دانشجویان همیشه برای خلاقیت و تمرین کار گروهی به دنبال فرصتهای عجیب و غریب هستند. این فرصت را گاهی چند رشته ماکارونی برای ساختن یک پل به وجود میآورد و یا چند تکه کاغذ، چسب و مقوا برای ساخت یک کاوشگر و نجات تخم مرغ.
به گزارش خبرنگار علمی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، شاید به نظر بعضیها این که بخواهی با چند تکه کاغذ، مقوا، چسب و نی یک کاوشگر برای نجات یک تخممرغ بسازی کمی خندهدار به نظر برسد اما این کار به ظاهر مضحک زمانی روشی برای کشف استعدادهای ناب در طراحی کاوشگر برای ناسا بوده است.
مسابقه نجات تخممرغ یا چالش جاذبه از همین جا شکل گرفت؛ از چالش ناسا برای نشاندن کاوشگرها بر روی اجرام آسمانی بدون آن که دستگاهها و یا سرنشینان آن در زمان فرود آسیبی ببینند.
مسابقه نجات تخم مرغ سالهاست که تبدیل به بهانهای برای بروز خلاقیتها و نوآوریها شده است. مسابقهای که در بسیاری از مراکز آموزشی جهان برگزار میشود و گاه ایدههای نوینی از دل آن شکل میگیرد.
در ایران نیز در چند سال اخیر برخی از دانشگاهها مانند ایلام، صنعتی امیرکبیر، صنعتی شریف و آزاد اسلامی برگزاری این مسابقه را آغاز کردهاند.
دانشکده مکانیک دانشگاه صنعتی امیرکبیر روز گذشته پس از چند سال وقفه سومین دوره مسابقه نجات تخم مرغ خود را برای تمامی دانشجویان رشتههای مختلف مهندسی برگزار کرد.
علی مهجوری از دانشجویان این دانشکده که مسوولیت ساماندهی این مسابقات را بر عهده دارد درباره «نجات تخم مرغ» به خبرنگار ایسنا گفت: دور اول و دوم این مسابقات در سالهای 88 و 90 برگزار شده بود و امسال 17 تیم برای دور سوم آن در دانشکده مکانیک دانشگاه صنعتی امیرکبیر اعلام آمادگی کردند.
به گفته وی شرکت کنندگان در این مسابقه تنها اجازه داشتند از ابزار کاغذ، مقوا، چسب، نی و پلاستیک استفاده کنند.
مهجوری و تیم برگزار کننده این مسابقات برای داوری گروههای شرکت کننده معیارهایی چون نشکستن تخممرغها و نزدیک بودن محل فرود سازه به نقطه مشخص شده را در نظر گرفتند و برای نمایان بودن تخم مرغ درون سازه و خارج شدن سالم تخم مرغ از سازه پس از ورود و قابلیت سازه برای اجرای دوبارهی عملیات امتیاز ویژه قائل شدند.
17 تیم شرکت کننده در مسابقات نجات تخم مرغ دانشگاه امیرکبیر روز گذشته سازههای خود را از ارتفاع 15 متری به پایین پرتاب کردند و دور از حسادت، ناراحتی و یا تلاش برای برد و باخت به دلایل شکستن، خراب شدن و یا منحرف شدن سازه خود فکر میکردند، فعالیتی که شاید از نگاه بعضیها فقط یک تفریح مهیج به نظر برسد اما آغاز ایدهپردازی، نوآوری، تحلیل و تمرین کار گروهی برای دانشجویان رشتههای مهندسی است.
انتهای پیام
نظرات