• چهارشنبه / ۶ اردیبهشت ۱۴۰۲ / ۰۹:۴۸
  • دسته‌بندی: فناوری
  • کد خبر: 1402020602607
  • خبرنگار : 71654

اولین ماموریت قمری ژاپن شکست خورد

سرنوشت نامعلوم فرودگر قمری ژاپن و ماه‌نورد امارات

سرنوشت نامعلوم فرودگر قمری ژاپن و ماه‌نورد امارات

یک فرودگر ماه متعلق به ژاپن که حامل یک ماه‌نورد توسعه یافته در امارات متحده عربی بود در روز سه شنبه تلاش کرد تا روی سطح ماه فرود بیاید و به طور بالقوه اولین فرود یک فضاپیمای تجاری روی ماه را رقم بزند. اما کنترل‌کننده‌های پرواز روی زمین نتوانستند بلافاصله ارتباط خود را با این فرودگر برقرار کنند و همین باعث شد که شرکت این ماموریت را شکست خورده در نظر بگیرد.

به گزارش ایسنا و به نقل از سی‌ان‌ان، این فرودگر که توسط شرکت ژاپنی آی‌اسپیس Ispace ساخته شده بود، در روز ۱۱ دسامبر از کیپ کاناورال فلوریدا بر فراز موشک اسپیس ایکس به فضا پرتاب شد تا سفر سه ماهه خود را برای ورود به مدار ماه که در فاصله ۲۳۹۰۰۰ مایلی(۳۸۳۰۰۰ کیلومتری) از زمین قرار دارد، آغاز کند.

 به طور کلی، این سفر کاوشگر را حدود ۸۷۰۰۰۰ مایل(۱.۴ میلیون کیلومتر) در فضا پیش برد. انتظار می‌رفت این فرودگر در روز سه‌شنبه در ساعت ۱۲:۴۰ به وقت منطقه زمانی شرقی(۲۰:۱۰ به وقت ایران) روی سطح ماه قرار بگیرد. با این وجود پس از گذشت دقایقی از ورود آن به ماه، تلاش تیم کنترل ماموریت برای بازیابی ارتباط با این فرودگر پس از یک قطعی پیش‌بینی شده٬ ناموفق بود. حدود ۲۰ دقیقه پس از زمان برنامه‌ریزی شده برای فرود، تاکشی هاکامادا(Takeshi Hakamada)، مدیر عامل شرکت آی‌اسپیس گفت: ما نتوانستیم فرود موفقیت آمیز را تأیید کنیم. ما باید فرض کنیم که نتوانستیم فرود روی سطح ماه را کامل کنیم. مهندسان ما به بررسی وضعیت ادامه می‌دهند. او افزود که تیمش توانسته تا زمان فرود، داده‌هایی را از این فرودگر جمع‌آوری کند. این یک «دستاورد بزرگ» است که می‌تواند به ماموریت‌های فضایی آینده کمک کند.

خبرگزاری رویترز نیز به نقل از آی‌اسپیس‌ نوشته است که این شرکت می‌گوید، تلاشش برای فرود اولین ماموریت تجاری به ماه با شکست مواجه شده است و این فرودگر به احتمال زیاد روی سطح ماه سقوط کرده است.

سرنوشت نامعلوم فرودگر قمری ژاپن و ماه‌نورد امارات

فرودگر ماه که «Hakuto-R» نام دارد، مریخ نورد راشد امارات را حمل می‌کرد. راشد اولین فضاپیمای قمری ساخت جهان عرب بود که توسط مرکز فضایی محمدبن راشد در دبی ساخته شد. در تاریخ، تنها سه کشور تا به حال فرود کنترل شده روی ماه را اجرا کرده‌اند که شامل ایالات متحده، اتحاد جماهیر شوروی سابق و چین می‌شوند.

ایالات متحده تنها کشوری است که موفق به فرود انسانها روی ماه شده است.

شرکت آی‌اسپیس ژاپن رویکرد متفاوتی نسبت به ماموریت‌های قبلی به ماه در پیش گرفت و تلاش کرد فضاپیمای خود را به عنوان یک ماموریت تجاری پرتاب کند به جای آن که این ماموریت را تحت پرچم تنها یک کشور بر روی ماه فرود بیاورد. این شرکت داده‌های جدیدی از این ماموریت در حساب توییتری خود به اشتراک گذاشته بود، از جمله عکسی که در آن زمین از پشت ماه دیده می‌شود.

سرنوشت نامعلوم فرودگر قمری ژاپن و ماه‌نورد امارات

این شرکت برای حوادث ناگوار آماده شده بود و در پستی در روز ۱۱ دسامبر خاطرنشان کرد: با فرض احتمال بروز ناهنجاری در طول ماموریت، نتایج با معیارها سنجیده و ارزیابی می‌شود و در ماموریت‌های آتی که از هم اکنون تا سال ۲۰۲۵ در حال توسعه هستند، گنجانده می‌شود.

در صورت موفقیت، انتظار می‌رفت ماه‌نورد ۲۲ پوندی(۱۰ کیلوگرمی) رشید از فرودگر ماه خارج شود و بخش عمده‌ی ۱۴ روز قمری خود را به کاوش در دهانه اطلس در شمال شرقی ماه بگذراند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha