• سه‌شنبه / ۳۱ تیر ۱۳۹۳ / ۰۹:۴۰
  • دسته‌بندی: سلامت
  • کد خبر: 93043117665
  • منبع : دانشگاه علوم پزشکی تهران

یک جراح و متخصص زنان:

مصرف بعضی آنتی بیوتیک‌ها در بارداری بی‌خطر است

مصرف بعضی آنتی بیوتیک‌ها در بارداری بی‌خطر است

یک جراح و متخصص زنان با تاکید بر اینکه مصرف برخی آنتی بیوتیک‌ها در دوران بارداری موجب صدمات کبدی به زنان باردار می‌شود، گفت: مصرف بعضی آنتی بیوتیک‌ها در بارداری بی‌خطر است.

یک جراح و متخصص زنان با تاکید بر اینکه مصرف برخی آنتی بیوتیک‌ها در دوران بارداری موجب صدمات کبدی به زنان باردار می‌شود، گفت: مصرف بعضی آنتی بیوتیک‌ها در بارداری بی‌خطر است.

دکتر الهام السادان هاشمیان نایینی در گفت وگو با خبرنگار ایسنا منطقه علوم پزشکی تهران، با بیان اینکه تجویز هر دارو در دوران بارداری باید با دقت انتخاب شود، گفت: استفاده از بعضی آنتی‌بیوتیک‌ها در دوران بارداری اشکالی ندارد، درحالی که گروهی دیگر را نباید مصرف کرد.

وی گفت: ایمنی مصرف آنتی‌بیوتیک به عوامل مختلفی وابسته است از جمله نوع آنتی‌بیوتیک، زمانی از بارداری که آنتی بیوتیک مصرف می‌شود و همچنین مقدار و مدت مصرف.

هاشمیان نایینی در خصوص آنتی‌بیوتیک‌هایی که به طور معمول مصرفشان در دوران بارداری ایمن است، گفت: آموکسی‌سیلین، آمپی‌سیلین، کلیندامایسین، اریترومایسین و پنی‌سیلین آنتی بیوتیک‌هایی هستند که در صورت صلاحدید پزشک مصرفشان در دوران بارداری بی خطر است.

این جراح و متخصص زنان با تاکید بر اینکه در دوران بارداری، باید از مصرف بعضی دیگر از آنتی‌بیوتیک‌ها پرهیز کرد، گفت: مصرف تتراسیکلین‌ها از‌ جمله داکسی‌سایکلین (doxycycline) و ماینوسایکلین (minocycline) ممکن ‌است سبب صدمه ‌دیدن کبد زن باردار شود و رنگ دندان‌های کودک را تغییر دهد.

وی یادآور شد: برای درمان عفونت‌های مجرای ادرار به طور معمول از دو دسته آنتی‌بیوتیک استفاده می‌شود. یک دسته مشتقات نیتروفورانتوئین (nitrofurantoine) و دسته‌ دیگر سولفونامیدها (sulfonamide). مصرف این دو دسته آنتی‌بیوتیک در دوران بارداری سبب بروز نقایص نادر زایمانی می‌شود.

هاشمیان نایینی گفت: با‌ وجودی‌ که مدرک مستقیمی مبنی ‌بر بروز نقص‌های زایمانی با مصرف آنتی‌بیوتیک‌ها وجود ندارد اما لازم است در این زمینه پژوهش‌های بیشتری انجام شود زیرا استفاده از این داروها در بعضی موارد لازم است.

این جراح و متخصص زنان در پایان خاطرنشان کرد: در‌ صورتی ‌که تجویز آنتی بیوتیک لازم باشد و نیز بهترین راه درمان استفاده از این دارو باشد، پزشک مطمئن‌ترین آنتی‌بیوتیک با ایمن‌ترین مقدار خوراک را تجویز می کند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha