• جمعه / ۲۰ تیر ۱۳۹۳ / ۱۱:۲۸
  • دسته‌بندی: سلامت
  • کد خبر: 93042011533
  • منبع : دانشگاه علوم پزشکی تهران

یک جراح و متخصص زنان:

نارسایی زودرس تخمدان از علل ناباروری است

نارسایی زودرس تخمدان از علل ناباروری است

یک جراح و متخصص زنان با تاکید بر اینکه در نیمی از مبتلایان به نارسایی زودرس تخمدان قاعدگی طبیعی است، گفت: معیارهای تشخیص اختلال قاعدگی در سه ماه اخیر و افزایش گونادوتروپین‌ها در سطح یائسگی است و این مشکل از علل ناباروری است.

یک جراح و متخصص زنان با تاکید بر اینکه در نیمی از مبتلایان به نارسایی زودرس تخمدان قاعدگی طبیعی است، گفت: معیارهای تشخیص اختلال قاعدگی در سه ماه اخیر و افزایش گونادوتروپین‌ها در سطح یائسگی است و این مشکل از علل ناباروری است.

دکتر الهام السادات هاشمیان نایینی در گفت وگو با خبرنگار ایسنا - منطقه دانشگاه علوم پزشکی تهران، با اشاره به اینکه شیوع نارسایی زودرس تخمدان در سنین کمر از 35، یک در 250 نفر است، گفت: بروز این عارضه در سنین قبل از 40 سالگی به میزان یک درصد می رسد.

وی یادآور شد: نارسایی زودرس تخمدان به معنی نارسایی تخمدان‌ها قبل از 40 سالگی است. در این عارضه کاهش اووسیت‌ها، عدم تولید فولیکول و استروژن و متعاقب آن ناباروری دیده می‌شود.

هاشمیان نایینی در خصوص علل نارسایی زودرس تخمدان‌ها گفت: در 75 تا 90 درصد موارد علل این مشکل ناشناخته است ولی مواجهه با اشعه یا داروهای توکسیک و بیماری اتوایمیون از علل احتمالی این مشکل هستند که در مرحله تحقیقاتی است.

این جراح و متخصص زنان تصریح کرد: نارسایی زودرس تخمدان‌ها به معنی قطع فعالیت تخمدان‌ها نیست و لزوما این افراد دچار قطع قاعدگی نمی‌شوند.

هاشمیان نایینی افزود: معیارهای تشخیص اختلال قاعدگی در سه ماه اخیر و افزایش گونادوتروپین‌ها در سطح یائسگی است.

وی گفت: اغلب این افراد تا قبل از بروز مشکل نارسایی تخمدان، بلوغ قاعدگی‌های مرتب را تجربه کرده و مشکل خاصی قبل از نارسایی نداشته‌اند ولی ممکن است علائم وازوموتور ناشی از کمبود استروژن و نازایی را داشته باشند و یا بعد از بارداری یا قطع قرص‌های بارداری، آمنوره (قطع قاعدگی) را تجربه کنند.

هاشمیان نایینی خاطرنشان کرد: در این بیماران به تدریج دیس پارونی (درد هنگام مقاربت) و واژینیت آتروفیک (تحلیل عضلات واژن) هم اضافه می‌شود.

این جراح و متخصص زنان گفت: در 50 درصد موارد به طور متناوب فعالیت تخمدانی و حتی قاعدگی ایجاد می‌شود. افسردگی و اضطراب از علائم اولیه این افراد است. دردهای عضلانی و کاهش میل جنسی هم در برخی بیماران دیده می‌شود.

وی گفت: در 50 درصد این افراد به طور گذرا تخمدان‌ها فعالیت تولید هورمون و رشد فولیکولی پیدا می‌کنند. در حدود 10 درصد موارد بارداری خود به خود به رغم مصرف قرص‌های ضد بارداری یا هورمون درمانی اتفاق می افتد.

هاشمیان نایینی در پایان گفت: در این بیماران، هورمون درمانی جایگزینی برای کنترل علائم وازوموتور (احساس گرما و گرفتگی)، پیشگیری از استئوپروز و مشکلات قلبی شروع می‌شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha