• سه‌شنبه / ۲۰ خرداد ۱۳۹۳ / ۱۱:۰۴
  • دسته‌بندی: گردشگری و میراث
  • کد خبر: 93032010369
  • خبرنگار : 71191

مرمت سه تَرک در مدت چهار سال!

مرمت سه تَرک در مدت چهار سال!

معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی و گردشگری استان اصفهان از تکمیل مرمت سه تَرک گنبد مسجد امام (ره) به‌طور کامل خبر داد.

معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی و گردشگری استان اصفهان از تکمیل مرمت سه تَرک گنبد مسجد امام (ره) به‌طور کامل خبر داد.

به گزارش خبرنگار سرویس میراث فرهنگی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، نزدیک به چهار سال از مطرح شدن نخستین هشدارها نسبت به چین خوردن بخش‌هایی از گنبد مسجد امام (ره) در اصفهان می‌گذرد، هشدارهایی که هرچند باعث شدند آسیب‌شناسی کلی و مرمت گنبد این بنای جهانی آغاز شود، اما حالا که حدود چهار سال از آن زمان می‌گذرد، از 16 تَرک (بخش) گنبد مسجد جهانی امام (ره) فقط سه تَرک کاملا مرمت شده‌اند و دو تَرک هم در دست مرمت هستند.

در شبستان غربی مسجد امام (ره) در میدان نقش جهان، اطراف ماکتی که از دور شبیه ورودی یک زیرگذر است و ابتدا همه را به اشتباه می‌اندازد، ماکتی قرار دارد که تَرک‌های اصلی قابل نصب روی گنبد نخست روی آن ماکت ساخته می‌شوند و سپس در جای اصلی‌اش، یعنی گنبد مسجد قرار می‌گیرد.

ناصر طاهری - معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی و گردشگری استان اصفهان - در این‌باره به خبرنگار ایسنا گفت: از آغاز شدن مرمت گنبد مسجد امام (ره) تا کنون، سه تَرک آن به‌طور کامل مرمت شده‌اند و اکنون در حال انجام مرمت دو تَرک دیگر هستیم.

او اختصاص اعتبار به‌صورت سالانه برای این پروژه را دلیل کُند بودن روند مرمت این گنبد دانست و ادامه داد: با قرار داشتن ماکت در شبستان مسجد امام (ره)، در صورت انجام هماهنگی، لیدرها و گردشگران می‌توانند روند مرمت تَرک‌های گنبد مسجد امام (ره) را ببینند.

به گزارش ایسنا، نیمه‌ی مرداد 1389 یک کارشناس ارشد مرمت آثار تاریخی با دادن هشدار نسبت به وضعیت گنبد مسجد امام (ره) به خبرنگار ایسنا گفت: رانش در بخش‌هایی از سطح کاشی‌کاری‌شده‌ی گنبد آغاز شده و پدیده‌ی چین‌خوردگی که ناشی از جدا شدن تدریجی تزیینات کاشی از بدنه‌ی اصلی است، در سطحی محدود، اما در حال پیشرفت به‌خوبی قابل مشاهده است. به‌نظر می‌رسد ملات گچ استفاده‌شده به‌مرور چسبندگی و استقامت خود را برای نگه داشتن کاشی‌ها از دست داده و سرد و گرم شدن تزیینات کاشی براثر نور آفتاب یا نفوذ باران و پدیده‌ی یخ‌زدگی، از جمله عواملی است که به‌مرور سبب جدا شدن تزیینات کاشی از بدنه‌ی اصلی گنبد شده است. در چنین شرایطی، وزن کاشی و شیب‌دار بودن سطح نیز مزید بر علت می‌شود و فرآیند تخریب و تفکیک را تسریع می‌کند.

انتهای پیام

کارگاه ساخت ترک‌ها - عکس از سمیه ایمانیان

کاشی‌ها در شبستان غربی مسجد - عکس از سمیه ایمانیان

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha