علی اکبر مرادی، نوازنده و مدرس تنبور از انتشار کتاب «صد درس» برای آموزش تنبور از دوره مقدماتی خبر داد.
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) علی اکبر مرادی نوازنده و مدرس پیشکسوت ساز تنبور درباره این کتاب گفت: این کتاب همانطور که از نامش پیداست شامل صد درس برای آموزش تنبور از ابتدا تا حدود دو سال است که در 136 صفحه به همراه دو سی دی منتشر شده است.
وی در خصوص ویژگیهای این کتاب، توضیح داد: این کتاب هنرجو را به سمت و سوی موسیقی تنبور سوق میدهد و درسهای آن ذهن را به سمت موسیقیهای دیگر نمیبرد. از ویژگیهای دیگر این کتاب این است که هنرجو 10 ریتم وزن مختلف را یاد میگیرد و همچنین با حدود 16 مضراب و حداقل با 40 مقام تنبور نیز آشنا میشود.
مرادی همچنین گفت: پیش از این دو سیدی به نام «مقامات مجلسی تنبور» منتشر کردهام که در آن به صورت آموزشی مقامات را روایت کردهام. همه مقامات تنبور را هم در یک مجموعه شامل چهار سیدی حدود 10 سال پیش منتشر کردهام.
این نوازنده تنبور در توضیح موسیقی تنبور گفت: تنبور تنها یک ساز نیست بلکه یک موسیقی وجود دارد به نام «موسیقی تنبور» که حدود 80 مقام دارد. این موسیقی کهنتر از موسیقی سنتی ایران است و با اینکه میگویند تنبور از کردستان آمده اما موسیقی تنبور با موسیقی کردی هم تفاوت دارد. موسیقی تنبور حال و هوای موسیقی قدیم است که در آن هیچوقت ربع پرده استفاده نمیشود و مقاماتی دارد که برخی از این مقامات شامل دورهای قدیم موسیقایی میشوند.
این نوازنده و مدرس تنبور درخصوص وضعیت آموزش این ساز گفت: بزرگترین معضل آموزش تنبور کسانی هستند که خودشان تنبور بلد نیستند اما آموزش میدهند. اگر قرار است کسی مدرس تنبور باشد باید خودش آموزش دیده باشد اما من می ینم بسیاری حتی دستشان غلط است و مضرابهای اول را هم درست نمیزنند اما به آموزش می پردازند.
مرادی درباره سایر برنامههایش گفت: اخیرا قصد داشتم درکرمانشاه و چند شهر دیگر کنسرت برگزار کنم اما آنقدر روند مجوز طولانی و خستهکننده بود و برنامهها به تعویق افتاد که منصرف شدم. به جای اینکه مسئولین از کسانی که تجربه دارند دعوت به همکاری کنند، آنقدر مجوز طول میکشد که دیگر حسی باقی نمیماند.
انتهای پیام
نظرات