تعداد سلولهای بدن انسان، سوالی است که دو قرن قدمت دارد. تعدادی از محققان دانشگاه بولوگنا در ایتالیا تلاش کردند که به این سؤال پاسخ دهند.
تعداد سلولهای بدن انسان، سوالی است که دو قرن قدمت دارد. تعدادی از محققان دانشگاه بولوگنا در ایتالیا تلاش کردند که به این سؤال پاسخ دهند.
به گزارش سرویس علمی ایسنا منطقه خراسان، آنها با مطالعه سابقه مقالات در این زمینه دریافتند که اولین پاسخها به این سؤال به سال 1809 برمیگردد. در آن زمان تخمین میزدند تعداد سلولهای بدن انسان چیزی بین پنج تا 70 هزار تریلیون باشد که دامنه وسیعی را در برمیگیرد.
این تیم تحقیقاتی برای یافتن پاسخ دقیقتری برای این سوال، نهایتا یک مرد 30 ساله را با قد 1.72 متر و 70 کیلو وزن و سطح بدن معادل با 1.85 مترمربع انتخاب کردند و اندامهای مختلف یا انواع سلولهای موجود در بدن وی را مورد بررسی قرار دادند تا دریابند که چه تعداد سلول در بدن وی وجود دارد.
این قطعا کاری پیچیده است. مثلا در استخوانها نسبتا ساده است که با وزن کلی اسکلت کار را شروع کنند. اما دو نوع استخوان در بدن وجود دارد. محققان دریافتند که 700 میلیون سلول استخوان ترابکولار در بافت استخوانی بدن وجود دارد، در حالی که تعداد سلولهای استخوان کورتیکال به 1.1 میلیون میرسد.
آنها کار را با شمردن سلولهای بافت چربی آغاز کردند و مسیر سخت و دشوار خود را با بررسی مفاصل، سیستم صفراوی، خون، استخوانها و نهایتا با رگهای خونی ادامه دادند.
مثلا در رگهای خونی حدود 80 هزار کیلومتر مویرگ وجود دارد که قطر متوسطی برابر با سه چهارم یک میلیمتر دارند. رگهای خونی حاوی سلولهای اندوتلیال هستند که تنها 60 میکرون طول و 20 میکرون عرض دارند. بر این اساس تخمین میزنند که تنها 2.5 تریلیون سلول اندوتلیال در مویرگها وجود دارد.
محققان با کنار هم قرار دادن تمام این اعداد و ارقام به رقم کلی 37 تریلیون سلول رسیدند. در حقیقت در بدن ما 37 تریلیون سلول وجود دارد که رقم شگفتانگیزی است.
انتهای پیام
نظرات