• پایگاه‌های اطلاع‌رسانی

  • پرتال امام خمینی (ره)
  • سایت مقام معظم رهبری
  • سایت ریاست جمهوری
  • سایت مجلس شورای اسلامی
  • سایت قوه قضاییه
  • سایت شورای نگهبان
  • سایت جهاد دانشگاهی
  • خبرگزاری‌ها

  • آنا
  • ایلنا
  • ایکنا
  • ایرنا
  • تسنیم
  • تابناک
  • دفاع مقدس
  • سینا پرس
  • شانا
  • قرآنی
  • موج
  • واحد مرکزی خبر
  • هنر آنلاین
  • دانشگاه‌ها

  • دانشگاه تهران
  • دانشگاه علامه طباطبایی
  • دانشگاه صنعتی شریف
  • دانشگاه صنعتی امیرکبیر
  • دانشگاه شهید بهشتی
  • دانشگاه آزاد اسلامی
  • دانشگاه خوارزمی
  • دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی
  • دانشگاه شهید چمران اهواز
  • دانشگاه فردوسی مشهد
  • دانشگاه اصفهان
  • دانشگاه تبریز
  • دانشگاه علوم پزشکی تهران
  • دانشگاه علوم‌پزشکی شهید بهشتی
  • دانشگاه پیام نور
  • دانشگاه علم و فرهنگ
  • دانشگاه جامع علمی کاربردی
  • روزنامه‌ها

  • آفرینش
  • اطلاعات
  • جمهوری اسلامی
  • خراسان
  • رسالت
  • مردم‌سالاری

isna header

  • آرشیو
  • خط مشی
  • درباره ایسنا
  • تماس با ایسنا
  • پیوندها
  • شبکه‌های اجتماعی
  • ایسنا ۲۴
  • فارسی
  • العربية
  • English
  • صفحه اصلی
  • علمی‌ و دانشگاهی
  • سیاسی
  • فرهنگی و هنری
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • جهان
  • ورزشی
  • استان ها
  • عکس
  • ویدئو
  • گرافیک
  • صوت
  • بازار
  • ایسنا+
  • سه‌شنبه ۲۵ آذر ۱۴۰۴ - ۱۰:۱۲
  • GMT 06:42

سرویس فرهنگی و هنری

  • دین و اندیشه
  • فرهنگ عمومی
  • ادبیات و کتاب
  • سینما و تئاتر
  • تجسمی و موسیقی
  • گردشگری و میراث
  • رسانه
  • فرهنگ حماسه

  • آرشیو
  • خط مشی
  • درباره ایسنا
  • تماس با ایسنا
  • پیوندها
  • شبکه‌های اجتماعی
  • ایسنا ۲۴
  • صفحه اصلی
  • علمی‌ و دانشگاهی
  • سیاسی
  • فرهنگی و هنری
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • جهان
  • ورزشی
  • استان ها
  • عکس
  • ویدئو
  • گرافیک
  • صوت
  • بازار
  • ایسنا+
  • سه‌شنبه ۲۵ آذر ۱۴۰۴ - ۱۰:۱۲
  • GMT 06:42

سرویس فرهنگی و هنری

  • دین و اندیشه
  • فرهنگ عمومی
  • ادبیات و کتاب
  • سینما و تئاتر
  • تجسمی و موسیقی
  • گردشگری و میراث
  • رسانه
  • فرهنگ حماسه

دشواری‌های گرفتن پول از یک صندوق

«صندوق توسعه ملی پول دارد،‌ اما آنقدر سختگیری می‌کند که سرمایه‌گذار بیزار می‌شود. برای گرفتن تسهیلات از این صندوق باید حدود 80 درصد پروژه پیشرفت کرده باشد، تسهیلات هم با سود 16 درصد و با دوره تنفس 6 ماهه و بازپرداخت حداکثر پنج ساله داده می‌شود.»

سمیه حسنلو
۹ تیر ۱۳۹۴ / ۰۶:۳۸

«صندوق توسعه ملی پول دارد،‌ اما آنقدر سختگیری می‌کند که سرمایه‌گذار بیزار می‌شود. برای گرفتن تسهیلات از این صندوق باید حدود 80 درصد پروژه پیشرفت کرده باشد، تسهیلات هم با سود 16 درصد و با دوره تنفس 6 ماهه و بازپرداخت حداکثر پنج ساله داده می‌شود.»

این‌ها حرف‌های یک سرمایه‌گذار هتل‌ساز است که ترجیح می‌دهد به جای صندوق توسعه ملی از بانک‌ها که یک‌ونیم برابر سود این صندوق بهره می‌گیرند، تسهیلات بگیرد. اما او در عین حال می‌گوید: «بانک‌ها برای دادن تسهیلات به پروژه‌های گردشگری پیش‌قدم نمی‌شوند و سنگ‌اندازی‌های خود را دارند.»

این سرمایه‌گذار نمی‌خواهد نام‌اش عنوان شود، چون گمان می‌کند حرف‌هایش روند دریافت تسهیلات مورد نیازش را از بانک‌ها با مشکل مواجه کند، می‌گوید: «اگر دوره‌ی بازپرداخت تسهیلات صندوق توسعه ملی طولانی بود، حتما سرمایه‌گذاری در گردشگری و هتل‌سازی بیشتر اتفاق می‌افتاد.»

به گزارش خبرنگار گردشگری ایسنا‌، آمار دقیقی از پروژه‌های گردشگری که تاکنون موفق شده‌اند از صندوق توسعه ملی تسهیلات بگیرند وجود ندارد، اما طبق اظهارات مسعود سلطانی‌فر، رییس سازمان میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری در نشست خبری پایان سال 93، «تاکنون یک پروژه‌ی گردشگری موفق شده بخشی از اعتبارات مصوب شده را از صندوق توسعه ملی دریافت کند.»

او گفت: «این پروژه مربوط به ساخت یک هتل پنج ستاره با 537 اتاق است که به بانک عامل معرفی شد و 50 میلیارد تومان اعتبار مصوب گرفت و در قسط اول 20 میلیارد تومان و در قسط دوم 15 میلیارد تومان آن را دریافت کرد و طبق گفته‌ی سرمایه‌گذار، 15 میلیارد تومان دیگر قرار است سال 94 پرداخت شود.»

رییس سازمان میراث فرهنگی و گردشگری پیش‌تر گفته بود: «165 پروژه با اعتباری معادل 1146 میلیارد تومان به سیستم بانکی و صندوق توسعه ملی معرفی شده که 111 پروژه با 970 میلیارد تومان اعتبار برای استفاده از منابع صندوق توسعه ملی و 43 پروژه با 157 میلیارد تومان برای استفاده از منابع داخلی بانک‌ها معرفی می‌شود که از این میان 347 میلیارد تومان به تصویب بانک‌ها و صندوق توسعه ملی رسیده است که پروژه‌ها باید تشکیل پرونده بدهند.»

حمید کشایی، مدیرعامل یکی از زنجیره‌های هتلی کشور است که زیر نظر بنیاد شهید فالیت می‌کند و اکنون در حال ساخت هتلی پنج ستاره در شهر مشهد است، پروژه‌ی آن‌ها با وجود 85 درصد پیشرفت فعلا اولویتی برای صندوق توسعه ملی ندارد، می‌گوید: تصویب تسهیلات مورد نیاز پروژه‌های گردشگری در صندوق توسعه ملی اولویت‌بندی دارد، مثلا مشهد به دلیل تعداد زیاد پروژه‌های در دست اجرا و ساخت در اولویت نخست صندوق توسعه ملی برای پرداخت تسهیلات نیست، اولویت با شهرهایی است که هتل کمتری دارد، ضمن این‌که پروژه‌هایی که به صندوق معرفی می‌شوند باید 80 درصد کار را پیش برده باشند تا اداره‌های میراث فرهنگی و گردشگری آن‌ها را به صندوق معرفی کنند، این شرایط معمولا کار را برای سرمایه‌گذار سخت می‌کند‌، چون اگر سرمایه‌گذار می‌توانست برای 80 درصد پروژه سرمایه فراهم کند که برای گرفتن تسهیلات درخواست نمی‌داد.»

با وجود سختی‌هایی که گرفتن تسهیلات از صندوق توسعه ملی دارد و سرمایه‌گذارانی که پروژه‌هایشان به این صندوق معرفی شده و یا در دست بررسی برای معرفی است چندان تمایلی ندارند درباره‌ی مصائب‌شان صحبت کنند‌، سیدصفدر حسینی رییس هیات مدیره صندوق توسعه ملی گفته است: «پروژه‌های گردشگری در فهرست اولویت تخصیص منابع صندوق توسعه ملی با توجه به الزام قانون بودجه 93 است.»

او همچنین اظهار کرده است: «طرح‌هایی که توجیه اقتصادی داشته باشند و سرمایه در گردش ایجاد کنند، به طور قطع بانک‌ها به آن‌ها تسهیلات مناسب می‌دهند.»

البته سعید شیرکوند معاون برنامه‌ریزی و سرمایه‌گذاری سازمان میراث فرهنگی و گردشگری برای آن‌که تصویر گرفتن تهسیلات از صندوق توسعه ملی را در نظر سرمایه‌گذاران آسان‌تر جلوه دهد نیز گفته است: «اگر کسی تمایل به اخذ تسهیلات از صندوق توسعه ملی داشته باشد با نرخ سود 14 درصد تسهیلات ویژه به آن‌ها داده می‌شود.»

با این همه به خاطر شرایطی که صندوق توسعه ملی در پرداخت تسهیلات دارد بسیاری از سرمایه‌گذاران گردشگری که در دریافت تسهیلات از بانک‌ها نیز با مانع و یا در بسته روبرو شده‌اند، معتقدند: تسهیلات صندوق به سرمایه‌گذارانی اختصاص می‌یابد که بنیه مالی قوی‌تری دارند.

انتهای پیام

  • گردشگري
  • سرمايه‌گذاری
  • پول
  • سازمان میراث فرهنگی و گردشگری

اخبار مرتبط

  • در نشست سلطانی‌فر مطرح شد

    گیر آموزش‌وپرورش به تعطیلات زمستانی/ سفر قسطی با کارت‌های اعتباری

  • ورود سلطانی‌فر به پرونده تخلف "هتل اسپیناس (2)"

  • مخابرات
  • مدیران خودرو

لینکستان

    شارژر آیفون بلیط اتوبوس دانلود آهنگ خرید سرور مجازی پهنای باند اختصاصی بوکینگ تجهیزات پزشکی بهترین جراح بینی بلیط هواپیما ارزان‌ترین تورهای داخلی و خارجی بلیط استانبول به تهران رزرو هتل بلیط هواپیما خارجی ویزای دبی تور آهنگ جدید ایرانی خرید سی‌ پی کالاف دستگاه لیزر برش فلز سوالات آیین‌ نامه تور کیش با اقساط و شرایط ویژه شرکت‌های طراحی سایت در تهران خرید قسطی ساندویچ پانل پزشک 24 دانلود آهنگ جدید
  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
گمبرولي
۱۳۹۴-۰۴-۰۹ ۱۵:۱۷

دووشواري ندارد اصلا دووشواري نداره

پاسخ
ISNA
ایسنا؛ اخلاق، امید، آگاهی
استفاده رسانه‌های داخلی دارای مجوز از محتوا، با ذکر منبع ایسنا مجاز است.
  • آرشیو
  • خط مشی
  • درباره ایسنا
  • تماس با ایسنا
علمی و دانشگاهی
  • علم
  • پژوهش
  • فناوری
  • جهاد دانشگاهی
  • هوش مصنوعی
  • آموزش
  • صنفی،فرهنگی‌ودانشجویی
  • دانش‌بنیان‌ها
  • پیشرفت
  • rubika-icon
  • eitaa-icon
  • bale-icon
  • soroush-icon
  • telegram-icon
  • youtube-icon
  • x-icon
  • instagram-icon
  • rss-icon
  • aparat-icon
Nastooh Logoنرم‌افزار تحریریهٔ نستوه
© 2025 Iranian Students' News Agency. All rights reserved