• چهارشنبه / ۴ اسفند ۱۴۰۰ / ۱۱:۰۰
  • دسته‌بندی: مجلس
  • کد خبر: 1400120403057
  • خبرنگار : 71234

واکنش نمایندگان به تصویب کلیات طرح صیانت

واکنش نمایندگان به تصویب کلیات طرح صیانت

تصویب کلیات طرح حمایت از حقوق کاربران در فضای مجازی در کمیسیون مشترک با واکنش های متفاوت نمایندگان مجلس شورای اسلامی مواجه شده است.

به گزارش ایسنا، روز گذشته کمیسیون مشترک در جلسه ای کلیات طرح حمایت از حقوق کاربران در فضای مجازی را با ۱۸ رای تصویب کرد. موضوعی که با واکنش های منفی و انتقادات بی شماری در فضای مجازی مواجه شد تا جایی که تعدادی از نمایندگان مجلس با امضای نامه ای به هیات رییسه مجلس، خواستار لغو بررسی ‎طرح صیانت در کمیسیون مشترک و بازگشت طرح به صحن مجلس شدند.

برخی از نمایندگان مجلس هم در صفحات شخصی خود در توییتر به این موضوع واکنش نشان دادند که در زیر می خوانید:

غلامرضا مرحبا نماینده آستارا:

«ضمن تاکید بر ضرورت سامان دهی فضای مجازی، معتقدم این امر صرفا از طریق اقناع جامعه هدف و پرهیز از هرگونه ممنوعیت ممکن می باشد.  مطلوب ترین مرجع تصمیم گیری، صحن علنی مجلس شورای اسلامی می باشد.»

سمیه رفیعی نماینده تهران:

«جهاد تبین ثمره‌اش آرامش جامعه است. آرامش جامعه ارمغانش وحدت ملی است. هر اقدامی که آرامش اجتماعی را برباید، اعتماد ملی را نشانه رفته است.»

صدیف بدری نماینده اردبیل:

«تصویب ⁧‫طرح صیانت‬⁩ به منزله زدن چوب حراج بر ⁧‫سرمایه اجتماعی‬⁩ و ⁧‫اعتماد عمومی‬⁩ است. این طرح باید در صحن عمومی و در مقابل دیدگان ملت، بررسی و به رای گذاشته شود.
مجلس ۲۹۰ نفر نماینده دارد، نه ۱۸ نفر!»

بهروز محبی نجم آبادی نماینده سبزوار:

«مگر می‌شود بر طرحی فراگیر و مهم بدون اقناع، اجماع کرد؟
‏فضای مجازی دیگر حقیقی شده است، اما اهمیت حفظ حقوق مردم و برخورد قانونی با تعدّی کنندگان به منافع عموم ملت بر کسی پوشیده نیست.
‏خروجی تصمیمات مجلس باید تسهیل کسب و کارهای مجازی و حمایت از آن در سایه ی اینترنت ارزان و امن باشد.»

مهرداد ویس کرمی نماینده خرم آباد:

«لختی برای تعقل؛
‏-مخالفم
‏-با چی؟
‏- با طرح ⁧‫#صیانت‬⁩
‏- چرا؟
‏- چون بده
‏- چرا بده؟
‏-چون اینترنت را قطع می کنند
‏- چرا قطع میکنند؟
‏- نمیدونم
‏- کی گفته؟
‏- همه میگن
‏- اونا از کجا میگن؟
‏- نمیدونم
‏-  خودت طرح را دیدی؟
‏- خیر
‏- پس چرا مخالفی؟
‏-  چون همه میگن بده
‏- کجا میگن؟
‏- در فضای مجازی»

معصومه پاشایی نماینده مرند و جلفا:

«معاونت قوانین مجلس در نامه ای به رئیس کمیسیون ویژه ⁧‫طرح حمایت از حقوق کاربران‬⁩ بر اساس قانون آئین نامه داخلی مجلس، رای گیری کمیسیون ویژه و تصویب کلیات را غیر قانونی دانسته، پس به علت تخلف از مفاد صریح قانون، تصمیم گیری شتاب زده امروز عملا باطل می شود.
امیدواریم  قانون مبنای عمل همۀ ما در تصمیم گیری ها باشد و با تخلف از قانون، زمینه تنزل جایگاه رفیع نهاد قانونگذار در نظر مردم فراهم نشود.»

جلال رشیدی کوچی نماینده مرودشت:

«همانطور که در لایو گفتم کلیات جلسه مورد بحث و مناقشه بود و طبق نامه معاونت قوانین مجلس، رای‌گیری از لحاظ قانونی دارای ایراد و قابل پذیرش نیست.»

محمد صفایی نماینده گناباد:

«طرح صیانت که  امروز  کلیات آن در کمیسیون مشترک به تصویب رسید. صدای مجلس یازدهم نیست.»

کیومرث سرمدی نماینده اسدآباد:

«ضمن اذعان به وجود ولنگاری در ⁧‫فضای مجازی‬⁩ و لزوم سامان‌دهی آن، اقناع افکار عمومی پیش نیاز قطعی طرح موسوم به صیانت است. برای بازگشت طرح به صحن و بررسی بیشتر و ⁧‫شفاف‬⁩ آن توسط تمامی نمایندگان، تلاش خود را بعنوان نماینده مردم به کار خواهم بست.
البته معتقدم فارغ از سرانجام طرح در حالی که فکر مردم صبورمان درگیر مشکلات اقتصادی و دغدغه های شب عید است و رسانه های معاند نیز به دروغ، کندی اینترنت را به ⁧‫طرح صیانت‬⁩ ربط می‌دهند این ایام زمان مناسبی برای بررسی آن نبود.»

علی خضریان نماینده تهران:

«با توجه به حساسیت افکار عمومی پیرامون تصویب کلیات طرح نظام تنظیم مقررات خدمات ⁧‫فضای مجازی‬⁩ در سیزدهمین نشست کمیسیون مشترک ⁧‫مجلس‬⁩، در حالیکه بدیهی است به دلیل عدم عضویت در این کمیسیون، فاقد حق رای بوده‌ام، گزارشی از آنچه در این خصوص گذشته را برای ⁧‫شفافیت‬⁩ موضوع بیان می‌کنم.

همانطور که به دفعات از سوی کارشناسان مطرح شده است، موضوع ساماندهی فضای مجازی و ⁧‫حاکمیت سایبری‬⁩ عموم کشورهای جهان مورد توجه جدی قرار گرفته و در ⁧‫ایران‬⁩ نیز می‌بایست در ابعاد تقنینی و اجرایی جهت تامین منافع ملی و حمایت از کاربران، عقب افتادگی‌های گذشته جبران شود. امروز در شرایطی هستیم که کشور آمریکا با ده‌ها ⁧‫قانون جامع‬⁩ درباره فضای مجازی، آژانس امنیت سایبری این کشور (NSA) را عهده‌دار ⁧‫مدیریت اینترنت‬⁩ کرده است. کشورهای اروپایی با قانون GDPR به دنبال ⁧‫حکمرانی‬⁩ در فضای سایبر رفته‌اند و شرقی‌ها مانع فعالیت بی‌ضابطه شرکت‌های چندملیتی شده‌اند.

در چنین شرایطی برخی به طور تلویحی از دستگاه اجرایی و تقنینی کشور می‌خواهند که فضای «یله و رها» ادامه‌دار باشد و هیچ اقدامی برای تامین منافع کشور و ⁧‫مردم‬⁩ صورت نگیرد و عملا قائل به این هستند که ایران اسلامی در این مسایل باید قواعد ⁧‫دهکده جهانی‬⁩ را برخلاف حتی کشوری چون ترکیه بپذیرد. برخی با پز حمایت از کسب و کارها در حالی مقابل هر اقدامی صف کشی رسانه‌ای می‌کنند که شرکت‌های ایرانی با پذیرش قواعد حضور در زیست بوم ⁧‫اقتصاد دیجیتال‬⁩ کشور در مقابل پلتفرم‌های چندملیتی که بدون مجوز فعالیت می‌کنند و هیچ مالیاتی به دولت پرداخت نمی‌کنند، عملا شانسی برای فعالیت ندارند.

جالب اینکه پلتفرم‌های خارجی ضمن خروج سالانه هزاران ترابایت داده بدون هیچ تعهدی برای دیتاماینینگ از کشور، در حالی ۱۳میلیون محتوا را با برچسب HERO بدون هیچ توضیحی حذف می‌کنند که آموزش ساخت مواد منفجره، فروش مواد مخدر، اسلحه و داروهای غیرمجاز را به طور گسترده در دسترس قرار داده است! کسی با فعالیت شرکت‌های خارجی و رقابت در اقتصاد دیجیتال مخالف نیست. پلتفرم‌های اقتصادی غیرایرانی همچون نشان‌های خارجی در صنایع مختلف می‌توانند در ایران فعالیت کنند. آنچه مغایر با ⁧‫عقلانیت حکمرانی‬⁩ است، قاچاق اطلاعات، پهنای باند، عدم پرداخت مالیات، پاسخگو نبودن به دولت ایران است.

ضمن اینکه کشور باید توانمندی‌های خود در زمینه زیست بوم دیجیتال را به حدی تقویت کند که اگر روزی پلتفرم‌های آمریکایی به همان سادگی که ۱۳ میلیون محتوا را حذف کردند، تمام صفحات کاربران ایرانی با کاربری کسب و کار را برای فشار به ایران اسلامی مسدود کرد، کشور با بحران امنیتی مواجه نشود. باید بپذیریم همان طور که مرزهای جغرافیای سیاسی کشور نیاز به مراقبت و ساماندهی دارد، جغرافیای سایبری ایران هم باید ساماندهی شود، به شیوه‌ای که شرق و غرب مرز مجازی خود را مدیریت می‌کنند، و واژه ⁧‫مدیریت‬⁩ به هیچ وجه معنای تهدید اینترنت یا مخالفت با اصل آن نیست.

ضمن اینکه برچسب تعجیل و تصویب چند دقیقه‌ای تنها کلیات طرحی که از ابتدای ⁧‫مجلس یازدهم‬⁩ در کمیسیون فرهنگی و مرکز پژوهش‌ها بررسی شده و سپس رسیدگی به آن از مهرماه ۱۴۰۰ و با تصویب مجلس، در کمیسیون مشترک آغاز شده و به صورت پخش زنده ۱۳ جلسه کارشناسی و مفصل آن پخش گردیده، بی‌انصافی است. افکار عمومی به خوبی به خاطر دارد که در زمان تصویب رسیدگی این طرح طبق اصل ۸۵، جریانی تلاش کرد با القای اینکه مجلس به دنبال تصویب طرح در فضای غیرشفاف و مدت زمان کوتاه است، رسیدگی کارشناسی در کمیسیون مشترک را زیر سوال ببرد. در حالیکه گذر زمان غیرواقعی بودن این اتهامات را ثابت کرد.

باید پذیرفت اتکای به ادبیات غیرکارشناسی با غلبه ⁧‫رادیکالیزم‬⁩ در مخالفت یا موافقت مطلق با قانونگذاری در فضای مجازی، ضمن تشدید هیجانات و دوقطبی‌های فرساینده در جامعه، منجر به حاشیه رفتن ⁧‫عقلانیت سیاسی‬⁩ برای تصویب قوانین موثر و کارآمد در کشور می‌شود.»

ابراهیم رضایی نماینده دشتستان:

«آنچه در کمیسیون مشترک طرح نظام تنظیم مقررات فضای مجازی تصویب شد کلیات طرح بود که باید جزئیات آن در کمیسیون تخصصی بحث و چکش‌کاری شود. به‌عنوان کسی که حوزه تخصصی‌ام رسانه و فضای مجازی است، معتقد به اینترنت پرسرعت، امن و ارزان هستم.
لذا در ادامه همه تلاشم را به کار خواهم بست تا در بررسی جزئیات و مواد آن با خرد جمعی، ضمن تضمین حقوق، امنیت و آزادی‌ کاربران، به اشتغال مردم، سرعت و هزینه اینترنت، حوزه شخصی و... لطمه‌ای وارد نشود و به نفع مردم ⁧‫تغییر‬⁩ کند.»

مصطفی نخعی نماینده نهبندان:

«امروز، امضای مکاتبه ای با هیات رییسه مجلس: ⁧‫طرح صیانت‬⁩ از فضای مجازی به جای کمیسیون مشترک در صحن علنی مورد بررسی قرار گیرد.»

روح الله حضرت پور نماینده ارومیه:

«طرح ⁧‫صیانت‬⁩ همچون بقیه طرح‌های مسدودسازی و محدودسازی از همین الان شکست خورده است. مجلس حق ندارد برای مردم تعیین تکلیف کند. از همان ابتدا مخالف این طرح هستم و تلاش می‌کنیم طرح را به صحن آورده و ردش کنیم. برخی نمایندگان می خواهند بدون نظر مجلس طرح را تصویب کنند.
دولت‌ها نمی توانند در مقابل تکنولوژی بایستند. میلیون‌ها شغل در بستر فضای مجازی ایجاد شده که دولت وظیفه دارد از آن‌ها حمایت کند، نه اینکه به دنبال حذف این فضا باشد.»

فریدون عباسی نماینده کازرون:

«هزینه در تقویت زیر ساختهای ارتباطی و تسهیل تبادل اطلاعات الکترونیک، صرفه جوئی در وقت و هزینه ها را به دنبال دارد. طرح ⁧‫ صیانت‬⁩ از فضای مجازی باید امنیت کشور، حقوق کودکان و سلامت جامعه را مطابق قوانین کشور حفظ کند. حفظ استقلال، آزادی و رونق کسب و کار و جلب اطمینان سرمایه اجتماعی از ضروریات است.»

فاطمه قاسم پور نماینده تهران:

«مطابق نظر معاونت قوانین مجلس، رأی‌گیری دیروز کمیسیون مشترک و تصویب کلیات ⁧‫طرح حمایت از حقوق کاربران‬⁩ غیرقانونی بود. ضمن آن‌که به همراه جمعی از نمایندگان خواستار بازگشت طرح به صحن مجلس شدم، این  طرح باید در صحن مجلس بررسی و رأی و نظر تمام نمایندگان لحاظ شود.

در زمان واگذاری این طرح طبق اصل ۸۵ به یک کمیسیون جزء مخالفین بودم و معتقدم تصمیم گیری در صحن مجلس و به صورت شفاف باید پیگیری شود.»

سیدکاظم دلخوش نماینده صومعه سرا:

«از ابتدای مطرح شدن موضوع ⁧‫طرح صیانت‬⁩ با اصل هشتاد و پنجی شدن و بررسی آن در کمیسیون مشترک طرح صیانت مخالفت کردیم و اکنون نیز با توجه به ارتباط مستقیم این طرح با معیشت و کسب و کار مردم، با تمام قوا درصدد بازگشت طرح به صحن و بررسی علنی آن هستیم.»

وحید جلال زاده نماینده ارومیه:

«طرح هایی که بصورت مستقیم با زندگی مردم در ارتباط است،  میبایست با اقناع افکار عمومی و پاسخگویی دقیق به دغدغه ها و مطالبات مردم و در صحن علنی مجلس بررسی شود.‌»

علی اصغر خانی نماینده شاهرود:

«کاش برخی از همکاران بپذیرند که وکیل مردم هستند، نه ولی آن‌ها.»

حجت الله فیروزی نماینده فسا:

«نمایندگان مجلس قبلا طرح موسوم به صیانت از فضای مجازی را با این استدلال که یک طرح کاملا تخصصی است، برای بررسی کارشناسی و تخصصی و تصویب در چارچوب  اصل ۸۵ قانون اساسی به کمیسیون مشترک ارجاع دادند.
اکنون با توجه به شبهه ای که برخی همکاران عضو کمیسیون مشترک در خصوص تغییر ماهیت ⁧‫طرح صیانت‬⁩ وارد نموده اند و در راستای حفظ حقوق مردم و رفع نگرانی های مطرح شده از ناحیه فعالان اجتماعی، به همراه تعدادی از نمایندگان مردم درخواست استرداد طرح به صحن علنی مجلس را امضا نموده ایم.»

روح الله نجابت نماینده شیراز:

«مردادماه که بررسی ⁧‫طرح صیانت‬⁩ به کمیسیون مشترک ارجاع شد، اعلام کردم که تصمیم‌گیری‌ در مورد فضای مجازی لازم است تا با رفتاری اقناعی پیش برود و مخالف اصل ۸۵‌ شدن طرح صیانت بودم.
امروز نیز با امضای بازگشت طرح به صحن به دنبال آن هستیم که ساماندهی فضای مجازی با دقت کامل مجلس دنبال شود.»

سید غنی نظری نماینده خلخال:

«اعتبار و جایگاه انقلاب اسلامی با خواست و اراده مردم شکل گرفت. هر تصمیمی که مخالف اراده‌ی ملت باشد محکوم به شکست است.
‏از آغاز این طرح اعلام کردم که فضای مجازی و اینترنت به اندازه‌ای برای مردم مهم است که نمی‌توان در یک جمع حدود ۲۰ نفری برای ‌آن تصمیم گرفت.»

سیدمحمد موحد نماینده کهگیلویه:

«در نامه به هیئت رئیسه مجلس متذکر شدم رسیدگی به موضوعات فاقد اولویت مانند ⁧‫طرح صیانت‬⁩ ضرورتی ندارد. جدای از اینکه همه مجلس باید به صیانت بصورت شفاف در وقت مناسب نظر دهند، آئین نامه داخلی ⁧‫معیشت مردم‬⁩ را فریاد می زند. تذکرم به وزیر آموزش و پرورش و تعیین تکلیف حق التدریسان نیز در این راستاست.»

زهره الهیان نماینده تهران:

«بعد از ۴۸ جلسه تخصصی با حضور متخصصین و فعالان فضای مجازی فقط کلیات طرح حمایت از کاربران فضای مجازی به رای گذاشته شد.
‏کمیسیون فضای مجازی آمادگی دارد نظرات نخبگان و فعالان کسب و کارهای اینترنتی را در جزئیات پذیرا باشد.
‏از صداوسیما انتظار می‌رود تبیین بیشتر طرح برای مردم را در اولویت اخبار خود قرار دهد.»

فاطمه رحمانی نماینده مشهد:

طولانی شدن بی‌نتیجه، بی‌توجهی به نظرات نخبگان و از همه مهمتر عدم تبیین و گفتگوی طراحان با مردم باعث شده است طرح حمایت از حقوق کاربران در فضای مجازی رفته رفته بجای ساماندهی این فضا خود تبدیل به یک آسیب در اعتماد عمومی شود.
کماکان معتقدم این طرح باید در صحن علنی بررسی شود.
#طرح_صیانت

محمدعلی محسنی بندپی نماینده نوشهر:

«طرح صیانت از کاربران در فضای مجازی بایستی در راستای افزایش عملگرایی بوده نه محدودیتی بر عملکرد کاربران باشد.
‏۱-همکاری با دانشگاه‌ها در سطح بین المللی با پلتفرم رایانش ابری
‏۲-توسعه کسب و کارهای دیجیتال
‏۳-ترویج گردشگری هوشمند
‏۴-حمایت از کسب و کارهای خرد و کلان
‏۵-توسعه استارت آپ ها در سطح بین المللی
‏۶- و تبدیل شدن به قطب علمی منطقه با توجه به سند چشم انداز ۱۴۰۴ صرفا با ایجاد زیرساخت اینترنت با دسترسی گسترده همراه با سرعت بالا و تعامل جهانی امکان پذیر است.»

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۰-۱۲-۰۴ ۱۲:۱۵

خودشان چنان بلایی بر سر طرح صیانت خودشان آوردند که الان نه اینترنت مطرح است و نه صیانت! بلکه کار کشیده به رو کم کنی!!