• دوشنبه / ۱۸ خرداد ۱۳۹۴ / ۰۹:۵۰
  • دسته‌بندی: فناوری
  • کد خبر: 94031809817
  • منبع : نمایندگی خراسان رضوی

درمان سرطان و حذف عوارض پیوند مغز استخوان با ویروس خرگوش

درمان سرطان و حذف عوارض پیوند مغز استخوان با ویروس خرگوش

محققان دانشکده پزشکی دانشگاه فلوریدا دریافتند که ویروس خرگوش قادر به از بین بردن چند نوع سرطان بوده و همچنین می‌تواند موجب حذف عوارض خطرناک پیوند پیچیده مغز استخوان شود.

محققان دانشکده پزشکی دانشگاه فلوریدا دریافتند که ویروس خرگوش قادر به از بین بردن چند نوع سرطان بوده و همچنین می‌تواند موجب حذف عوارض خطرناک پیوند پیچیده مغز استخوان شود.

به گزارش سرویس علمی ایسنا منطقه خراسان، برای بیماران مبتلا به سرطان خون چون لوسمی و میلوم متعدد، پیوند مغز استخوان می‌تواند هم درمان‌کننده و هم خطرناک باشد. پر کردن مغز استخوان از بین رفته نیازمند شیمی درمانی است و باعث افزایش خطر حمله بدن به سلول‌های سفید پیوندی می‌شود.

محققان نشان دادند که ویروس میکسوما (myxoma) در خرگوش، عملکردی دو گانه دارد و موجب فرونشاندن عوارض ناخواسته پیوند مغز استخوان و از بین بردن سلول‌های سرطانی می‌شود.

به گفته محققان، این ویروس بخصوص به بیمارانی که سرطان در بدن آنان عود کرده و مغز استخوان اهداشده مناسبی دریافت نکرده‌اند، کمک خواهد کرد. اهداکننده نیمه همسان مغز استخوان حدود 80 درصد خطر بروز بیماری پیوند علیه میزبان را با خود به همراه دارند که این ویروس، می‌تواند تا حدی در برابر آن پاسخگو باشد.

با استفاده از این ویروس، پیوند مغز استخوان بین افراد آفریقایی- امریکایی مسن بهبود یافت، چون بدن این افراد با اهداکنندگان هماهنگ نمی‌شد.

به گفته محققان، میکسوما یکی از بهترین راهبردهاست، چراکه در درمان موثر بوده اما تاثیری بر سلول‌های بنیادی ندارد.

طی مراحل آزمایش‌های انجام شده بر روی انسان، این ویروس کارآمد نشان داده است. ویروس مذکور به نوعی سلول‌ سفید خون معروف به T-cell می‌چسبند که سلول‌ها با این ویروس بارگیری شده و سپس به عنوان قسمتی از پیوند مغز استخوان به میزبان اهدا می‌شوند. زمانی که ویروس فعال می‌شود، عملکرد مقابله‌ای بدن علیه پیوند مسدود می‌شود، سپس سلول‌های سفید خون، میکسوما را به داخل سلول‌های سرطانی فرستاده و این ویروس از بین می‌رود.

پیوند پیچیده مغز استخوان موجب خارش پوست، کاهش تنفس، دردهای شکمی، زردی و ضعف ماهیچه‌ها می‌شود که در موارد شدید مرگبار است.

نتایج این تحقیق در مجله Blood منتشر شده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha