• چهارشنبه / ۱۹ مرداد ۱۴۰۱ / ۱۱:۱۰
  • دسته‌بندی: ارتباطات و فناوری اطلاعات
  • کد خبر: 1401051913682
  • خبرنگار : 71049

وزیر ارتباطات در حاشیه جلسه دولت:

دیپلماسی فعال دولت سیزدهم امکان پرتاب ماهواره "خیام" را فراهم کرد

دیپلماسی فعال دولت سیزدهم امکان پرتاب ماهواره "خیام" را فراهم کرد

وزیر ارتباطات و فن آوری اطلاعات با یادآوری اینکه کار اصلی ساخت ماهواره "خیام" از پنج سال پیش شروع شده بود و نزدیک به یک سال بود که از آماده شدن آن می‌گذشت ،اما مشکلات جدی برای پرتاب آن وجود داشت تصریح کرد که در دولت سیزدهم با دیپلماسی فعال و در سایه روابط خوب بین ایران و روسیه توانستیم این ماهواره را با ماهوره بر بسیار مطمئن پرتاب کنیم.

به گزارش ایسنا، عیسی زارع پور روز چهارشنبه در جمع خبرنگاران در حاشیه نشست هیات دولت گفت: یکی از گلایه هایی که خانواده ها بارها در جلسات مختلف به ما گفتند و از نگرانی های جدی خانواده های ایرانی است که به حق هم هست دسترسی به محتواهای ممنوع در جمهوری اسلامی و اینکه دسترسی به آنها به آسانی صورت نگیرد، است ، ما به کمک اپراتورهای ارتباطی امکانی را فعال کردیم که صرفا دسترسی به محتواهای مستهجن و غیراخلاقی یا خشونت بسیار شدید توسط خود پلتفرم های جستجو محدود شود و بحث قفل کودک مطرح نیست.
وی تاکید کرد که هیچ محدودیتی در هیچ نوع جستجوی دیگری ایجاد نشده است. در خیلی از کشورهای دیگر هم این امکان فعال شده است.

ور در ادامه با اشاره به موضوع پرتاب ماهواره خیام به فضا با همکاری روسیه، تاکید کرد: ما در صنعت بومی فضایی و ساخت ماهواره‌ها و ایستگاه‌های زمینی و توسعه کاربردهای صنعت فضایی در زندگی مردم ، در جاهایی که خلا داریم نیاز به همراهی کشورهای صاحب نام در این زمینه وجود دارد. در همین راستا روز سه شنبه ماهواره خیام که ماهواره سنجشی با دقت بالاست از پایگاه فضایی بایکونور در قزاقستان که متعلق به روسیه است به فضا پرتاب شد که بزرگترین پایگاه فضایی است که از دهه شصت فعال است و الان هم ماهانه با همین موشک که ماهواره خیام پرتاب شد، فضانورد به ایستگاه بین‌المللی می فرستند.

وی گفت: این افتخار بزرگی است برای متخصصان کشور که در کنار روسیه که حدود هفت دهه در این حوزه فعال هستند، قرار گیرند. ماهواره خیام ششصد کیلو وزن داشت و کاربردهای متنوع دارد از بحث ارتقاء بهره‌وری در کشاورزی و پایش محصولات کشاورزی تا مبارزه با جنگل خواری و زمین خواری و غیره.

زارع پور ادامه داد : این ماهواره با همکاری مشترک بین ایران و روسیه به فضا پرتاب شد و البته کار اصلی ساخت آن از پنج سال پیش شروع شده بود و نزدیک به یک سال بود که آماده شده بود، اما مشکلات جدی برای پرتاب آن وجود داشت و در دولت سیزدهم با دیپلماسی فعال و کار شبانه روزی که همکاران ما داشتند ، ده‌ها نشست مشترک بین طرف ایرانی و روسی برگزار شد و در سایه روابط خوب بین دو کشور این ماهواره را با ماهوره بر بسیار مطمئن پرتاب کردیم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha