به گزارش ایسنا، غلامرضا جلالی در نشست خبری اظهار کرد: امسال شاهد تولید سرور بومی هستیم که نقش اساسی در دفاع سایبری دارد. این سرور با استفاده از ظرفیت های داخلی تولید شده است. این سرور بومی در امنیت سایبری و دفاع سایبری کمک میکند. تولید این سرور اقدام موثر و جسورانهای است. انتظار ما این است که دستگاه ها سرور خارجی نخرند و از سرور داخلی حمایت کنند. همه باید استفاده و حمایت کنیم.
وی اظهار کرد: در زمینه سامانه های کنترل نشر داده که سامانه مهمی است، دو و سه سامانه بومی داخلی تولید شده است. سامانه مدیریت دسترسی داده که در اکثر حملات نیازمند آن بودیم، اکنون بومی سازی شده است. در خصوص سامانه کنترل نقطه انتهایی، اکنون سامانه بومی آن ساخته شده است. در حوزه امنیت سایبری و دفاع سایبری از آن استفاده میکنیم.
رئیس سازمان پدافند غیرعامل تصریح کرد: سامانه سیم را داشتیم که هم در حوزه صنعتی و هم اتوماسیون اداری نقش مهمی داشت. به تکرار بومی سازی شده و امسال شاهد نسل جدید آن هستیم. سامانه اسکادا خط مقدم در جنگ سایبری بود. امروز شاهد هستیم که حداقل ۷ نوع سامانه اسکادا بومی داریم. سامانه انتقال از راه دور داریم. ما در برخی حملات به دلیل آسیب پذیری داخلی آسیب دیدیم و به سمت بومی سازی رفتیم. توصیه ما این است که ضمن استفاده از این موارد در رسانه به آن ها پرداخته شود. استفاده از ظرفیت های بومی باید یک فرهنگ شود.
وی خاطرنشان کرد: تجربه انفجار پیجرها در لبنان ثابت کرد که در فناوری های حساس امنیتی نمی توانیم به خارج متکی باشیم. اگر همه این فناوری ها را با دقت بررسی کنیم لایههایی از نفود و تهدید وجود دارد. بهترین راه حل استفاده از ظرفیت بومی است. ما نقش حمایتی داشتیم و سعی کردیم گیرهای قانونی را برطرف کنیم. امیدواریم همه از این فناوری های داخلی استقبال کنند.
جلالی در ادامه خاطرنشان کرد: تجربه پاندومی کرونا تجربه بسیار ارزشمند و خونباری برای کشور و دنیا داشت. تعداد زیادی از مردم و متخصصان کشور در این پاندومی فوت کردند. در جمعبندی با عزیزان این حوزه ۲۵ محور را استخراج کردیم و به نظام پدافند زیستی تبدیل کردیم که با امضای وزارت کشور و دولت به دستگاهها ابلاغ شد.
انتهای پیام
نظرات