وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به سهم قابل توجه اقتصاد خلاق در تولید ناخالص بسیاری از کشورهای دنیا و تجارت جهانی، از طرح این موضوع در هیات دولت و تصمیم دولت برای ایجاد شورای عالی اقتصاد خلاق خبر داد.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به سهم قابل توجه اقتصاد خلاق در تولید ناخالص بسیاری از کشورهای دنیا و تجارت جهانی، از طرح این موضوع در هیات دولت و تصمیم دولت برای ایجاد شورای عالی اقتصاد خلاق خبر داد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) منطقه یزد، علی جنتی در جمع اصحاب فرهنگ و هنر استان یزد با اشاره به تلاش وزات فرهنگ و ارشاد اسلامی دولت تدبیر و امید برای ایجاد امید و انگیزه مجدد در بین اصحاب فرهنگ و هنر به عنوان اولویت نخست کارها، گفت: متاسفانه در زمان قبول مسوولیت، در بسیاری از حوزههای فرهنگی و هنری کشورمان شاهد وجود مشکلاتی بودیم بهعنوان نمونه در حوزه سینما، خانه سینما تعطیل شده بود و بسیاری از هنرمندان این عرصه فاصله گرفته بودند به نحوی که بعضا چهار سال و برخی حتی هشت سال مراجعهای به وزارت ارشاد نداشتند.
وی همچنین ادامه داد: در حوزه نشر و چاپ کتاب نیز مشکلات زیادی در کشور وجود داشت به نحوی که برخی خردهگیریهای نابجا باعث عدم کسب مجوز نشر برخی آثار نویسندگان شده بود و نوعی ناامیدی و یاس در بین فعالان این عرصه ایجاد شده بود.
وی از تاخیرهای نامعمول در صدور مجوز برای تاسیس موسسات فرهنگی و هنری در کشور نیز خبر داد و افزود: البته در مدت 21 ماه گذشته اقدامات خوبی برای بازگشت امید و انگیزه در بین اهالی فرهنگ و هنر صورت گرفته به نحوی که خانه سینما مجددا گشوده شد و هنرمندان سینما با انگیزه و علاقه مجدد وارد کار شدند.
چاپ 72 هزار عنوان کتاب
جنتی همچنین ادامه داد: در حوزه نشر کتاب نیز با آزادیهای دادهشده در چارچوب قانون تنها در سال گذشته شاهد چاپ بیش از 72 هزار عنوان کتاب بودیم به نحوی نسبت به سال قبل از آن، 8 هزار مورد بیشتر شده بود.
وی از تلاش برای صدور مجوز برای تاسیس موسسات در حداقل زمان خبر داد و گفت: امروز متقاضیان حداکثر در مدت دوماه میتوانند اقدام به کسب مجوز و تاسیس موسسات چند منظوره فرهنگی کرده و فعالیت فرهنگی انجام دهند.
واگذاری امور به تشکلها و انجمنها
وزیر ارشاد یکی دیگر نکات مورد توجه وزارت ارشاد در مدت فعالیت خود در دولت تدبیر و امید را واگذاری تصدیگریهای دولتی به بخش خصوصی، اصناف و انجمنهای فرهنگی و هنری ارزیابی کرد و افزود: در این رابطه میتوان به واگذاری بخشی از نمایشگاه بینالمللی کتاب به تشکلهای نشر و ناشران اشاره کرد که در فرآیندی سه ساله به طور کامل این واگذاری انجام خواهد شد.
وی با تاکید بر آمادگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برای واسپاری بسیاری از امور خود به انجمنها تشکلهای فرهنگی و هنری، ادامه داد: موضوع تمرکززدایی را به طور جدی دنبال میکنیم، به نحوی که در حال حاضر بسیاری از اختیارات و مجوزهایی را که تا قبل از این باید حتما در تهران انجام میگرفت به استانها واگذار کردهایم.
تلاش برای تحقق عدالت فرهنگی
جنتی یکی از مهمترین شعارهای مطرحشده از سوی وزارت متبوع خود را موضوع رعایت عدالت فرهنگی دانست و در اینباره تصریح کرد: معتقدیم که بیشترین توجههای وزارت ارشاد باید به مناطقی با بیشترین سطح محرومیت باشد و در حال حاضر نیز در اختصاص اعتبارات به این موضوع توجه ویژهای براساس شاخصهای ارزیابی تعیین شده داریم.
وی در این رابطه به ملاکهای تخصیص یارانه مطبوعات اشاره کرد و ادامه داد: از لحاظ فضاها نیز عمده امکانات باید به سوی مناطق کمبرخوردار سوق داده شود. به همین دلیل نیز در ابتدای سال گذشته به معاونتها و سازمانهای تابعه وزارت ارشاد ابلاغ کردیم تا 20 درصد از اعتبارات خود را برای تامین نیازهای زیرساختی شهرستانها اختصاص دهند.
وی ادامه داد: البته امسال توزیع این اعتبارات را خود وزارت با دریافت 20 درصد از اعتبارات معاونتها و سازمانها انجام میدهد و سعی داریم همین اعتبارات محدود با وجود شهرهای فراوان در کشورمان به صورت درست و با عدالت توزیع شود.
حرکت به سوی دولت الکترونیک
وزیر ارشاد از تلاش برای حرکت به سمت دولت الکترونیک خبر داد و تاکید کرد: خوشبختانه در صدور مجوز نشریات تمام مراحل کار به صورت الکترونیکی و بدون نیاز به مراجعه حضوری متقاضیان انجام میشود و سعی داریم در سایر حوزهها مانند حوزه نشر و صدور مجوز برای موسسات نیز شرایط این فرآیند را مهیا کنیم.
یکی از موضوعات دیگر مورد اشاره وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در جمع اهالی فرهنگ و هنر استان یزد، تلاش برای دستیابی به موضوع اقتصاد فرهنگ و هنر بود که گفت: با رایزنیهای صورت گرفته در این رابطه امروز در حال تبدیل این صندوق به یک بنگاه اقتصادی هستیم و در آینده نزدیک نتایج آن را خواهیم دید.
توجه به اقتصاد خلاق در عرصه فرهنگ و هنر
جنتی یکی از مباحث دنیای امروز را موضوع اقتصاد خلاق دانست و با بیان اینکه در سال 2014 میلیادی اقتصاد خلاق در تولید ناخالص کشورهای جهان در مجموع 820 میلیارد دلار درآمدزایی داشته است، اظهار کرد: خوشبختانه این طرح در هیات دولت مطرح شده و قرار است که شورای عالی اقتصاد خلاق تشکیل شود و امیدواریم از این طریق اهالی فرهنگ و هنر نیز بتوانند سهم قابل توجهی در تولید ناخالص ملی به خود اختصاص دهند.
وزیر ارشاد به درخواستهای مطرحشده از سوی برخی از نمایندگان انجمنها و تشکلهای فرهنگی و هنری استان در این جلسه پاسخ داد و گفت: در رابطه با شروع طرحهای عمرانی سیاست دولت تکمیل طرحهای با پیشرفت بالای 80 درصد است. بنابراین تلاش خواهیم کرد تا دو طرح عمرانی تالار مرکزی یزد و فاز دوم مجتمع فرهنگی هنری امام علی (ع) یزد را با تامین اعتبار مورد نیاز به بهرهداری برسانیم.
وی ایجاد جشنوارههای ملی در وهله اول و در مراحل بعد تبدیل این جشنوارهها به بینالمللی در تمام استانها را در موضوعاتی که مزیتهای نسبی دارند مورد تاکید وزارت ارشاد دانست.
ارشاد به موسیقیهای مذهبی مجوز میدهد
جنتی در رابطه با خواستههای اهالی موسیقی استان نیز گفت: باید حساسیتهای موجود را در نظر گرفت، هرچند مجوز ارشاد به موسیقیهای مذهبی و نه غیرمذهبی داده میشود.
وی با اشاره به نظارتهای ارشاد درباره شعر، موسیقی و اجرای برنامههای یادشده، اظهار کرد: البته در برخی موارد خطاهایی نیز رخ میدهد، ولی گاهی مشکل از کنسرت و اجرا نیست، بلکه تماشاگران حاضر در برنامه مشکلساز هستند.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به موضوع بیمه خبرنگاران نیز اشاره کرد و گفت: رسانهها موظف به بیمه خبرنگاران خود هستند، ولی با این حال اعلام کردیم که خود رسانه اقدام به بیمه خبرنگاران کند و وزارت هزینههای آن را تقبل میکند.
وی پیشنهاد ایجاد صندوق برای اعطای وام به خبرنگاران را نیز موضوعی قابل بررسی و عملیاتی شدن دانست.
وی در رابطه با موضوع برگزاری همایش نکوداشت مهدی اخوان ثالث در یزد از حمایت مادی و معنوی وزارت ارشاد در این مورد خبر داد و گفت: اخوان ثالث از مفاخر ملی ماست و حتما در این زمینه کمک خواهیم کرد.
جنتی با اشاره به مطالبه مقام معظم رهبری در رابطه با 10 میلیون حافظ قرآن در کشور، در رابطه با حمایت از موسسات قرآنی برای تحقق این مطالبه رهبری اظهار کرد: خوشبختانه در سه سال گذشته با ایجاد معاونت قران و عترت در وزارت ارشاد اقدامات خوبی و ویژهای در این رابطه صورت گرفته و آمادگی داریم اعتبارات و برنامههای این حوزه را نیز برای کمک به توسعه و تقویت تجمعهای قرآنی، به تشکلهای مربوطه واگذار کنیم.
تجلیل از برگزیده مسابقات بینالمللی قرآن
در این برنامه و در حضور وزیر ارشاد، نماینده ولی فقیه و امام جمعه، استاندار یزد و مدیران کل فرهنگ و ارشاد اسلامی و اوقاف و امور خیریه استان، از استاد حسن دانش، قاری ممتاز بینالمللی استان یزد و برگزیده سی و دومین مسابقات بین المللی قران که در ابتدای مراسم به تلاوت آیاتی از کلامالله مجید پرداخته بود، تجلیل شد.
در این مراسم علاوه بر سخنرانی علی غیاثی - مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان - در رابطه با ظرفیتهای فرهنگی و هنری یزد، آقایان خالصی، پیغمبری، اسفندیاری، ارکان، روشن بخش، قدیریان، مسرت، حجتالاسلام مطهریان و خانم حکمی بهعنوان نمایندگان تشکلها و انجمنهای فرهنگی و هنری استان به بیان توانمندیها و مشکلات حوزههای مربوطه پرداختند.
انتهای پیام
نظرات