مدير آرامستان بهشت رضا(ع) مشهد گفت: روزانه شش تا هفت متوفي با دستگاه شست و شوي مکانيزه غسل داده ميشوند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا) - منطقه خراسان، محمد پذيرا در بازديد خبرنگاران از پايانه و اعزام آمبولانس غرب، بهشت جوادالائمه(ع) و دستگاه اتوماتيك شستوشوي متوفي در آرامستان بهشت رضا(ع) مشهد افزود: پايانه اعزام آمبولانس شرق مشهد بيش از 2250 متر زيربنا دارد كه با 45 دستگاه خودرو يکي از مجهزترين پايانههاي آمبولانسهاي كشور است.
وي ادامه داد: همچنين پايانه اعزام آمبولانس نيز در غرب مشهد با مساحت 2200 متر با عنوان ميثاق در حال آمادهسازي است كه نياز غرب مشهد را براي اعزام متوفي برآورده ميكند.
پذيرا درخصوص هزينه اعزام با اين آمبولانسها گفت: بر اساس نرخ مصوبات شوراي شهر هزينه يك متوفي فارغ از خدمات مازاد مانند طواف حرم و ...، 307 هزار تومان است.
معاون اجرايي سازمان فردوسهاي شهرداري مشهد با بيان اينكه 33 درصد متوفيها خارج از شهر مشهد است، تصريح كرد: استفاده از آمبولانس بيمار بر براي حمل متوفي وجه قانوني ندارد و دليل آن احتمال انتقال بيماري از فرد متوفي به بيمار و همراه بيمار است.
- كمتر از 0.2 درصد دفن غيرقانوني وجود دارد
پذيرا در حاشيه بازديد خبرنگاران از بهشت جوادالائمه(ع) گفت: بيش از 150 آرامستان در محدوده و شعاع 15 كيلومتري مشهد وجود دارد كه سازمان فردوسها بر آنها نظارت دارد.
مدير آرامستان بهشت رضا(ع) مشهد با بيان اينكه كمتر از 0.2 درصد دفن غيرقانوني وجود دارد، تصريح كرد: براي دفن متوفي در روستاها و ديگر قبرستانها بايد نامهاي از سوي دهياري و يا شوراي روستا ابلاغ شود تا اجازه دفن صادر شود.
وي درخصوص هزينههاي قبر در بهشت جوادالائمه(ع) گفت: قيمت قبر روزانه يك ميليون و 800 هزار تومان و پيش فروش 3 ميليون تومان است؛ همچنين ميزان قيمت مقبره خانوادگي در بهشت رضا(ع) طرح قديم 50 ميليون تومان و مقبره آلاچيقي 36 ميليون تومان است.
- آرامستان بهشت رضا(ع) 40 درصد فضاي خالي دارد
پذيرا افزود: بهشت رضا(ع) از سال 1355 به بهرهبرداري رسيده است و با توجه به اينكه قبور يك طبقه است، 40 درصد فضاي خالي دارد؛ همچنين در بهشت جوادالائمه(ع) ساليانه به طور ميانگين 200 نفر دفن ميشوند.
به گزارش ايسنا - منطقه خراسان، معاون اجرايي سازمان فردوسهاي شهرداري مشهد همچنين در حاشيه بازديد از پنلهاي خورشيدي بهشت رضا(ع) بيان کرد: مساحت پنلهاي خورشيدي 450 مترمربع است كه در آن روزانه 10 هزار ليتر آب براي شستوشوي متوفي گرم ميشود.
وي ادامه داد: براي نصب و تهيه اين پنلها بيش از 60 ميليون تومان هزينه شده است و ميتوان گفت بهشت رضا(ع) اولين آرامستان در كشور است كه در آن براي گرم كردن آب شستوشوي متوفي از پنلهاي خورشيدي استفاده ميشود.
- با استفاده از دستگاه شستوشوي اتوماتيک متوفي، 90 درصد در مصرف آب صرفهجويي ميشود
پذيرا در پايان در حاشيه بازديد از اولين دستگاه شستوشوي اتوماتيک متوفي تصريح كرد: اولين دستگاه شستوشوي مكانيزه متوفي با همكاري دانشگاه فردوسي مشهد ساخته شده است كه مراحل مطالعاتي و اجراي آن نزديك به 90 ميليون تومان هزينه داشته است.
وي ادامه داد: اين دستگاه با 35 نازل كار شستوشوي متوفي را انجام ميدهد و طبق نظر 10 مرجع تقليد از جمله مقام معظم رهبري و آيتالله سيستاني داراي مشكل شرعي نيست.
مدير آرامستان بهشت رضا(ع) مشهد با بيان اينكه اين دستگاه در حال حاضر در مرحله آزمايشي قرار دارد، تصريح كرد: روزانه شش تا هفت متوفي با اين دستگاه غسل داده ميشوند و غسال با عنوان اپراتور دستگاه را هدايت ميكند.
وي در پايان خاطرنشان كرد: با استفاده از اين دستگاه 90 درصد در مصرف آب صرفهجويي ميشود و هزينههاي غسل متوفي با هزينههاي دستي تفاوتي ندارد.
انتهاي پيام
نظرات