به گزارش ایسنا، آیتالله سید ابراهیم رئیسی بعدازظهر امروز جمعه در نشست با فعالان و متخصصان حوزه محیط زیست و منابع طبیعی مازندران با انتقاد از ساخت و سازهای غیرمجاز در جنگلها گفت: باید بررسی شود ساختمانهایی که در قلب جنگل احداث شده، با مجوز چه مقاماتی بوده و آیا آن مقام برای صدور این مجوز صلاحیت داشته یا نداشته؟ و چنانچه صلاحیت داشته، چگونه به خود اجازه داده مجوز ساخت و ساز در جنگل را صادر و ثروت ملی را تخریب کند؟
رئیس جمهور از استاندار مازندران خواست کارگروهی را مامور کند تا از فردا صبح تخلفات ساختمانی در درون جنگل را با اولویت ساختمانهای در حال احداث بررسی کنند تا مشخص شود این ساختمانها با چه مجوزی در حال احداث است.
وی اضافه کرد: این کارگروه موظف است تا آخر امسال فهرست تخلفات را در مازندران مشخص کند تا جلوی آنها گرفته شود.
رئیسی با تاکید بر اینکه تخلف و آسیب به جنگلها از هیچ فرد و دستگاهی پذیرفتنی نیست، تصریح کرد: ادارات و سازمان های دولتی اجازه تعرض به منابع طبیعی را ندارند و دستگاهها، مقامات و افراد بانفوذ هم چنانچه مرتکب تخلف شوند، باید با آن شدیدتر برخورد شود.
رئیس جمهور تاکید کرد: از امروز نباید به هیچعنوان اجازه داده شود آسیبی به جنگلهای کشور وارد شود و ضمن برخورد با متخلفان، لازم است مردم نیز در جریان این برخوردها قرار گیرند.
رئیسی در بخش دیگری از سخنان خود استان مازندران را یکی از قطبهای کشاورزی کشور توصیف، و بر لزوم حمایت از کشت برنج در سطح استان تاکید کرد و گفت: ظرفیت و امکان خودکفایی در برنج وجود دارد و این نیازمند برنامهریزی مناسب و حمایت از کشاورزان است و بدیهی است دولت از هرگونه تلاش برای خودکفایی در محصول برنج حمایت میکند.
رئیس جمهور در ادامه به موضوع بررسی وضعیت سدها توسط دانشگاههای مازندران اشاره کرد و گفت: دانشگاههای استان میتوانند وضعیت سدها را بدون نگاه اقلیمی و با دیدگاه دقیق کارشناسی و علمی بررسی و آسیبهای آن را برطرف کنند.
رئیسی همچنین بر ضرورت برنامهریزی برای جلوگیری از هدررفت آب تاکید کرد و گفت: لازم است در مدیریت آب، تجدیدنظر جدی انجام شود و بیتردید با مدیریت مناسب میتوان کاری کرد که با کمبود آب مواجه نباشیم؛ ضمن اینکه با پیشبینیها، پیشگیریها و اقدامات مناسب میتوان از قطعی آب و برق نیز جلوگیری کرد؛ همچنانکه در ماههای گذشته در این زمینه اقدامات شایستهای انجام شده است.
رئیس جمهور با تاکید بر اینکه صیانت و حفظ محیط زیست به معنای مسدود و محصور کردن مناطق طبیعی نیست، گفت: حفظ محیط زیست بیش از هر چیز نیازمند طراحیهای علمی و ابتکار عمل تخصصی است که ضمن صیانت از محیط زیست و منابع طبیعی، امکان استفاده مردم از این مناطق نیز فراهم باشد.
رئیسی در ادامه نقش مردم و تشکلهای مردم نهاد را در حفظ محیط زیست مهم توصیف کرد و از رئیس سازمان محیط زیست خواست برای صیانت از منابع و ثروت ملی کشور با سازمان جنگلها و منابع طبیعی برادرانه همکاری کنند.
انتهای پیام
نظرات