• دوشنبه / ۱۱ آبان ۱۳۹۴ / ۱۴:۱۳
  • دسته‌بندی: پژوهش
  • کد خبر: 94081106319
  • منبع : نمایندگی خراسان رضوی

جایگزین باتری‌های لیتیوم- یون از راه رسید

رونمایی از باتری‌های پرقدرت جدید برای خودروهای برقی

رونمایی از باتری‌های پرقدرت جدید برای خودروهای برقی

دانشمندان موفق به ساخت باتری‌های پرقدرت در ذخیره انرژی الکتریکی با فناوری لیتیوم- هوا شدند.

دانشمندان موفق به ساخت باتری‌های پرقدرت در ذخیره انرژی الکتریکی با فناوری لیتیوم- هوا شدند.

به گزارش سرویس علمی ایسنا منطقه خراسان، ساخت این باتری‌ها توسط محققان دانشگاه کمبریج برای تامین انرژی خودروها و سایر لوازم برقی نیازمند انرژی بالا در فاز آزمایشگاهی صورت گرفته است.

محققان معتقدند پروسه تجاری‌سازی باتری‌های لیتیوم-هوا حداقل چندسالی زمان نیاز دارد اما این فناوری می‌تواند جایگزینی قطعی و قدرتمندی برای باتری‌های لیتیوم-یون فعلی باشد.

محققان با آزمایش اولین نمونه آزمایشگاهی باتری لیتیوم- هوا دریافتند که قدرت ذخیره و بازیابی انرژی در این سیستم به رقم قابل توجه 93 درصد رسیده و می‌توان این نسل از باتری‌ها را حدود 2000 بار تخلیه و شارژ کرد.

پروفسور کلر گری، متخصص شیمی مواد و محقق این پروژه اظهارکرد: این فناوری هنوز در مراحل اولیه است اما با آزمایش‌های انجام شده مشخص شد که می‌توان نیاز روزافزون وسایل پرتابل به انرژی الکتریکی را برطرف کرد.

وی در ادامه افزود: فرایند تجاری‌سازی باتری‌های لیتیوم- هوا حداقل 10 سال یا بیشتر طول خواهد کشید، چرا که فرایند شارژ و تخلیه نمونه‌های فعلی بسیار آهسته است.

گری معتقد است که یکی از دلایل عدم استقبال افراد از خودروهای برقی پیمایش کمتر آنها به نسبت خودروهایی با سوخت‌های فسیلی است، چرا که باتری‌های لیتیوم یون موجود در آنها قادر به ذخیره این حجم عظیم از انرژی نیستند.

وی ضمن اشاره به موفقیت باتری‌های لیتیوم- هوا در مراحل آزمایشی گفت: تنها راه‌حل مقابله با سوخت‌های فسیلی استفاده از باتری‌های لیتیوم- هوا است، چرا که در محاسبات انجام شده قابلیت ذخیره انرژی در این باتری‌ها حدود 10 برابر نمونه لیتیوم یون است. این رقم به این معنا است که می‌توان انرژی مورد نیاز برابر با یک باک پر از سوخت‌های فسیلی را در این نسل از باتری‌ها ذخیره کرد.

دومین مزیت بسیار مهم باتری‌های لیتیوم- هوا، کاهش پنج برابری هزینه تولید و کاهش پنج برابری وزن در مقایسه با باتری‌های لیتیوم یون فعلی است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha