• چهارشنبه / ۵ مهر ۱۳۹۱ / ۰۹:۴۱
  • دسته‌بندی: چهارمحال و بختیاری
  • کد خبر: 91070503253
  • منبع : نمایندگی چهارمحال و بختیاری

/گزارش/ 39 مسجد چهار محال و بختياري در فهرست آثار ملي

/گزارش/ 39 مسجد چهار محال و بختياري در فهرست آثار ملي

ایسنا/چهارمحال و بختیاری چهارمحال و بختياري، از استان‌هاي ايران اسلامي است كه با جمعيتي يكدست شيعه 12 امامي براي مساجد، اهميت زيادي قائل هستند.

چهارمحال و بختياري، از استان‌هاي ايران اسلامي است كه با جمعيتي يكدست شيعه 12 امامي براي مساجد، اهميت زيادي قائل هستند.

به گزارش خبرنگارخبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)-منطقه چهارمحال و بختياري- در اين استان مساجد دیرباز علم و عبادت را در کنار هم گرد آورده و پس از قرن‌ها تغییر و تحول و فراز و فرودهای طبیعی، تاریخی و سیاسی هنوز این ویژگی منحصر به فرد خود را از دست نداده است.

مساجد استان،ويژگي‌هاي منحصر به فردي به لحاظ تاريخي و مصالح به كار رفته در آن‌ها دارد اما اين مساجد مکانی برای فخر برگذشته نیست بلکه دریچه‌ای برای تجسم روشن از آینده فرزندان این خطه علم‌خیز است.

در اين استان حدود 900 هزار نفر با مذهب شيعه مساجد را مكاني مقدس براي خود مي‌دانند و جوانان اين استان متدين علاقه‌ فراواني به حضور در مساجد و اجراي برنامه‌هاي فرهنگي دارند كه حضور جوانان در مساجد ثمره میزان علاقه آنها به اهل بیت(ع) و مقید بودن آنها بر باورهای دینی و مذهبی است.

مسجد جامع نقنه

استان چهارمحال و بختیاری به لحاظ تاريخی و معماری، ویژگی‌های منحصر به فردی دارد از همين‌رو 39 مسجد این استان در فهرست آثار ملی هستند که اداره‌کل میراث فرهنگی، صنایع‌دستی استان مرمت و بازسازی آن‌ها را بر عهده گرفته که این موضوع، بازسازی این مساجد با حفظ معماری و مصالح به کار رفته در آن‌ها را به همراه داشته است.

«شاهین ایل‌بیگی‌پور»، سرپرست معاونت میراث فرهنگی اداره‌کل میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری استان به ايسنا گفت: در استان 39 مسجد که به لحاظ قدمت، معماری و مصالح به کار رفته در آن‌ها نظر شورای عالی ثبت را به خود جلب کرده‌، توانسته‌اند در فهرست آثار ملي به ثبت برسند.

وي افزود: مسجد جامع شهركرد، مسجد جامع چالشتر، مسجد جامع باباحيدر، مسجد جامع وردنجان، مسجد پیامبر اعظم هفشجان، مسجد شيخ عليخان، مسجد جامع نقنه، مسجد جامع كيان، مسجد حاج صنعلي، مسجد دستگرد، مسجد مدني بروجن، مسجد جامع مهديه، مسجد اتابكان شهركرد، مسجد جامع اشكفتك، مسجد ابومحمد شهركرد و مسجد نو شهرکرد از مساجدی هستند که در استان در فهرست آثار ملی هستند.

سرپرست معاونت میراث فرهنگی اداره‌کل میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری چهار محال وبختياري ادامه داد: در رابطه با مساجد ثبت شده در فهرست آثار ملی اداره‌کل میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری استان در صورت نیاز این مساجد به مرمت و بازسازی، مرمت و بازسازی آن‌ها در اولویت برنامه‌های کاری است و در این زمینه محدودیتی نداريم.

مسجد جامع شهر كرد

ايل‌بيگي‌پور تصریح کرد: در مساجد ثبت شده استان در فهرست آثار ملی اداره‌کل اوقاف و امور خیریه استان برنامه‌هایی نظیر برگزاری کلاس قرآنی و انس بیشتر جوانان با قرآن، مسابقه قرآنی، برگزاری مراسم به مناسبت‌های ماه محرم‌الحرام و رمضان‌المبارک و برگزاری نمازهای جماعت در این مساجد برگزار می‌کند.

به گفته وي، هم‌اكنون با وجود ثبت 39 مسجد استان در فهرست آثار ملی و آمادگی اداره‌کل میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری استان برای بازسازی و مرمت مساجد ثبت شده استان در فهرست آثار ملی، امید مي‌رود این روند همچنان ادامه داشته باشد و این فعالیت و اقدامات بی‌نظیر اداره‌کل به ثبت بیش ‌از پیش مساجد استان در فهرست آثار ملی منجر شود.

انتهاي پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha