• شنبه / ۲۱ آبان ۱۴۰۱ / ۱۵:۱۲
  • دسته‌بندی: گردشگری و میراث
  • کد خبر: 1401082114546
  • خبرنگار : 71021

در آستانه آغاز کاوش‌های باستان‌شناسی در «حریره» اعلام شد

کیش چقدر قدمت دارد و آخرین یافته‌های باستان‌شناسان چه بود؟

کیش چقدر قدمت دارد و آخرین یافته‌های باستان‌شناسان چه بود؟

رییس پژوهشگاه میراث‌فرهنگی و گردشگری با تشریح آخرین یافته‌های باستان‌شناسی از جزیره کیش، از آغاز حفاری و کاوش‌های باستان‌شناسان از آذرماه امسال در جزیره حریره (کیش) خبر داد.

به گزارش ایسنا، مصیب امیری ـ رییس پژوهشگاه میراث‌فرهنگی و گردشگری ـ‌ گفت: در جزیره کیش چندین فصل حفاری انجام شده و مساحت فعلی جزیره «حریره» بالغ بر ۱۲۰ هکتار است. آثاری که در چندین فصل کاوش بدست آمده شامل خانه اعیانی، بقایای حمام و مسجد جامع است. این مسجد ۱۲۰۰ مترمربع مساحت داشته که از آبادانی شهر حریره نشان می‌دهد. بیشتر بقایای این مسجد ایلخانی  که از دل خاک بیرون آمده، قابل بازدید است.

او افزود: بنیان جزیره حریره (کیش) به دوره ایلخانی بازمی‌گردد و تا دوره تیموری به عنوان بندرگاه، نقش فعالی داشته است و با کشورهای مختلف، از جمله چین و آفریقا تبادلات اقتصادی و تجاری داشته است.

رییس پژوهشگاه میراث‌فرهنگی و گردشگری همچنین گفت: جزیره حریره در گذشته نقش بندرگاه و تجاری داشته است. قبل از این جزیره، بندر «سیراف» از دوره ساسانی تا سلجوقی این نقش را ایفا می‌کرده و آباد بوده است. پس از شهر حریره هم جزیره «هرمز» خصوصا در دوره صفویه کارکرد بندر تجاری را ایفا کرده است. بندر سیراف و جزیر هرمز کارکرد اولیه خود را نتوانستند حفظ کنند، اما امروز جزیره حریره (کیش) همچنان نقش تجاری و بازرگانی خود را با توجه به شرایط اقلیمی و طبیعی دارد.

امیری ادامه داد: در جلسه‌ای که روز چهارشنبه ۱۸ آبان‌ماه ۱۴۰۱ با مدیرعامل منطقه آزاد کیش و معاون گردشگری کیش داشتم، درباره از سرگیری کاوش‌ها و حفاری‌ها در شهر حریره که بیشتر بر روی مسیر دسترسی‌ها و شبکه معابر متمرکز است گفت‌وگو کردم تا بازدیدکنندگان زمانی‌که وارد شهر حریره می‌شوند بتوانند کالبد معماری و شهرسازی را بیشتر درک کنند.

او افزود: قرار است حفاری‌های ناتمام مسجد ایلخانی تکمیل شود و سعی می‌کنیم با کسب اطلاعات تاریخی بیشتر در برنامه میان‌مدت بتوانیم ساختار معماری شهر را برای بازدیدکنندگان بیشتر معرفی و فرصت جدیدی را برای گردشگری ایجاد کنیم. با توجه با این‌که شش ماه از سال حفاری خواهیم داشت گردشگران می‌توانند با بازدید از شهر حریره، این کاوش‌ها را ببینند.

رییس پژوهشگاه میراث‌فرهنگی و گردشگری گفت: در حال حاضر مسیر بازدیدها، تابلوهای معرفی و نورپردازی در حریره خوب اجرا شده است. موزه خوبی هم در این شهر وجود دارد که امکان توسعه آن وجود دارد. همچنین قصد داریم مردم‌شناسی جزیره را با توجه به بخش‌های بومی آن انجام دهیم.

کیش چقدر قدمت دارد و آخرین یافته‌های باستان‌شناسان چه بود؟

امیری همچنین بیان کرد: با توجه به زیرساخت‌های خوبی که در کیش وجود دارد، قصد داریم گردهمایی سالانه باستان‌شناسی را در این جزیره برگزار کنیم. همچنین با توجه به ظرفیت خوبی که پژوهشگاه میراث‌فرهنگی و گردشگری در حوزه آموزش دارد در صورت تمایل منطقه آزاد کیش می‌توانیم دوره‌های آموزشی برای هنرمندان هنرهای سنتی جزیره، راهنمایان گردشگری و هتلداران برگزار کنیم و گواهینامه برای آن‌ها صادر کنیم.

او سپس به بازدیدی که از جزیره هندورابی و بافت سنتی بومیان جزیره کیش و اقامتگاه‌های بوم‌گردی داشته است، اشاره کرد و این بافت را از نظر مردم‌شناسسی قابل بررسی دانست و گفت: مساحت جزیره هندورابی ۲۰ کیلومتر است، جمعیت افراد ساکن در این جزیره ۱۲۰ نفر است و شغل مردم آن ماهیگیری است. تاکنون در این جزیره مطالعات باستان‌شناسی انجام نشده و قرار است مطالعات باستان‌شناسی در راستای تهیه اطلس باستان‌َشناسی سواحل خلیج‌فارس از جزیره کیش و هندورابی شروع شود.

به گفته رییس پژوهشگاه میراث‌فرهنگی و گردشگری، هزینه مطالعات در جزیره هندورابی با پژوهشگاه میراث‌فرهنگی و گردشگری و هزینه حفاری‌ها با منطقه آزاد کیش است.

روابط عمومی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی به نقل از امیری اعلام کرد: پیش‌نویس تمام موارد مطرح شده با مدیرعامل منطقه آزاد کیش تهیه و آماده شده است و در قالب تفاهم‌نامه‌ای به‌زودی امضا می‌شود. با توجه به دستور ویژه‌ آقای ضرغامی درباره ظرفیت‌های کیش در حوزه میراث‌فرهنگی و گردشگری، ادامه کاوش‌ها در جزیره حریره (کیش) با جدیت دنبال خواهد شد.

کیش چقدر قدمت دارد و آخرین یافته‌های باستان‌شناسان چه بود؟

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha