• یکشنبه / ۱۱ مرداد ۱۳۹۴ / ۰۹:۰۰
  • دسته‌بندی: فناوری
  • کد خبر: 94051105623
  • خبرنگار : 71456

تصویربرداری بی‌سابقه از مغز انسان با وضوح نانو +تصاویر

تصویربرداری بی‌سابقه از مغز انسان با وضوح نانو +تصاویر

دانشمندان ابزار تصویربرداری جدیدی ارائه داده‌اند که دریچه نوینی به سوی تمامی انواع دیدگاه‌های آتی درباره مغز و عملکرد آن پیش روی جامعه علمی می‌گذارد.

دانشمندان ابزار تصویربرداری جدیدی ارائه داده‌اند که دریچه نوینی به سوی تمامی انواع دیدگاه‌های آتی درباره مغز و عملکرد آن پیش روی جامعه علمی می‌گذارد.

به گزارش سرویس فناوری ایسنا، ابزار جدید می‌تواند تصاویری را در وضوح نانو ارائه دهد و این تصاویر به اندازه‌ای کوچک‌اند که امکان دیدن تمامی اجسام سلولی و بسیاری از اجزای زیرسلولی را مهیا می‌کند.

برای اثبات کارآیی سیستم جدید، محققان دانشکده پزشکی دانشگاه بوستون و دانشگاه هاروارد مغز یک موش بزرگسال را بررسی کردند. آن‌ها با استفاده از ابزار مزبور از قطعه بسیار کوچکی از نوقشر یا نئوکورتکس یک موش با وضوحی تصویربرداری کردند که این وضوح، وزیکول‌ها (ریزکیسه‌های) سیناپتیکی منفرد را مرئی می‌ساخت.

قطر این کیسه‌های ریز کمتر از 40 نانومتر است و فرستنده‌های عصبی یا سیگنال‌های شیمیایی را در خود ذخیره می‌کنند. بخش خاصی که دانشمندان از آن تصویربرداری کردند، در دریافت اطلاعات حسی از موهای موش‌ها دخیل است و این موها از نوک دست انگشت‌های انسان بسیار حساس‌ترند.

دانشمندان با توجه به فراوانی‌ در ارتباطات سیناپسی، چگونگی ارتباط آکسون‌ها و دندریت‌ها را تحلیل کردند. آکسون، یک فیبر عصبی است و تکانه‌های الکتریکی را درست مانند فیبر کابل نوری دریافت می‌کند.

دندریت‌ها نیز شاخه‌هایی هستند که از نورون بیرون آمده، تکانه‌های حاصل از آکسون‌ها را دریافت و این اطلاعات را به سیگنال‌هایی تبدیل می‌کنند که نورون‌ها درک می‌کنند.

دانشمندان پیش‌تر تصور می‌کردند ارتباط بین آکسون‌ها و دندریت‌ها به دلیل مکان‌های آن‌هاست اما تیم علمی حاضر در این تحقیق ثابت کرد که حقیقت چیزی بیش از این‌هاست و این که رابطه پیچیده‌تری بین آکسون‌ها و دندریت‌ها وجود دارد.

تصویربرداری در سطح بیش از حد ریز برای درک بهتر دانشمندان علوم اعصاب از مغز ضروری است و این تحقیق نشان می‌دهد پیچیدگی مغز بسیار بیش از آن است که تصور می‌شود.

تصویربرداری در حد نانو از مغز بدین معناست که در هر میکرومتر مربع از بافت می‌توان جزئیاتی دید که تاکنون قابل‌مشاهده نبوده‌اند؛ این تحقیق فرصت‌های بی‌شماری را برای کشف و تفحص در اختیار می‌گذارد.

جزئیات این مطالعه در مجله Cell ارائه شد.

انتهای پیام

تصاویری از بخش‌های مختلف مغز

تصاویری از بخش‌های مختلف مغز

تصویر آکسون تحریکی در منطقه اطراف دو دندریت آپیکال در مغز

تصاویری از بخش‌های مختلف مغز

انواع متعدد آکسون، دندریت‌ها و سلول‌های گلیال اطراف دو دندریت آپیکال مغز

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۴-۰۵-۱۱ ۱۰:۲۸

الله‌اکبر به قدرت خالق. تو را به عظمتت از ما بگذر مقابل اينهمه زيبايي من هيچم