حمید مهاجرانی در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: این طرح یکی از مهمترین طرحهای مرکزتحقیقات مااست که در بهمن ماه سال ۹۹ به معاونت فناوری ریاست جمهوری ارسال شد، لازم به ذکر است که این طرح ۶ ماهه بوده است، اما خوشبختانه این طرح توانست زودتر از موعد به اتمام برسد.
وی افزود: سرمایهگذار و تولید کننده این دارو در مقایاس صنعتی کارخانه مادر داروس شهرکرد است.
مهاجرانی اظهار کرد: ژن ویروس کرونا هنگام مصرف این واکسن خوراکی توسط سیستم ایمنی بدن شناسایی میشود و ایمنی لازم را ایجاد میکند.
وی در خصوص ویژگیهای این واکسن ادامه داد: خوراکی بودن این واکسن موجب تحریک و ترشح آنتی بادی هایی میشود که با آزاد شدن در مخاط ریه برخلاف سایر واکسنها از ناقل بودن فرد جلوگیری میکند. سیستم تنفسی در صورت استفاده از واکسنهای دیگر، ضدعفونی نمی شود، اما با توجه به وجود محور ایمنی بین دستگاه گوارش و دستگاه تنفسی که به آن محور روده_ ریه یا گوارش_ریه میگویند، پس از مصرف این واکسن، سلولهای ایمنی از طریق این محور و سیستم لنفاوی به سمت ریه ها می روند و ریه ها را از ویروس خالی میکنند.
مهاجرانی افزود: واکسن ها در طی دوران تکاملشان به سمت استفاده از مواد تقویت کننده واکسن به نام "ادجوانت" که یک مکمل واکسن محسوب میشود، رفتند. ادجوانت ها مواد شیمیایی صنعتی هستند به همین دلیل در ساختار این واکسن خوراکی، از پروبیوتیکهایی همراه با پروبیوتیک اصلی استفاده شده که نقش ادجوانت را ایفا میکنند و بر این اساس توانستیم از مصرف یک ماده شیمیایی صنعتی در این واکسن جلوگیری کنیم.
وی با بیان اینکه این واکسن موجب تغییر فرهنگ خانوارها در واکسیناسیون و جلوگیری از هزینههای اضافه مراکز واکسیناسیون و هزینههای پرسنلی می شود، گفت: همراه با این واکسن، پروبیوتیک یا پروبیوتیک هایی که تاکنون نقششان در تقویت سیستم ایمنی نشان داده شده میتوانند به پروبیوتیک اصلی اضافه شوند، بنابراین این واکسن دارویی چند منظوره محسوب میشود و به عنوان یک مکمل غذایی فراسودمند عمل می کند. نکته دیگر این است که پروبیوتیکها بر دستگاه های بدن بویژه دستگاه عصبی اثر مثبت میگذارند.
انتهایپیام
نظرات