ی اداره‌ی اماکن رفتار کرده‌اند و تخلفی هم صورت نگرفته است.

او اظهار کرد: ما ابتدا مسافر را پذیرش می‌کنیم تا از حوادث بعدی جلوگیری شود، سپس به اداره‌ی اماکن با ثبت مشخصات مسافر اطلاع می‌دهیم. این روش سال‌هاست در مراکز اقامتی تهران اجرا می‌شود.

فرخ‌مهر پس از شنیدن ماجرایی که برای آن دانشجوی دختر رخ داده، در پاسخ به این پرسش که اگر مرکز اقامتی از پذیرش مسافر حتی با داشتن کارت شناسایی و به بهانه‌ی نداشتن نامه‌ی اداره اماکن خودداری کردند، برخورد چه خواهد بود؟ گفت: اگر مرکز اقامتی، مسافر را نپذیرند، تأکید می‌کنم فرقی بین زن و مرد نیست، تخلف کرده‌اند و باید از طریق اداره اماکن نیروی انتظامی پیگیر آن تخلف شد.

گزارش از سمیه حسنلو، خبرنگار ایسنا

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۳-۰۶-۰۳ ۱۱:۲۲

آفرين خبرنگار دلسوز ايسنا ، اين درد مهميه :)

avatar
۱۳۹۳-۰۶-۰۳ ۱۲:۱۱

واسه اينکهه 10 دقيقه دير رسيدند بخاطر همين بايد در خيابان بخوابند اما ميگن اگر به جاي 10 دقيقه 100 دقيقه دير برسند به جاي خيابان بايد در بيابان بخوابند. لازم به ذکر است که يک خوابگاه دانشجويي در تهران بعنوان خودشيريني اين قوانين را به اجرا گذارده است.

avatar
۱۳۹۳-۰۶-۰۳ ۱۴:۰۹

اي آقا..بدون داشتن مدارک شناسايي محاله يک زنه تنهارو تو مهمانسرا راه بدن . من خودم تجربشو تو اصفهان داشتم حتما نامه از اماكن مي خواست.

avatar
۱۳۹۳-۰۶-۰۳ ۱۴:۲۱

چه جالب من اولين باره مي شنوم بدون مدارک شناسايي اتاق هاي مسکوني هم بدون مدارک به خانم نمي دهند چه برسه به هتل ها

avatar
۱۳۹۳-۰۶-۰۳ ۱۴:۳۵

مملکت گل و بلبل که ميگن همينجاست مرز قانونمندي و بي قانوني کجاست؟!! من خودم سه سال پيش وقتي به يه مهمانسرا مراجعه کردم بعلت نداشتن نامه از اماکن اتاق بهم ندادن. هرچي گفتم پول بيشتر مي دم بابت کرايه يک شب، قبول نمي کردن!! آدم واقعا متأسف ميشه وقتي ميبينه اين اتفاقات دائما در حال تکراره...!!

avatar
۱۳۹۳-۰۶-۰۳ ۱۴:۵۷

خوابگاه خودش راش ندادن انتظار داريد مهمانسرا راه بده؟ عزيزاي من اينجا ايرانه .........

avatar
۱۳۹۳-۰۶-۰۳ ۱۷:۱۹

اما اون چيزي که ما تجربه کرديم خلاف صحبت و ادعاي آقايون است.

avatar
۱۳۹۳-۰۶-۰۳ ۱۷:۵۶

ازادي کجا رفته.شايد ميليون ها سال بايد منتظرش باشيم

avatar
۱۳۹۳-۰۶-۰۳ ۲۲:۰۰

خواهشا اسم خابگاه رو فاش کنيد تا در س عبرتي شود و ديگر شاهد اين اتفاق در خابگاه هاي ديگر نباشيم.

avatar
۱۳۹۳-۰۶-۰۴ ۰۹:۰۹

آقاي عزيز اسم خوابگاه در گزارش قبلي بارها عنوان شد خوابگاه فاطمه الزهراء

avatar
۱۳۹۳-۰۶-۰۳ ۲۳:۳۲

من تو شيراز مشکلي نداشتم و هتل ها راحت پذيرش مي کردند، اما در اصفهان و برخي جاهاي تهران اجازه نميدن، ترس و اضطرابي که وجود يه زن مي گيره به خصوص شب توصيف ناپديره، اميدوارم ايسنا اين مساله را تا اخر پيگيري کنه و پليس هم به نوبه خودش فشار بياره به هتلداران، من کشيدم که مي گم. واقعا انگار زن بالقوه مجرم و خطاکار هست با اين نگاه، در حالي که من استاد دانشگاه بودم و اين توهين به شخصيت من و همه زنان هست،

avatar
۱۳۹۳-۰۶-۰۴ ۰۳:۰۶

رعايت اخلاق و رعايت قانون هر دو واجب و الزامي است. اگر قانون رعايت نشود مشکل چند برابر و بي نظمي حاکم ميشود و اگر اخلاق رعايت نشود اين چنين آوارگي و سردرگمي براي عزيزان هر خانواده پيش مي آيد. من پيشنهاد ميکنم که خوابگاه ها در چنين مواردي اجازه ورود به اتاق ندهند و شخص خاطي را در لابي و يا اتاق انتظار نگهدارند. که هم اخلاق و هم قانون رعايت و اجرا شود.

avatar
۱۳۹۳-۰۶-۰۴ ۰۳:۰۷

مسئله اين خانم دانشجو که چيز جديدي نيست اما کلا ما ژست تساوي زن و مرد را مي گيريم ولي واقعا به زنها ظلم مي شود ، آخه چرا يک زن تنها نبايد بتواند شبي را در هتل بگذراند؟؟

avatar
۱۳۹۳-۰۶-۰۴ ۰۸:۴۰

هزينه ي زن بودن همچنان خيلي بالاست!

avatar
۱۳۹۳-۰۶-۰۴ ۰۹:۳۲

زن بودن و مجرد بودن از گناهان کبيره مي باشد ..لطفا درخواست نکنيد..فضاي کشور مستعد اجراي جرم و جنايت است ..هر چه عرصه رابه زن و مجرد هاي جامعه تنگ کنيد ...نتايج آن را عملا در آمار و ارقام خواهيد ديد...مثل رشد منفي جمعيت..ماه هيچ وقت پشت ابر نمي ماند

avatar
۱۳۹۳-۰۶-۰۴ ۱۰:۵۹

جانم فداي خوابگاه دانشگاه آزاد ساوه . بهترين دانشگاه . بهترين خوابگاه

avatar
۱۳۹۳-۰۶-۰۴ ۱۳:۱۱

بانوان ايراني به جرم مجرد بودن استخدام نمي شوند مگر اينكه خانواده شهيد باشند. به جرم مجرد بودن بايد به جاي آقايان طرح پزشكي و پرستاري و داروسازي و دندانپزشكي را به مناطق محروم و صعب العبور بروند. به جرم مجرد بودن بايد تهمت بشنوند. به جرم مجرد بودن حتي در مراسم عروسي بستگان دعوت نشوند. تازه اينها همه در مملكتيه كه مجرد بودن يا نبودن دست دختر نيست بلكه خواستگاري كردن را حق مردان مي دانند و بس.