از تمام انگشتان دستهایمان هم که یاری بگیریم باز تعداد این بزرگان در شمار نخواهد آمد، فرهیختگانی که تاریخ سازند و بی نظیر.
به گزارش خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، منطقه كرمانشاه، در کوچهها و خیابانها و میدانهایی که به نامشان اسم خورده قدم میزنیم و روزگار میگذرانیم، اما از زندگی اکثرشان بیاطلاعیم. چه فراوانند ناشناختههایی که برای پرگوهر شدن این مرز و بوم، خون دلها خوردند تا صدایشان به گوش نسلهای امروز برسد و افسوس که جوانان امروز دغدغههایشان در روزمرگی خلاصه شده و از رنجهای مشاهیر بیخبرند.
در بخش علم و دانش و ادبیات، شمسی پور، کزازی، یدالله بهزاد و معینی کرمانشاهی را داریم. همچنين یار محمدخان کرمانشاهی و شیخ علی خان زنگنه در سیاست افتخار آفرین بودند. شامی کرمانشاهی و شهرام ناظری زبان و اصالتشان را پاس داشتند و کردی را ترویج کردند. پوران درخشنده و نوذر آذری در سینما درخشیدند. عطا الله بهمنش، نخبه گزارش ورزشی بود. سید مرتضی نجومی را به دین و خط خوش میشناختند و چه بسیار از قلم افتادگان دیگر که روزی برای خودشان کسی بودند و مایه افتخار یک شهر.
گرچه اکثرشان رخت از دنیا بستهاند اما زنده نگاه داشتن یادشان برعهده امروزیهاست، مرد میخواهد که پیش قدم شود و قدم به قدم تاریخ کرمانشاه را ورق بزند و نام و تاریخچه گردآوری کند. دلیلش تنها عشق است، عشق به افتخارات پیشین و حال سرزمین مادری، عشق به حفظ زبان و فرهنگ، عشق به ترویج ادبیات کهن و یاد شاعران و نویسندگان و دانشمندان و موسیقی دانان و هنرمندان هم دیاری.
و حاصل این همه میشود کتاب «زندگینامه بزرگان کرمانشاه» به کوشش و قلم «فرشید یوسفی» که چند ماهی است ميهمان مجموعههای کتاب کرمانشاه شده، اما بسیاری از ما از وجود این گنجینه بیخبریم.
کتابی که باید یک نسخه از آن در کتابخانه هر کرمانشاهی و حتی هر ایرانی موجود باشد و اساتید دانشگاه از آن در شناساندن فرهنگ به دانشجویان خود کمک بگیرند. کتابی که از زندگی بیش از 1160 مشهور متولد کرمانشاه از سده اول هجری تا پایان سده سیزدهم خبر میدهد و از کارهایی که انجام دادند، اما به فراموشی سپرده شدند.
و حالا پای حرفهای نگارنده کتاب نشستیم تا از تلاش 40 سالهاش برای تدوین این کتاب بگوید. از وام 15 میلیونی که برای چاپ آن گرفته و از بیمهری برخی ارگانها که در این راه سخت و طولانی یاریاش نکردند.
فرشید یوسفی با حضور در دفتر ایسناي منطقه کرمانشاه، انگیزه تدوین کتاب زندگینامه بزرگان کرمانشاهی را ترویج فرهنگ کرمانشاه دانست و اظهار كرد: از سال 1350 به تشویق یک استاد، زندگی نامه مشاهیر کرمانشاه را به عنوان پایان نامه مقطع کارشناسی ارشد انتخاب کردم و سپس پژوهش روی این طرح را آغاز کردم.
وی ادامه داد: برای جمع آوری این کتاب از منابع بسیار گسترده که بسیاری از آنها در خارج کشور جمع آوری شده بود استفاده کردم و از خود مردم کرمانشاه نیز دعوت به همکاری كردم تا در بازشناساندن افتخارات دیارشان کمک کنند.
این شاعر و نویسنده ضمن قدردانی از استقبال خوب مردم از این کتاب، یادآور شد: با وجود کم لطفی برخی ارگانها، بسیاری از دستگاههای دیگر در گردآوری کتاب نهایت همکاری را داشتند.
یوسفی تصریح کرد: این کتاب شامل تعداد زیادی از عکسهای بزرگان کرمانشاهی است و در تیراژ اول 3000 نسخه از آن به چاپ رسیده است.
وی اظهار كرد: تواضع و افتادگی بیش از حد یکی از مهمترین دلایلی است که بزرگان کرمانشاهی را ناشناخته گذاشته و من اولین گام را برای معرفی آنها برداشتم.
این استاد دانشگاه، عشق و علاقه شخصی را مهمترین دلیل تلاش برای معرفی مشاهیر کرمانشاه برشمرد و افزود: وظیفه داریم برای زنده نگاه داشتن یاد بزرگان کرمانشاهی تلاش کنیم تا آیندگان نیز از اقدامات این چنینی درس بگیرند.
یوسفی بر لزوم حفظ اصالت کرمانشاهی و زنده نگاه داشتن زبان کردی تاکید کرد و گفت: زبان کردی شاخه برومندی از زبان فارسی است که باید پاس داشته شود.
این شاعر و نویسنده کرمانشاهی بيان كرد: در ویرایشهای بعدی کتاب زندگی نامه بزرگان کرمانشاهی، اشکالات و نواقص آن را رفع خواهم کرد و افرادی را که احیانا از قلم افتادهاند، اضافه میکنم.
به گزارش ايسنا، تاکنون بیش از 11 عنوان کتاب از فرشید یوسفی، نویسنده و شاعر کرمانشاهی به چاپ رسیده و دو کتاب «شه سواران» و «بختهواران» نیز که شامل اشعار کردی است از وی در دست چاپ است.
انتهاي پیام
نظرات