شرکت اسپیس در نظر دارد فردا (یکشنبه) پس از اوجگیری فضاپیمای حامل تجهیزات غذایی و آزمایشگاهیاش به ایستگاه فضایی بینالمللی، موشک حامل این فضاپیما را در بازگشت به زمین بر روی یک کشتی رباتیک در اقیانوس اطلس فرود آورد.
به گزارش سرویس علمی ایسنا، پس از اوجگیری فضاپیما در ساعت 14:21 به وقت گرینویچ (18:51 به وقت تهران)، مرحله نخست موشک فالکون 9 از کپسول باری جدا شده و به سمت زمین بازخواهد گشت.
اسپیس ایکس به رهبری الون ماسک بودجهای را از ناسا دریافت کرده تا موشکهای تجدیدپذیر بسازد. چنانچه این شرکت راهی را برای تجدیدپذیری موشکها بیابد، میتواند هزینههای اعزام انسان و تجهیزات به فضا را کاهش دهد.
بازیابی یک موشک پس از سقوط به درون آبهای اقیانوس اطلس دشوار است و اسپیس ایکس به دنبال فرودآوردن نرم موشک فالکون در وضعیت عمودی بر روی یک کشتی است.
فردا سومین تلاش الون ماسک و همکارانش برای فرودآوردن نرم فالکون 9 بر روی کشتی رباتیک است. نخستین تلاش اسپیسایکس برای این فرود در ماه ژانویه رقم خورد و تلاش دوم نیز در ماه آوریل بود که هر دو شکست خوردند.
نخستین تلاش شامل قراردادن مرحله نخست موشک بر روی سکوی فرود خودکاری بود که با استفاده از دکلهای نفتی عمق دریا در مکان خود جایگیری کرده بود.
در حالی که پرتاب فالکون 9 با موفقیت انجام شد، ناکامی بالههای کنترل هیدرولیک این سامانه موجب فرود موشک در زاویه نامناسب شد. کشتی شناور بدونسرنشین مزبور به اندازه زمین فوتبال بود و برخلاف برخورد موشک با آن، آسیب جدی ندید، اما تعدادی از تجهیزاتش باید جایگزین میشدند.
سامانهای که در تلاش اول قرار بود فالکون روی آن فرود بیاید، «کشتی بدونسرنشین پورت فضایی خودکار» نامیده میشد و در واقع، نوعی سکوی سفارشی بود که اندازه آن 91 در 30 متر اعلام شد و بالهایی آن به مساحت 52 متر باز میشدند.
در تلاش دوم، دریچهای که پیشرانش موشک را کنترل میکند، در نزدیکی پایان پرواز دچار اختلال شد. در نتیجه موشک به طور موقت کنترلش را از دست داد و موفق به فرود نرم بر روی کشتی رباتیک نشد.
شرکت اسپیسایکس اعلام کرده مشکلات موجود در فرودهای پیشین را رفع کرده و تغییرات مثمرثمری را اعمال کرده است.
انتهای پیام
نظرات