نیروی هوایی آمریکا به تازگی یک قرارداد 21.4 میلیارد دلاری برای نسل جدیدی از بمبافکنهای استراتژیک دوربرد (LRS-B) با قابلیت انتقال محمولههای سنگین یا اتمی برای مبارزه با سیستمهای ضدهوایی جدید با شرکت نورثروپ گرومان امضا کرده که جایگزین ناوگان قدیمی B-52 و B-2 خواهند شد.
به گزارش سرویس علمی ایسنا، این قرارداد تا حدی تعجببرانگیز است زیرا شرکت نورثروپ گرومان تنها یک ششم اندازه لاکهیدمارتین و بوئینگ بوده که در این رقابت بطور اشتراکی شرکت داشتند. اما نورثروپ، تجربه بالایی در فناوری رادارگریز و ساخت بمبافکن دارد که باعث برتری آن در میان رقبای دیگر شده است.
این قرارداد دو بخشی که بر پایه بودجه پیشنهادی نورثروپ و یک ارزیابی مستقل برای جلوگیری از پیشنهاد قیمت پائینتر، اجرایی خواهد شد، توسعه و ساخت این بمبافکنها را برای دو دهه پوشش خواهد داد. هزینه هر هواپیما بسته به تعداد خریداری شده، 511 میلیون دلار تخمین زده شده است.
انتظار میرود این بمبافکن جدید تا اواسط دهه 2020 اجرایی شود و اگرچه ویژگیهای آن هنوز بشدت محرمانه باقی مانده، احتمالا مبتنی بر طراحی هواپیماهای تجسسی بدون سرنشین سری RQ-180 و بمبافکن B-2 Spirit خواهد بود. بمبافکن LRS-B سبکتر و کوچکتر از B-2 بوده اما ایرودینامیک و بهرهوری بهتری خواهد داشت.
طبق شرایط طرح، این بمبافکن قادر خواهد بود ماموریتهایی نظیر بمباران استراتژیک، بمباران تاکتیکی، حمله جهانی، جستجو، نظارت، شناسایی، جاسوسی و حمله الکترونیکی را انجام دهد.
نسل جدید این هواپیماها همچنین میتوانند تسلیحات اتمی با خود حمل کنند، اما بر اساس معاهدات کنترل تسلیحات، این کار تا زمان بازنشستگی بمبافکنهای هستهای قدیمیتر انجام نخواهد شد.
انتهای پیام
نظرات