• جمعه / ۸ تیر ۱۳۸۶ / ۱۰:۴۷
  • دسته‌بندی: سینما و تئاتر
  • کد خبر: 8604-03515
  • خبرنگار : 71342

« ساخت‌و ساز زمين مجاور تئاترشهر متوقف شود» مسولان تئاتر و ميراث فرهنگي در ميزگرد ايسنا به‌توافق رسيدند

« ساخت‌و ساز زمين مجاور تئاترشهر متوقف شود»
مسولان تئاتر و ميراث فرهنگي در ميزگرد ايسنا به‌توافق رسيدند

سازمان ميراث فرهنگي و اداره كل هنرهاي نمايشي به‌طور همزمان موضوع توقف پروژه ساخت و ساز زمين مجاور تئاترشهر را پيگيري مي‌كنند.

به گزارش خبرنگار تئاتر خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، در ميزگردي كه با حضور مهدي معمارزاده مشاور مسوول سازمان ميراث فرهنگي و حسين پارسايي مدير اداره كل هنرهاي نمايشي در محل خبرگزاي دانشجويان ايران (ايسنا)،‌ برگزار شد مقرر شد مسوولان هر دو سازمان بحث توقف ساخت‌وساز ساختمان مجاور تئاترشهر را با محمدباقر قاليباف، شهردار تهران در ميان بگذارند.

مهدي معمارزاده پيشنهاد كرد: نامه‌ي مشتركي از سوي هر دو مركز به قاليباف نوشته شود تا گودبرداري زمين مجاور متوقف شده و اين پروژه با تغيير كاربري، تبديل به پاركينگ مجموعه تئاترشهر شود.

در تاييد سخن او، حسين پارسايي نيز گفت: آقايان مشايي و شهردار سابقه‌ دو متولي احداث اين‌ مجموعه بودند و متاسفانه علي‌رغم وعده‌هايي كه داده شده، تغيير كاربري مجموعه به‌كندي صورت مي‌گيرد در حاليكه شرايط فعلي و ظرفيتهاي پيراموني تئاترشهر، اجازه چنين ساخت و سازي را نمي‌دهد.

مدير اداره كل هنرهاي نمايشي با يادآوري احداث مجتمع ولي عصر(عج‌) در ضلع جنوبي ‌تئاترشهر افزود: ساخت وساز اماكن مذهبي امري است بسيار پسنديده اما مي‌توان اين اماكن را در فاصله مناسب از مراكزي همچون تئاترشهر كه به دليل سابقه فرهنگي‌شان نياز به مراقبتهاي ويژه دارند، احداث كرد تا هر دو مكان وضعيت مناسبي داشته باشند.

در ادامه معمارزاده خواستار اقدام جمعي و اراده ملي براي توقف ساخت پروژه‌ي مجتمع وليعصر(عج) شد و گفت: سازمان ميراث فرهنگي بر اساس ضوابط خودش اقداماتي در جهت حفظ و نگهداري تئاترشهر انجام داده كه نمونه آن ثبت اين مجموعه در فهرست آثار ملي است، ضمن اينكه حريم تئاترشهر را مشخص كرده و عنوان كرده‌ايم هر نوع اقدام به مرتفع‌سازي ساخت و ساز ساختمان‌هاي جديد منوط به گرفتن مجوز رسمي از سازمان ميراث فرهنگي است تا به اين ترتيب محيط اطراف تئاترشهر به نفع اين مجموعه فرهنگي هنري خالي بماند.

به گزارش ايسنا، در ادامه اين ميزگرد مقرر شد اداره كل هنرهاي نمايشي طرح‌ها و برنامه‌هاي خود را براي بازسازي و به‌سازي مجموعه تئاترشهر به سازمان ميراث فرهنگي استان تهران ارايه دهد.

پارسايي گفت: علاوه بر ارايه اين طرح‌ها درخواست خود را مبني بر حضور يكي از كارشناسان سازمان ميراث فرهنگي ارايه خواهيم كرد تا نماينده‌اي از اين سازمان به عنوان كارشناس و مشاور در امر به‌سازي حضور يابد و ما را از مشاوره‌هاي خود بهره‌مند كند.

معمارزاده نيز در پاسخ به او گفت: موضوع حضور كارشناس ميراث فرهنگي در مجموعه تئاترشهر در اين سازمان مطرح شده و معاونت حفظ و احياي سازمان ميراث فرهنگي نيز چنين نظري دارند كه اميدوارم هر چه زودتر اين اتفاق بيفتد و تئاترشهر از بلاتكليفي بيرون آيد.

در ادامه حسين پارسايي با اشاره به ارسال نامه‌اي به رحيم مشايي رياست سازمان ميراث فرهنگي گفت: اواخر فروردين ماه اين نامه را مستقيما به دفتر آقاي مشايي ارسال و درخواست كرديم نماينده‌اي از سوي اين سازمان به عنوان نماينده مستقيم ميراث فرهنگي به ما معرفي شود، اما متاسفانه پاسخي دريافت نكرديم تا نوع و روش برقراري ارتباط به ما اعلام شود. تا اينكه مدتي بعد نامه‌اي از سوي ميراث فرهنگي دفتر استان تهران دريافت كرديم و دريافتيم نامه درخواست‌مان را همراه با طرح‌هايمان مي‌بايست به استان تهران ارسال كنيم.

در تاييد سخن او،‌معمارزاده گفت: در نامه‌اي كه به اداره كل هنرهاي نمايشي ارسال كرديم اشاره كردم سوابقي از نامه مورد نظر شما در بايگاني استان تهران وجود ندارد ومشخص شد كه نامه به آقاي مشايي نوشته شده است.

اين كارشناس و سازمان ميراث فرهنگي يادآوري كرد: استان تهران متولي تمام اتفاقاتي است كه در محدوده اين استان رخ مي‌دهد و براي انجام هر گونه اقداماتي در زمينه ميراث فرهنگي مي‌بايست از طريق اين دفتر هماهنگي و استعلام صورت گيرد كه درباره مجموعه تئاترشهر در ابتدا اين اتفاق نيفتاد و خوشبختانه هم اكنون روند طبيعي پيگيري اين موضوع مشخص شده و مشكلات گذشته كاملا حل شده است.

وي با تشريح نوع معماري مجموعه تئاترشهر متذكر شد: بعد از ثبت اين بنا در فهرست آثار ملي سازمان ميراث فرهنگي، بايد تمام ضوابط مربوط رعايت شود به اين معنا كه كوچكترين اتفاق حتي در حد يك

سيم‌كشي ساده از آنجا كه مي‌تواند به ظاهر اين بنا لطمه بزند، بايد با هماهنگي سازمان ميراث فرهنگي انجام شود.

به گفته‌ي معمارزاده؛ ‌براي تمام موارد تئاترشهر تجهيز فني سالن‌ها، به‌سازي سيستم نورپردازي و آكوستيك تغيير وضعيت صندلي‌ها و ... فكر و طراحي صورت گرفته است، بنابراين معاونت حفظ و احياي ميراث فرهنگي روي جزيي‌ترين تغييرات حساسيت دارد چرا كه اين بنا بايد براي آيندگان ما ثبت شود.

در ادامه حسين پارسايي ضمن تقدير از اقدام ميراث فرهنگي در ثبت مجموعه تئاترشهر گفت: ‌در شرايط فعلي با آسيب‌شناسي‌هايي كه صورت گرفته نيازهاي تعميراتي اوليه تئاترشهر مشخص شده و قراراست اين اقدام بنابر آيين‌نامه‌ها و مقرراتي كه شامل اين مجموعه فرهنگي و تاريخي مي‌شود، آغاز شود.

ضمن اينكه تاكيد مي‌كنم از آغاز امر مقرر شد، هيچ‌گونه تغييري در معماري اين بنا انجام نشود و آنچه رخ مي‌دهد در محدوده بازسازي و نوسازي باشد كه طرح‌ها و برنامه‌هاي آن نيز به سازمان ميراث فرهنگي ارايه خواهد شد.

به گزارش ايسنا، معمارزاده سپس درباره برداشتن حريم تئاترشهر در دوره شهرداري غلامحسين كرباسچي و لزوم ايجاد دوباره اين حريم گفت: اين موضوع حقوقي است و پيگيري آن در صلاحيت ميراث فرهنگي نيست، ضمن اينكه حصار كشتي‌هاي گوناگون موجب شده حقوق شهروندي رعايت نشود در حاليكه به دليل لزوم رعايت حقوق شهروندان، در اين زمينه بايد تمهيداتي ديگر انديشيد و ايجاد حريم راه‌حل مناسبي نيست.

انتهاي پيام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha