• یکشنبه / ۲۵ مهر ۱۴۰۰ / ۰۹:۵۷
  • دسته‌بندی: مجلس
  • کد خبر: 1400072517359
  • خبرنگار : 71560

سخنگوی هیات رئیسه مجلس:

ایران با دقت مسائل منطقه را رصد می‌کند

ایران با دقت مسائل منطقه را رصد می‌کند

سخنگوی هیات رئیسه مجلس تاکید کرد: جمهوری اسلامی ایران و دستگاه دیپلماسی با دقت مسائل و تحولات منطقه را رصد کرده و بر تحرکات دشمن به ویژه رژیم صهیونیستی کاملا اشراف دارد.

به گزارش ایسنا، سید نظام‌الدین موسوی در حاشیه جلسه علنی امروز یکشنبه مجلس در جمع خبرنگاران ضمن تشریح جلسه غیرعلنی امروز (یکشنبه) مجلس شورای اسلامی بیان کرد: در طی ماه‌ها و هفته‌های اخیر در منطقه غرب آسیا و مخصوصا در همسایگی کشورمان تحولات و اتفاقات متعددی به وقوع پیوست که هم از نگاه مردم و هم از منظر سیاست خارجی حائز اهمیت است و لذا امروز از وزیر امور خارجه دعوت شد تا در جلسه غیرعلنی مجلس شورای اسلامی حضور یافته و یک تحلیل کلی در خصوص مسائل و تحولات به وقوع پیوسته در سیاست خارجی و اقداماتی که دستگاه دیپلماسی در مقابل این تحولات انجام داده است برای نمایندگان تشریح کند.

وی در ادامه اظهار کرد: ما در عراق انتخابات پارلمانی را شاهد بودیم که طبیعتا از دل این انتخابات دولت جدید انتخاب خواهد شد، در افغانستان نیز شاهد تغییر حاکمیت بودیم. در سطح کلان نیز آمریکا و رژیم صهیونیستی براساس طرح‌های راهبردی خود تحرکاتی در منطقه دنبال کردند. از سوی دیگر سلسله تحولاتی در منطقه شمال غرب کشور که به نوعی تهدید برای مرزهای ایران تبدیل شد به وقوع پیوست.

سخنگوی هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی ادامه داد: نمایندگان در جلسه غیرعلنی امروز سوالاتی را در خصوص این تحولات از وزیر امور خارجه مطرح کردند و امیرعبداللهیان نیز در خصوص هر کدام از این موضوعات توضیحات مفصلی را به نمایندگان ارائه کردند.

وی گفت: در تحولات شمال غرب کشور و مسائلی که بین جمهوری آذربایجان و جمهوری ارمنستان پیش آمد شاهد شکل‌گیری تهدیدی ضمنی برای مرزهای ایران بودیم که وزیر امور خارجه تحلیل جامع و راهبردی را در این زمینه ارائه کردند و در خصوص اقدامات وزارت خارجه در قبال این تحولات نیز توضیحات مفصلی ارائه و در نهایت مقرر شد مجلس شورای اسلامی و کمیسیون امنیت ملی تحولات را با دقت بیشتری دنبال کنند و دستگاه دیپلماسی نیز گزارشی را در این زمینه ارائه کرده تا در صورت نیاز مجلس نیز وارد عمل شود.

موسوی در ادامه تاکید کرد: با هماهنگی دولت و سایر دستگاه‌ها اقداماتی دنبال خواهد شد که تامین کننده منافع ملی ما باشد. آنچه که حائز اهمیت است این بوده که جمهوری اسلامی ایران و دستگاه دیپلماسی با دقت مسائل منطقه را رصد می‌کند و در تحولات دشمن به ویژه رژیم صهیونیستی اشراف کامل دارند.

وی ادامه داد: مواضع دفاعی ما کاملا روشن است و به هیچ عنوان اجازه نمی‌دهیم که در قبال این تحولات دشمنان ما ضرری را متوجه منافع جمهوری اسلامی کنند. رویکرد جمهوری اسلامی ایران بر تحولات منطقه ایجاد ثبات و امنیت است و ما بر این باوریم که مردم و دولت‌های منطقه خودشان باید مسائل‌شان را ساماندهی کنند و قدرت‌های خارجی حق مداخله ندارند. جمهوری اسلامی ایران دیپلماسی خود را به صورت فعالانه دنبال می‌کند.

سخنگوی هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی در ادامه با اشاره به توضیحات وزیر امور خارجه در خصوص اقدامات انجام شده به منظور تقویت دیپلماسی اقتصادی بیان کرد: از زمان رای اعتماد نمایندگان به وزرا استفاده از ظرفیت دیپلماسی برای پیگیری مسائل اقتصادی یکی از مهم‌ترین مطالبات ما بود. وزارت امور خارجه نیز این موضوع را پیگیری کرده و امروز نیز توضیحاتی در خصوص اقدامات انجام شده برای فعال شدن دیپلماسی اقتصادی با کشورهای همسایه مخصوصا در کشورهای آسیایی، آفریقایی و آمریکای لاتین ارائه شد. به زودی ۳۵ رایزن بازرگانی توسط وزیر خارجه انتخاب خواهد شد و تلاش می‌شود تا دیپلماسی فعالی بر پایه اقتصادی شکل بگیرد.

موسوی با اشاره به تحولات شمال غربی کشور بیان کرد: ما شاهد بودیم که مسائلی بین جمهوری آذربایجان و جمهوری ارمنستان شکل گرفت و قطعا بی‌ثباتی و ناامنی در این کشورها و جدال بین آنها برای ایران نیز تبعاتی دارد. در طول این مدت نیز شاهد لفاظی‌ها و مطالب بی‌پایه و اساس سران و مسئولان این کشورها علیه جمهوری اسلامی ایران بودیم که هم از لحاظ سیاسی و هم در قالب رزمایش نظامی پاسخ لازم داده شد. بنای ما در ارتباط با همسایگان بر تعامل است، اما این‌که قدرت‌های خارجی به ویژه رژیم صهیونیستی با مداخله بخواهد پروژه‌ای را در اطراف ما دنبال کند قابل قبول نبوده و هم از طریق دستگاه دیپلماسی و هم از طریق نیروهای مسلح پاسخ لازم داده خواهد شد.

سخنگوی هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی در ادامه با اشاره به بحث‌های مطرح شده در جلسه غیرعلنی در خصوص مسائل هسته‌ای کشور از سوی وزیر امور خارجه اظهار کرد: موضوع هسته‌ای هم برای افکار عمومی و هم برای نمایندگان بسیار مهم است. در این جلسه در خصوص این‌که رویکرد ما در ادامه کار چگونه خواهد بود بحث‌هایی صورت گرفت.

موسوی با اشاره به اظهارات وزیر امور خارجه در جلسه غیر علنی گفت: در مساله‌ی هسته‌ای مدل‌های مختلفی را تا به امروز دنبال کردیم، در دوره‌ای فقط با سه کشور اروپایی به عنوان کشورهای واسط مذاکره کردیم. مدتی بعد در قالب مذاکرات ۱+۵ موضوع را دنبال کردیم که منتهی به برجام شد. این‌که اکنون چه مدلی را در مذاکرات پیش بگیریم نیازمند واکاوی نقاط ضعف و قوت مدل‌های قبلی و انتخاب مدلی است که تامین کننده منافع ایران باشد. قطعا این مدل با همفکری دولت، مجلس شورای اسلامی، شورای عالی امنیت ملی و تمام بخش‌های مرتبط تعیین خواهد شد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha