• دوشنبه / ۹ آذر ۱۳۹۴ / ۰۷:۲۴
  • دسته‌بندی: علم
  • کد خبر: 94090905475
  • خبرنگار : 30057

ساخت هواپیمای عمود پرواز برای مأموریت‌های مرزبانی و جنگلبانی توسط محققان کشور

ساخت هواپیمای عمود پرواز برای مأموریت‌های مرزبانی و جنگلبانی توسط محققان کشور

محققان کشور هواپیمای عمود پروازی را برای انجام مأموریت‌های مرزبانی و شهری عرضه کردند که بی‌نیاز از باند فرود و پرواز است و با سرعت 100 کیلومتر در ساعت حرکت می‌کند.

محققان کشور هواپیمای عمود پروازی را برای انجام مأموریت‌های مرزبانی و شهری عرضه کردند که بی‌نیاز از باند فرود و پرواز است و با سرعت 100 کیلومتر در ساعت حرکت می‌کند.

فرهاد سبقت‌اللهی مجری طرح در گفت‌وگو با خبرنگار علمی ایسنا گفت: با اجرای این پروژه تحقیقاتی موفق به طراحی و ساخت هواپیمای عمودپرواز شدیم که قادر است به صورت عمودی از زمین پرواز کند.

وی با بیان این که این هواپیما با عنوان «داکتدفن» طراحی و عرضه شده است، اظهار داشت: هواپیمای عمود پرواز عرضه شده، تک سرنشین است.

سبقت اللهی با اشاره به تفاوت این هواپیما با بالگرد به عنوان پرنده عمود پرواز، خاطرنشان کرد: بالگرد دارای پره‌های بلند است ولی این پرنده، پره‌های کوتاهی دارد؛ از این رو از این پرنده تک سرنشین حتی می‌توان در محیط‌های شهری استفاده کرد.

مجری طرح، با اشاره به جزئیات این پرنده تک‌سرنشین، یادآور شد: موتور این پرنده پیستونی است و انرژی مورد نیاز آن از طریق بنزین معمولی تامین می‌شود.

وی به بیان کاربردهای این عمود پرواز پرداخت و اظهار داشت: از این پرنده می‌توان برای مرزبانی، انجام ماموریت‌های مرتبط با پلیس شهری و همچنین برای جنگلبانی استفاده کرد.

سبقت‌اللهی عدم نیاز به باند پرواز و فرود را از مزیت‌های این هوانفربر ذکر کرد و ادامه داد: این پرنده می‌تواند با سرعت 100 کیلومتر در ساعت و در ارتفاع 3 هزار متر از سطح دریا پرواز کند. وزن کلی آن نیز 380 کیلوگرم است.

به گفته وی این پرنده در هر شرایط آب و هوایی قادر به انجام ماموریت‌های مورد نظر است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۴-۰۹-۰۹ ۰۸:۴۴

اولا که اين دستگاه هيچ شباهتي به هواپيما نداره، هواپيما داراي بدنه دوکي، بال، دم، شهپر، سکان عمودي و.... هست که اصلا در اين پرنده مشاهده نميشه. ثانيا: پرنده در پرواز معني پيدا مي‌کنه نه روي زمين (صرفا)، هيچ تصويري از اين پرنده همه‌کاره که دو متر هم از زمين بلند شده باشه نيست. ثالثا: هيچ تصويري از صفحات کنترل، اتاقک خلبان وجود نداره. رابعا: هيچ نهاد مستقلي اين موضوع رو تاييد نکرده اعم از گروه‌هاي آموزشي و پژوهشي دانشگاه‌ها، سازمان پژوهش‌هاي علمي و صنعتي کشور يا حتي يکي دو استاد هوافضا. همه اين گفته‌ها و يافته‌ها بر مبناي حرفهاي طراح و سازنده اين طرح هست که نمي‌شه يک‌طرفه به قاضي رفت.