به گزارش ایسنا، رضا زبیب در صفحه توییتر خود با اشتراک گذاشتن عکس کتاب خاطرات ویلیام برنز نوشت: «ویلیام برنز نمونه یک دیپلمات حرفه ای و مجرب است. البته در خاطراتش گاهی جهت دار نوشته است، از جمله در باب مذاکرات مسقط.
دیباچه ۲۲ صفحه ای و بسیار غنی کتاب را از دست ندهید که آیینه شفافِ امروز و فردای امریکاست. برنز اذعان میکند که آمریکا دیگر جایگاه سابق را در جهان ندارد ونخواهد داشت
جناب آرمین منتظری با زحمت و مهارت، ترجمه روانی در اختیار خواننده قرار داده اند. محدودیت کراکتر مانع از ذکر زحمات ارزشمند ایشان و قدردانی شد.»
به گزارش ایسنا، کتاب گفتگوهای پشت پرده اثر ویلیام جی برنز با ترجمه آرمین منتظری در 555 صفحه در ایران چاپ شده است.
در مقدمه معرفی این کتاب که از سوی نشر «کتابسرا» منتشر شده است، آمده «این کتاب نوشته یکی از باتجربه ترین دیپلمات های آمریکایی است که در طول دوران کاری اش تجربیات زیادی اندوخته است.
ویلیام برنز این شانس را داشته که در دوران فعالیتش بعنوان یک دیپلمات، رخدادهای بزرگی نظیر فروپاشی بلوک شوروی، اتحاد دو آلمان، جنگ خلیج فارس، حادثه یازده سپتامبر، حمله آمریکا به عراق و افغانستان، بهار عربی و توافق هسته ای گروه 1+5 با ایران را تجربه کند. از این رو این خاطرات میتواند منبع بسیار ارزشمندی از اطلاعات برای علاقمندان به تحولات بین المللی باشد.
در بخش هایی از این کتاب، خصوصا" بخش هایی که به ایران مربوط می شود، ویلیام برنز به طور طبیعی قرائت خود را به عنوان یک دیپلمات آمریکایی از سیاست های ایران ارائه کرده است. بدیهی است که در این موارد نیز مترجم تلاش کرده تا هیچ دخل و تصرفی در متن اصلی صورت نگیرد.
برنز دارای مدرک دکترای روابط بین الملل از دانشگاه آکسفورد است که در قالب بورس مارشال آن را دریافت کرده است. به جز این، او سه مدرک دکترای افتخاری هم گرفته است. نیکلاس برنز در جریان مذاکرات هسته ای ایران با گروه 1+5 نقشی بسیار موثر ایفا کرده است. او و تیم همراهش مسئول مذاکره محرمانه با تیم مذاکره کننده ایرانی در کشور عمان بودند. این مذاکرات آنقدر مفصل و دقیق بود که بعدها به عنوان چارچوبی برای توافق هسته ای که به برنامه جامع اقدام مشترک معروف شد، انجامید. ویلیام برنز در اکتبر 2014 بازنشسته شد.»
به گزارش ایسنا، در حال حاضر ویلیام برنز مدیر آژانس اطلاعات مرکزی آمریکا «سیا» است .
انتهای پیام
نظرات