• یکشنبه / ۲۲ اسفند ۱۴۰۰ / ۱۰:۲۸
  • دسته‌بندی: مجلس
  • کد خبر: 1400122217249
  • منبع : مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی

مخالفت مرکز پژوهش‌ها با نسخ قانون تغییر ساعت رسمی کشور

مخالفت مرکز پژوهش‌ها با نسخ قانون تغییر ساعت رسمی کشور

دفتر مطالعات پژوهش های زیربنایی و امور تولیدی مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی طی گزارشی با نسخ قانون تغییر ساعت رسمی کشور مخالفت کرد.

به گزارش ایسنا، به نقل از مرکز پژوهش های مجلس، در این گزارش آمده که صرفه‌جویی در مصرف انرژی اصلی‌ترین انگیزه برای اجرای طرح تغییر ساعت در کشورها بوده است. اما در سال‌های اخیر، آثار سوء تغییر ساعت بر سلامتی افراد جامعه در برخی از کشورهای اروپایی موجب شده تداوم اجرای این طرح با تردید مواجه شود.

در این گزارش تصریح شده که درواقع در سال‌های اخیر به‌دلیل افزایش اهمیت سلامتی افراد جامعه نسبت به صرفه‌جویی انرژی، موجب شده برخی کشورهای عضو اتحادیه اروپا گرایش به سمت توقف اجرای طرح تغییر ساعت داشته باشند گرچه هنوز هم به اجرای آن مبادرت می‌ورزند. تنظیم فعالیت افراد آن جوامع با زمان محلی؛ علت اثرگذاری بر سلامتی افراد (تغییر ساعت بیداری و خواب) در این جوامع اعلام شده ‌است. این درحالی است که در کشورهای اسلامی نظیر ایران، تنظیم فعالیت‌های افراد علاوه‌بر زمان محلی با زمان خورشیدی نیز تنظیم می‌شود.

در این گزارش ذکر شده که در مردادماه ۱۳۸۶ با توجه به بررسی‌های علمی، فرهنگی، اجتماعی و موضوع صرفه‌جویی انرژی، قانون تغییر ساعت رسمی کشور تصویب شد. در سال ۱۳۹۷، بازاندیشی برای عدم اجرای تغییر ساعت، در برخی کشورهای اتحادیه اروپا موضوع آثار منفی آن بر ساعات فیزیولوژیک در اروپا و آمریکا رسانه‌ای شد. در حال حاضر، یک چهارم از کشورهای دنیا که در نیمکره شمالی زمین واقع هستند به تغییر ساعت مبادرت می‌ورزند. در ایران اسلامی، انجام فرائض دینی، مبتنی‌بر تغییرات طلوع و غروب آفتاب است. فارغ از مسائل صرفه‌جویی انرژی، زمان‌بندی آغاز فعالیت‌های روزانه افراد به اوقات شرعی نزدیک‌تر است. پزشکان و اطبا معتقدند، بهترین زمان تنفس صبحگاهی براساس ساعات فیزیولوژیک ساعت ۴ و بهینه‌ترین زمان آغاز فعالیت روزانه ساعت ۸-۷ صبح است.

در بخش دیگری از گزارش مرکز پژوهش های مجلس آمده که لذا به‌نظر می‌رسد، آسیب مترتب ناشی از تغییر ساعت در ایران به گستره‌ای که در کشورهای اروپایی مطرح است، نباشد.  از سوی‌دیگر، اجرای طرح تغییر ساعت نقش بسزایی در کاهش مصرف انرژی برق دارد. تغییر ساعت رسمی کشور در صرفه‌جویی مصرف انرژی برق کشور مؤثر است و این تأثیر بین ۳-۱ درصد متغیر است. در کاهش پیک مصرف برق کشور نیز این تأثیر بین ۵/۱-۱ درصد پیش‌بینی شده ‌است.

در جمع بندی این گزارش آمده که لذا با توجه به بررسی کارشناسی آثار اجرای قانون تغییر ساعت رسمی کشور به‌ویژه بر میزان صرفه‌جویی مصرف انرژی و ساعت پیک بار برق و با توجه به توضیحات مندرج در این گزارش پیشنهاد می‌شود، کماکان این قانون همچون سنوات گذشته اجرا شود. به‌دلیل توجیه‌پذیری و مستند بودن نتایج پژوهش‌های مطالعه آثار تغییر ساعت رسمی کشور و با توجه به اهمیت جایگاه صرفه‌جویی انرژی و تنظیم فعالیت‌های اجتماعی با توجه به اوقات شرعی، پیشنهاد می‌شود که این قانون کمافی‌السابق در کشور اجرا شود و لذا تصویب طرح پیشنهاد نمی‌شود.

متن کامل این گزارش را اینجا بخوانید.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۰-۱۲-۲۲ ۱۴:۱۴

اینا چی میگن

avatar
۱۴۰۰-۱۲-۲۳ ۰۲:۰۸

لطفا ساعتو تغییر بدین🙏

avatar
۱۴۰۰-۱۲-۲۳ ۰۸:۴۳

ساعت رسمی کشور ایران در طول سال باید ثابت باشد

avatar
۱۴۰۰-۱۲-۲۳ ۱۷:۲۸

فقط به نفع کارمندان دولتی تا ساعت یک برگردندخانه

avatar
۱۴۰۰-۱۲-۲۳ ۱۷:۴۹

تو رو به خدا ساعت ساعت زمستانه باشه اوغات شرعی بهم میخوره به خدا اعمال دینی همین جوری هم با تغییر ساعت اذبین رفته

avatar
۱۴۰۰-۱۲-۲۳ ۱۷:۴۹

تو رو به خدا ساعت ساعت زمستانه باشه اوغات شرعی بهم میخوره به خدا اعمال دینی همین جوری هم با تغییر ساعت اذبین رفته

avatar
۱۴۰۰-۱۲-۲۳ ۱۸:۰۵

این همه مشکلات داریم حالا گیر دادن به ساعت بزارید مثل هرسال باشه دیگه مردم هم بهش عادت کردن .

avatar
۱۴۰۰-۱۲-۲۳ ۱۸:۳۵

همش الکی حرف نزنین. به جای تغییر ساعت میتونین ساعت کاری رو تغییر بدین و به شبکه بین المللی هم اعلام کنین ۶ ماه سال ساعت اداری یا کاری یا هر چیتون این هست و ۶ ماه دوم این هست. خیلی خودتونو و مردمو به چالش میکشین

avatar
۱۴۰۰-۱۲-۲۳ ۲۳:۴۶

لطفاً ساعت رسمی کشور را ثابت نگه دارید ساعت جدید سیستم بیولوژیک بدن را بهم می ریزه

avatar
۱۴۰۰-۱۲-۲۴ ۱۴:۲۷

تمام مشکلات راحل کرده اند..فقط این تغییرساعت مانده میخواهندحقوقشان راحلال کنند